Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tek na smučeh (oprema?)

tek na smučeh (oprema?)

…smuči, vezi, palice, čevlji…na kaj naj bom pozorna? Fisher smuči, Alpina čevlji?

Začela bi čisto rekreativno, najprej po ravnini seveda 🙂 Gledam najcenejše smuči (že od 50 eur dalje, verjetno ni komplet z vezmi), in čevlje (tudi okoli 40-60 eur)…je to zame dovolj ali mi bo že prvič žal za prepoceni nakup?

Ali vsi čevlji pašejo na vse smuči oz. vezi? Lahko kupim nekje smuči in v drugi trgovini čevlje, brez da jih poskusim natakniti na smuči?

Kakšno dolžino smuči (in palic) naj izberem…tekala bom verjetno v obeh slogih (tako klasični kot drsni), ampak za vsakega bi po nekih tabelah potrebovala drugo dolžino smuči (?)

Ali so boljši čevlji z vezalkami ali z zadrgo?

Če se odločim za rabljene zadeve, moram na kaj še posebej paziti?

Hvala za vsako informacijo!

Vsako leto isto sprašuješ :))

Jaz že nekaj časa tečem, piši mi na medovernetklepet1992@outlook.com pa lahk kako dorečeva in greva skupaj teč. 🙂

jaz sem imela stare smuči in palice z enimi vezmi in čevlji – ker je imela prva lastnica manjšo nogo, sem morala kupiti nove čevlje – kupila sem pred leti Alpino na znižanju – so razlike tudi v čevljih baje ali imaš samo za klasiko ali tudi skate tehniko…
in tudi v smučkah – smučke, ki so spodaj narebrane niso za skate

vsaki čevlji niso za vse vezi – tako,da moraš tudi to preveriti.
Jaz po nakupu čevljev mislila,da bodo pasali na staro vez na smučkah, pa ni bilo tako. Sem morala kupiti novo vez….
Pred leti torej sem čevlje dobila znižane v Alpini za če se prav spomnim 25 e in potem v hervisu tudi vez (znižana) na 25 e – v hervisu so mi tudi novo vez zmontirali. (kolkiko je bila cena montaže se ne spomnim)
Koliko so cene smučk in palic ne vem – ker kot rečeno sem jih podedovala od tete, ki jih takrat že več let ni uporabljala – jaz imam Elanke. (po starosti zdaj že zavidljive številke) Zame čisto začetnico so super ok.
Glede vezi in čevljev:
Moraš gledati prav tip vezi – moja stara vez je bila rotefella, sem mislila,da bo pasal čevelj gor (ker je bil za to znamko vezi), pa kljub temu ni pasal na tip vezi, ki je bila takrat na smučki, in sem s čevljem potem odšla v hervis, kjer je s čevljem poskusil prodajalec vez, da res ustreza čevlju.

Vem da ima oče smučke, ki so spodaj narebrane in torej so samo za klasiko. On , če se prav spomnim, je vse skupaj kupil v paketu v eni sportni trgovini – torej je bilo vse skupaj s čevlji v paketu v akciji) – ne neka posebej znana znamka

To so moje izkušnje, če so ti kaj v pomoč.

Jaz imam navadne intersportove smucke, pa so cist ok. Cevlje lahko lupis tudi v drugi trgovini, samo pazi da se prilegajo na tvoje okovje. Jaz ima NNN okovje in potem morajo bit tudi taki čevlji. Kupi smucke za drsno tehniko, ker je sedaj bolj v modi, da se z njimi tud malo klasike tect. Jaz sem kupila cevlje za klasiko, ker so cenejsi in kamot tecem drsno tehniko. Za drsno tehniko rabis malo vecje smucke od sebe, tam do 10cm, pa ene 20cm krajse palce od tvoje velikosti. Drgac pa v trgovini svetujejo. Aja pa kupi mažo, jaz jih za vsak tek namazem.

še to – jaz imam čevlje, ki so za skate – imajo znotraj vezalke, čez pa se zaprejo z zadrgo in paščkom okoli gležnja – meni so top – sploh ker so fino topli znotraj fajn podloženi – in čeprav sem zmrzljiva v teh čevljih me še ni zazeblo.

…hvala!

Avtorica, moraš se odločiti, če boš tekla klasiko ali drsno tehniko. Klasika je lažja. Ti pa priporočam, da greš prej na kak tečaj. Smuči so različne, različni so čevlji in dolžina palic.

Klasika:

https://www.youtube.com/watch?v=s5sHrgW-Nwc

https://www.youtube.com/watch?v=brGZlZkCwyk

…ampak za klasiko rabiš progo oz. brazde za smučke ali ne? Jaz tega nimam…imam samo ravno polje, kjer bi lahko tekla…verjetno v kombinaciji obeh tehnik, ne vem, samo mislim si

ampak, ko iščem in gledam razne strani in posnetke, vidim, da je za vsako druga oprema in me je čisto zmedlo…ali ne morem kombinirati obojega z isto opremo…gre za rekreacijo po “svoji” zemlji (mogoče bi šla potem kdaj tudi na kakšno progo na smučišče)

smučke so različne za drsalno ali klasično tehniko, tu ni bližnic.
klasično tehniko lahko voziš tudi brez teh brazd, le težje je.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Kupi smucke za skate in cevlje in lahko z njimi teces tudi klasiko. Za klasiko ne rabis nujno brazd in lepo gres tekat na travnik.

New Report

Close