TELEFONSKA POGODBA VZAJEMNE
Pred približno dobrim mesecem sem prejel zelo agresiven telefonski klic v zvezi življenjskega zavarovanja Vzajemne. Pogovor, bolj monolog iz druge je tekel le dobro minuto in na koncu je klicatelj povedal, da sem sklenil veljavno pogodbo in da moram vsak mesec plačati skoraj 20€. Ostro sem mu povedal, da nisem sklenil še manj podpisal nobene pogodbe in je vse to nično. Dobil sem odgovor, da se je pogovor snemal in to je dokaz, da se s tem strinjam in je pogodba sklenjena. Takrat sem pogovor prekinil in odložil slušalko.
O teh umazanih dejanjih je bilo kar precej napisanega tudi v medijih in sem menil, da je to končano. Pred nekaj dnevi pa dobim domov kuverto s pogodbo o sklenitvi zavarovanja, položnico in zahtevo, da moram to plačati. Poleg tega pa so v pogodbi navedena še imena ostalih družinskih članov in drugi podatki, kar je grobo kršenje zakonodaje iz področja varovanja podatkov.
Seveda tega ne bom plačal a je zadeva tako tragična in žalostna, da razmišljam kako naprej. Razmišljam o prekinitvi vseh pogodb z navedeno zavarovalnico in zahtevkom za povrnitev vsaj del vplačanih sredstev. Ves čas ko sem bil v delovnem razmerju; danes nisem več sem bil dva tedna na bolniški in to jim lahko odplačam. Številne zdravniške usluge, predvsem zobozdravstvene si plačujem sam iz preprostega razloga, ker ni zobozdravnika, ki bi te naročil preko zavarovanja. Ko smo otroke peljali k zdravniku se je večkrat zgodilo, da nas je zdravstveno osebje podilo iz ambulante, da nimajo časa, da je njihov urnik potekel, čeprav je bila osem ura zjutraj! Ko smo o tem obvestili direktorja zdravstvenega doma je dejal, da on s tem nima nič, ker je zdravnica s.p in je “bog, ki ji nihče nič ne more!” O tem smo obvestili tudi Ministrstvo za zdravje, kjer so v odgovoru napisali, da smo nesramni in kaj bi sploh radi?!
Očitno smo vsi le sredstvo za polnjenje njihovih žepov, kaj za to dobimo pa ni pomembno!
Smo res postali družba na tako nizkem nivoju, da te lahko vsak okrade in ti škodi in mu ne moreš nič.
Smo res tako nizko, da ne moreš odločati o osnovnih stvareh in ti nekdo vsili svojo voljo na še tako žaljiv in nesramen način, kot žrtev pa si brez vseh pravic in možnosti, da braniš svoje premoženje in spoštovanje?
Kje je vsak dan tako opevana demokracija? Ali današnja demokracija velja le za posameznike, ki si očitno domišljajo, da so nekaj več?
Od vas spoštovani odvetnik ne pričakujem nekakšnih hitrih, čudežnih rešitev ampak sem to napisal v upanju, da bo to še kdo prebral in se izzognil takšni diskreditaciji.
Vsem, ki pa takšna in podobna dejanja počnete preko telefonskih zvez pa se malo zamislite nad svojimi dejanji in s tem PRENEHAJTE!!! Od danes naprej bo vsak dobil par stavkov, ki mu gredo in jih zagotovo ne bo vesel, pogovor bo brezpogojno prekinjen!
Vsem najlepša hvala zarazumevanje.
Spoštovani,
kolikor vas agent ni predhodno obvestil, da se pogovor snema je storil kaznivo dejanje po 137. členu KZ-1: Neupravičeno prisluškovanje in zvočno snemanje. Tak posnetek tudi ne more predstavljati veljavnega dokaza.
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona, kar pomeni predvsem stroške vračila blaga.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.