Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek telegrami v porodnisnico – prosim, ne:)

telegrami v porodnisnico – prosim, ne:)

Pozdravcek vsem!

Spodaj je tema o telegramih, ki se jih dobi v porodnisnico…

Ko sme sama rodila, sem bila zelo vesela vseh voscilnic. Tudi telegramov. (Ravno zato pisem – v porodnisnico cisto lepo pride navadna voscilnica, prinese jo ista sestra kot telegram:).

Vse imam shranjene in s elocijo le po barvi kuverte…

In zakaj naslednjic nocem telegramov? KER…

Sem dobila z njimi tudi veliko igrack. In ker so bile tako grozno slabe kvalitete, da so recimo vse tiste, ki jih potegnes in nato zapojejo, dobesedno razpadale, ena ze od samega zacetka ni igrala… Ko sem kontaktirala posto, so mi rekli, da mi lahko dajo naslov dobavitelja, a jih lahko zamenjam le za enake – in torej nasemu okolju namesto ene pokvarjene lunice za lahko noc namenim dve za isto ceno. (Chiccotova je bila ok, ampak kaj, ko je bial tudi vec kor posteno placana).

Torej – sama bi bila veliko bolj vesela, da denar, namenjen nakupu igrack poleg telegrama, namenijo kaksnemu dobrodelnemu drustvu ali da za isti znesek prinesejo mojemu malemu ali meni kaj, kar naju bo spremljalo vsaj nekaj casa. Bi rekla darilni boni, ampak kaj, ko 10 EUR izgleda tako malo – ceprav je v resnici veliko bolje kot igracka pri telegramu za isto !!! ceno…

Torej… namesto telegrama lahko posljete navadno voscilnico (sama sem jih veliko dobila tudi na dom, pa sem bila prav tako vesela), tiste igracke pa so zal dokaj okolju neprijazne…

Samo kot ideja:)

No, mi sicer z igračami nimamo težav, vse delajo. Itak je bilo tega le peščica, ker smo z bližnjimi dogovorjeni, da se ne gremo na tak način in so tako pošiljali le čestitke.

Opažam pa, da se glede teh telegramov in čestitk zelo pozna kateri otrok v družini je. Pri prvem jih je bilo ogromno, pri drugem otroku malo manj, pri tretjem pa še manj, večinoma samo tisti, za katere smo že po defoltu vedeli, da bodo. Eh, spet sem skrenila…

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jaz sem pa ena k je rodila na 24.12., pa pošte niso delele in nisem dobila nobenega telegrama (še vikend je bil) ……za igračke mi ni……lepo pa je, če se te kdo spomne…..

Slabih izkušenj z igračkami nimam – vse je bilo krasno.
Se pa strinjam, da so voščilnice prav tako super.
Predvsem pa na srce polagam tistim, ki pošiljajo telegrame – za božjo voljo, ne izbirajte tistih z melodijami. Motijo, zbudijo otroka, če ti slučajno pade na tla in si malo slabše okreten kar cvili in cvili…

torej je naslov igrace ne, telegrami ja?

Jaz sem dobila res veliko telegramov in vsakega sem bila zelo vesela. Danes jih imam vse v albumu in so prekrasen spomin. Noben sms nima take vrednosti.
Igrace, ki so bile zraven pa tudi vse odlicne kvalitete in po letu in pol skoraj so cele in delujoce.
Dobrodelnost je sicer odlicna ideja ceprav sem mnenja da kdor zeli pomagat pomaga, ne glede na to, da je moj sin dobil par igrack.
Me pa zanima, ce tako razmisljas ob vsakem rojstnem dnevu?

Ce sem odkrita – ravno tako razmisljam ob rojstnih dnevih:)

Celo ljudjem, ki me vprasajo, kaj potrebujemo, vcasih nimam kaj odgovorit…

Zivimo v miniaturnem stanovanju – zato imamo kljub nizkim prihodkom dovolj, da si privoscimo vse, kar si zelimo… in lahko popsravimo:).

Sem ful vesela, ko otrokom prinesejo kaj kvalitetnega – pa naj bo igracka ali oblacilce – in nesrecna, ko vidim, da dobijo stvari, ki ne prezivijo dolgo in samo onesazujejo okolje, ko koncajo v smeteh, ker pac za racun in garancijo ne morem rect, da bi bil kdo se uzaljen…

Kar se tice mojega rojstnega dne – najblizji mi kupijo kaj, kar potrebujem (in to vejo), z druzino gremo na izlet, otroci mi kaj usvarijo… Ce dobim velike sopke roz, bi stokrat raje dala ta denar v dobrodelne namene… taksna pac sem:)

Da ne bo narobe razumljeno – ne zelim si dragih stvari, zelim si le, da bi kupovali kvalitetno…

