Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tekalna steza

Tekalna steza

Zivjo.

Razmislam da bi kupila tekalno stezo do 500 eur. So tud precej vec. Nimam pojma kaj naj gledam v ponudbah.

Kaj je zares pomembno v karakteristikah teh oglsov.

Da smo si na jasnem. Zelo rada tecem zunaj. Pozimi pa teh pogojev ni al so zelo slabi.

Sem povprecen tekac nardim  do 10 km v enem kosu veckrat na mesec

Kaj pravte?

Tudi jaz sem se zanimala za stezo. Ampak sem se odlocla, da je ne kupim. Prebrala sem od ostalih (ameriski portal), da jo je potrebno ohranjati. Ker se po dolocenih km obrabi steza in treba menjat. Pa niso vsi cevlji primerni itd. Sem raje nabavila zimske pajkice, jopce itd. In bom tekla zunaj.

Koliko ste pa stari vidve tekačici 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
109621, 09.11.2023 ob 20:38

Tudi jaz sem se zanimala za stezo. Ampak sem se odlocla, da je ne kupim. Prebrala sem od ostalih (ameriski portal), da jo je potrebno ohranjati. Ker se po dolocenih km obrabi steza in treba menjat. Pa niso vsi cevlji primerni itd. Sem raje nabavila zimske pajkice, jopce itd. In bom tekla zunaj.

Imam že 10 let eno in isto stezo in ji nič ne manjka. Nobenih posebnih tenisk ne nič.

Tole je po mojem eden najboljših izumov ever. Pri nas jo vsi uporabljamo. Včasih za hojo v hrib, včasih tek, … Idealno temperaturo si naštimam v prostoru, glasbo, tv, telefon, mon 😂

Jaz doma nimam prostora zanjo, sem se pa vpisala v fitnes samo zaradi steze in grem tja, ker mi drugače tek zunaj ne sede oz okolica mi ni primerna, do prve primerne tek poti pa bi se morala peljat, kar mi je pa zamudno.

Pred približno 10 leti sem kupil tekalno stezo za približno 500€ v Intersportu.

Še vedno dela. Na njej dokaj redno tečemo 3 člani družine.  Posebnega vzdrževanja ni. Vsake toliko je treba s sprejem naoljiti površino, po kateri teče trak in napravo malo očistiti (vse opisano v navodilih).

V začetku sem poizkušal teči bos, pa je površina (trak) precej hrapava, čeprav ne daje takega občutka in so me pekli podplati (kot bi tekel po smirkovem papirju), čeprav sem bil bos z nogavicami. Potem sem si kupil udobno športno obutev, nič posebnega, in je v redu.

Nekateri imajo pomislek, da je površina  preveč trda, kot  bi tekel po betonu ali asfaltu in s tem škodljiva za kolena. Temu se izognem tako, da nikoli ne tečem po ravnem, ampak nastavim vsaj 1 stopnjo strmine. Potem steza nekoliko amortizira korake.

Dražje imajo ponavadi širše in daljše trakove in ni treba ves čas toliko paziti na tempo. Pa malo bolj stabilne so. Tale pri neki hitrosti nekoliko pride v resonanco in potem zaradi vibracij malo leze po parketu. Fino je imeti kakšno gumi podlogo.

New Report

Close