Tekačem v LJ dol visi za varnostno razdaljo
Živim v Ljubljani in vsak dan grem peš v službo v drug del mesta. Na ulicah kjer hodim je veliko tekačev. Noben ne upošteva varnostne razdalje 2 m do ljudi ki hodimo peš. Prehitevajo nas z razdaljo par 10 cm.
Skratka obnašajo se kot, da ni nobenega virusa in vsepovsod napotkov naj držimo 2 m razdalje.
To pa velja izključno za moške tekače. Zanimivo, Vse ženske tekačice naredijo širok lok okoli ostalih ljudi.
Vsi vemo da se virus prenaša kapljično in da teh kapljic v okolico zleti še več ob športni aktivnosti, ko je globoko in hitro dihanje z odprtimi usti.
Ampak kljub temu noben od teh tekačev ne nosi maske. Ne tiste za enkrat ne pralne maske, ki jo je samo treba oprati tako kot operete ostala športna oblačila. Pralne maske zdaj izdeluje vsaka amaterska šivilja, marsikatera jih daje zastonj. Samo tisti ki maske res noče, je ne more dobit.
Če tekač zakašlja in zakiha zraven (pa še to ni treba, zaradi globokega dihanja z odprtimi usti) ali pred tabo potem ko te prehiti skoraj tako blizu da se te lahko dotakne, prideš takoj v stik z njegovimi kapljicami.
Tudi če ti nosiš masko, to ne pomaga kaj preveč ko je tekač okužen, ker maska predvsem ščiti druge pred tabo (če prenašaš virus in ne veš tega) in ne obratno. Virus seveda lahko pride v telo tudi preko oči. Istočasno virus preživi več ur na oblačilih.
Pravica tekačev do rekreacije točno na tistem kvadratnem cm tal kjer je vam najbolj komot, vam je torej celo nad življenjem drugega človeka.
V več državah so prepovedali rekreacijo na prostem ali pa omejili na nočne ure in jasno je zakaj. Upam da rekreacijo prepovedo tudi tukaj vsaj čez dan ko smo na ulicah tisti ki se nimamo luksuza rekreirat in lenarit doma… ups, delat doma.
Nič ne bi bilo narobe če bi se tekači rekreirali tako da bi upoštevali razdaljo in bi vaš tek bil varen za ljudi v vaši okolici. Ampak vam dol visi za druge.
Kakšne probleme imate nekateri. Zamenjajte pot po kateri greste v službo ali si omislite avto. Parkiranje je sedaj zastonj. ž
Mi rekreativci smo za razliko od vas gotovo bolj zdravi.
V katerih državah so prepovedali rekreacijo na prostem? V tistih, kjer je tudi ostalo gibanje prepovedano in bi tudi vi, če niste zaposleni v zdravstvu ali trgovini ostali doma.
Motijo vas tekači samo zato, ker morate delati in nimate časa lenariti.
Le kje je delovni čas več kot 8 ur. Torej vam jih za rekreacijo ostane še 16. Z njimi počnite kar želite, nas pa pustite pri miru.
Nadenite si masko in se nas izogibajte. Gotovo ste kužni!
poglejte si tale link, izogibajte se tekačev..
Kakšne probleme imate nekateri. Zamenjajte pot po kateri greste v službo ali si omislite avto. Parkiranje je sedaj zastonj. ž
V katerih državah so prepovedali rekreacijo na prostem? V tistih, kjer je tudi ostalo gibanje prepovedano in bi tudi vi, če niste zaposleni v zdravstvu ali trgovini ostali doma.
Le kje je delovni čas več kot 8 ur. Torej vam jih za rekreacijo ostane še 16. Z njimi počnite kar želite, nas pa pustite pri miru.
[/quote]
Grem danes na sprehod po poti, široki več kot 3 metre in mi nasproti priteče en maratonski bimbo! In to direktno po moji strani, čeprav ni bilo nikjer nikogar…
Ko se mi je približal na par metrov sem zakašljala iz polnih pljuč direktno v njega!
Ko ga je v zraku obrnilo je zaklel in odpeketal naprej, tokrat po svoji strani ceste.
Tako bomo naučili brezobrazne divjake!!
Grem danes na sprehod po poti, široki več kot 3 metre in mi nasproti priteče en maratonski bimbo! In to direktno po moji strani, čeprav ni bilo nikjer nikogar…
Ko se mi je približal na par metrov sem zakašljala iz polnih pljuč direktno v njega!
Ko ga je v zraku obrnilo je zaklel in odpeketal naprej, tokrat po svoji strani ceste.
[/quote]
Vi niste več normalni, očitno korona poškoduje možgane in ne pljuča.
Če teče moraš biti 10 m od njegove “špure”, (smeri poti): torej ga moraš videti vsaj 10m daleč preden pride do tebe, da se ogneš potem njegovi pravkar opravljeni “špuri” v par metrskem loku.
4-5 m velja za hojo, 2 m če stojita narazen mirno in je rahel vetrič, 20 m če je kolesar
to boste izvedeli, ko bo prepozno: je pa znanstveno dokazano
Poln kufer jih imam, neodgovorni, mislijo da so edini na svetu.. Poleg tega ogromno sape izdihavajo ob naporu, oni bi mogli cisto nekje za sebe laufat, kjer ni zive duse. Spravijo se pa na tako ozek plocnik laufat, da se moras ti na cesto umaknit, ker oni se ne bodo. Zgornji link
vse pove, kako se respiratorni delci raznasajo iz ust pri tekaču.
[/quote]
Budala. Taki kot ti, ko boš res okužena boš pljuval v druge. Fuj. Verjetno v kakšne nebogljene ljudi.
Tisti, ki teče mu pljuča dobro delajo, da pretecejo deset kilometrov. Zdravje baba. Zdravje.
Budala. Taki kot ti, ko boš res okužena boš pljuval v druge. Fuj. Verjetno v kakšne nebogljene ljudi.
Tisti, ki teče mu pljuča dobro delajo, da pretecejo deset kilometrov. Zdravje baba. Zdravje.
[/quote]
Prijazna sem samo do takrat, ko nekdo kljub dovolj prostora ne rine brezobrazno direktno v mene! Takrat pa bom še vedno naredila ravno tako, kot sem!
Kje pa piše, da je on zdrav in ni ravno v začetni fazi bolezni?
[/quote]
Kakšen egoizem! Ker tečete in se rekreirate, si jemljete pravico, da kihate in kašljate v mimoidoče. Če jim to ni povšeči, pa naj si izberejo drugo pot. A da bi si jo vi, pa ne bi šlo?
Prav je naredila!
Tudi sama bom naslednjič postopala točno tako!
Bodo že bedaki prišli k pameti
[/quote]
Hehe, super ideja, jo sigurno uporabim, ker mi gredo ti pajkičarji brez občutka za razdaljo res na živce. Tudi v premestju nismo varni pred njimi, grem na sprehod v hrib, sama, nikjer žive duše, on histerično prisopiha za mano in me prehiti na manj kot pol metra, njegov scic pomesan z deotom sem zavohala.
Prijazna sem samo do takrat, ko nekdo kljub dovolj prostora ne rine brezobrazno direktno v mene! Takrat pa bom še vedno naredila ravno tako, kot sem!
Kje pa piše, da je on zdrav in ni ravno v začetni fazi bolezni?
[/quote]
Jaz od danes naprej počnem RAVNO TO!!
Ko bo dvakrat dobil prho v svoj rilec, mu bo že kapnilo, da tako več ne gre!