Kar se tice pikapolonic in lunic iz telegramov, imam pa ocitno samo jaz smolo… Pliskoti pa tudi niso en vem kaj – za to cneo bi se dobilo ze kaj solidne kvalitete in pralnega…

Sem bila pa seveda vesela VSEH voscilnic, ki jih pridno hranim – ceprav imamo ful majhno stanovanje:)

Tudi jaz sem proti telegramom. Zakaj?
Včasih so ti jih prinesle sestre v sobo in to dvakrat na dan (ko je dostavila pošta). Zdaj pa po sobah (prav tako 2x na dan) prinese poštar. Ampak, če te ni v sobi (si npr. na intenzivni) potem poštar telegram odnese nazaj in ga prinese naslednjič. Prej te je telegram počakal pri sestrah in si ga res takoj dobil. In če si v porodnišnici med vikendom ali praznikom, se zgodi, da dobiš prej česitke kot telegram.
TElegram pa je konec koncev dražji tudi zato, ker naj bi ga dobil v najkrajšem možnem času. No, v primeru, kot sem ga opisala zgoraj, je to daleč od hitrosti. Škoda denarja.
Igračke? Ni problema, vsake si vesel, dokler… se ne začnejo podvajati.

Pa da ne bo pomote: sama sem poslala in dobila veliko telegramov.
Zdaj pa prakticiram le še čestitke. Včasih navadne, včasih z nogavičkami. Če pa želim dati nekaj več, potem kupim darilce in ga s čestitko vred v darilni vrečki pustim v sprejemni pisarni porodnišnice.

In kot je že predhodnica napisala: nikar čestitk in telegramov z melodijami!¨

Tudi jaz vse čestitke in telegrame hranim za vsakega izmed otrok v posebni mapi.

Jaz pa nikoli ne pošiljam telegrama v porodnišnico. Vedno pošljem lastnoročno napisano čestitko na dom in sicer celi družini. Se mi di dosti lepše in bolj osebno. Ko pride mamica domov jo voščilnica prijetno preseneti.

Vse igrače so bile super, so super kvalitete in jih imamo še danes. Telegrami pa so neprecenljiv spomin, tako zame, kot za mojo hči.

OK, samo to morate povedati svojim bližnjim, ne tu na forumu.

Jaz sem bila vesela vsakega darila, čestitke in telegrama, ne glede na kvaliteto, ker mi je bilo izredno toplo pri srcu, ko sem videla, koliko ljudi se je tako zelo razveselilo najinih otrok, da so si naredili stroške in opravke.

Če ti igrače niso všeč, jih lahko neseš v Varno hišo ali na Rdeči križ.

no pa naj se jaz pristavim svoj loncek…svojo izkusnjo

prejela sem ogromno telegramov in cestitk. in VSEH sem bila izredno vesela, tudi sms-jev, ker mi je LEPO ce se clovek spomni nate v tako custvenih trenutkih.
moram pa povedati, da sem prejela tudi en telegram…v rumeni kuverti je bil list, kjer je pisalo posvetilo in lepe zelje. kuverta je bila brez cestitke!!!! ko sem kasneje pogledala na kuverto, kjer pise kaj je bilo naroceno, je pisalo: xxl glasbena cestitka+igracka medo (ne me prijet zdaj tocno kako pise)….torej gospa, ki mi ga je poslala je PLACALA kar precej, jaz pa tega sploh nisem dobila.ne gre se za to, da sem jaz ostala brez medveda (dobila sem jih se prevec), gre se za to, da ga je posta posteno usrala. lahko si predstavljate, da je bilo to v tistih dneh zadnje na kar sem mislila, a od takrat naprej NE POSLJEM vec NIKOLI nobenega “darila” v telegramu. izkusnja pac, ki me je nekaj naucila. kaj bom placevala, ce posta potem zaserje. samo za primer smo posiljali telegram ob smrti….poslali smo samo sozalnico brez svec. ponavadi sem vedno dala svecke zraven-od takrat naprej ne vec.enostavno.
pa lep dan vsem!

Mi smo opazili napako, pošiljatelj je skomuniciral s pošto, naknadno smo dobili domov vse, kar je telegramu pripadalo, skupaj z opravičilom in darilcem s strani pošte. Lepo in fer.

Ne skrbi, naslednjič dobiš samo SMS.

mislm, da sem pri najmlajši dobila 7 pikapolonic – takrat so bile ravno IN:))

Sama veliko raje kupim kaj za otročka + čestitko, pa v darilno vrečko in oddam pri informacijah:)

se strinjam, bistvo voščila je vsebina v besedah in ne vsa krama, ki jo eni pošljejo, ker nimajo kaj napisat, potem je bolje da ne pošiljajo nič!

Meni gredo pa na telegramih najbolj na živce verzi. To mi ej pa čisto mim. Raje vidim da si sam človek spomni par besed, pa če je to le: Iskrene čestitke ob rojstvu ..

Jaz sem se telegramov razveselila, po pravici povedano si nisem mislila, da jih bom dobila toliko. Res jih je bilo ogromno in vse hranim, za oba otroka imam izdelani “časovni kapsuli” z meni dragimi drobnarijami od njunega rojstva dalje. Dobila sem tudi nekaj igračk, orhidej v škatli in tudi paketke z darili (poslano z voščilnico z navadno pošto). Igračke so še zdaj, po skoraj 2 letih in pol, brezhibne. Pa smo kar naprej vlekli tisto špagico in kar naprej so dudlale tisto večno uspavanko.
Vesela sem bila tudi vseh sms-ov.

Jaz imam sicer navado, da pošljem na roke napisano čestitko ali podarim kakšno malenkost z voščilnico ali kako knjigico ali slikanico s posvetilom, včasih tudi pred rojstvom otroka, odvisno tudi kako pogosto se z bodočimi starši srečujemo.

Malo off topic, za idejo: svojo dolgoletno prijateljico sem obiskala v porodnišnici, kar sicer ni moja navada, ampak zato, da sem na slikala malega fantiča in mi je nato na podlagi fotografije ena prijazna slikarka narisala njegov portret, ki sem ga staršem podarila ob “uradnem” obisku.

Mene je motilo to, da sem dobila več enakih igrač – in potem sva jih s cimro v sobi zamenjale (nekatere se boste seveda ob tem zgražale). Zaradi tega jaz ne pošiljam telegramov, vedno kupim kaj uporabnega (brisačka, dekica, knjižica…) in to skupaj z navadno čestitko pošljem kot paketek. Zagotovo ne dobi enakega darila.

Lahko ti edino povem mojo izkušnjo. Poslala telegram preko www.dojencektelegram.si in naslednji dan me je prijateljica, ki je rodila poklicala, da ga je dobila (pa še lepo darilo je bilo).
Najbolj pa me je presenetila njihova storitev. Po oddaji naročila gre zadeva takoj naprej, tako, da je dostavljena že takoj ko je mogoče.
Poleg tega plačaš šele po vročenem telegramu – torej čez 2 dni dobiš račun ki ga moraš plačati preko UPN obrazca. Superca… deluje kot namazano – se bom še poslužila.

lp

Sevka

Jaz sem dobila v porodnišnico kup telegramov od pošte in pa darilno škatlico od http://prvipaketek.si
Notri je bil komplet set hlačke in body, rutica ter posvetilo. Iz firbca sem ko sem prišla domov pregledala njihovo ponudbo, ker sem prvič slišala za njih in sem bila naravnost navdušena. Paketek ki ga pošiljate si lahko oblikujete čisto po svojih željah tako da ni bojazni da bi mamica dobila popolnoma isto stvar.
Priporočam!

Lp Mateja

Jaz osebno sem bila telegramov v porodnišnico zelo vesela, ganjena. To so bila prva darilca za mojo hčerkico. Najbolj vesela sem bila seveda čestitke in tega, da se je nekdo spomnil nate in ti polepšal dan. Res pa je, da je na trgu ogromno nekih igračk in daril, ki so glede na znesek, ki ga odštejemo prav neuporabna – res ostanejo za spomin a je to tudi vse. Voščilnice sem vse lepo pospravila v škatlo in prav tako kako personalizirano darilo.
Ravno s tem razlogom, ker sem bila daril v porodnišnico zelo vesela pa je nastala moja spletna trgovina http://www.vpricakovanju.si , kjer boste našli slovenske izdelke, ročno izdelane , ki bodo uporabni tako za mamico kot za njenega dojenčka. Vse dobro vam želim.

Jaz sem pri drugem otroku prosila, naj mi ne pošiljajo nič v porodnišnico. To pa zato, ker imaš že tako veliko prtljage in ti telegrami so samo dodatna krama za vlačit domov. Kot drugo pa me je motilo to, da mi je stalno v sobo vletaval poštar s temi telegrami in hotel podpis, da sem pošto prevzela. Enkrat ravno dojiš, pa vleti, previjaš, vleti, spiš, vleti, si ravno preoblačiš mokro srajco, vleti, črpaš mleko, vleti…… Pa vse izpusti iz rok, podpiši, ker sem mu mudi dalje…… Grrrrr……. Res, zelo nadležno. Ne vem, kako je danes, a takrat ni puščal pošte sestram na pultu, ker je treba moj podpis, da sem prevzela pošto. Tako da kljub temu, da hočete izkazati pozornost in se vam zdi tako blazno srčkano, dvakrat pomislite, preden kaj pošljete. Saj lahko pošljete domov, bo prav tako lepo.

Si rodila v hlevčku?

Igračka, ki sem jo jaz dobila zraven – modri oblaček s katerega visi mucek, še danes dela – 13 let kasneje.

New Report

Close