Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Telemach ali A1

Telemach ali A1

Izbiram operaterja za tv, internet in dva mobilna telefona. Sem pred dilemo, izbrati Telemach ali A1. Kaj mi priporočate?

Kaj ti bomo pa priporočali, sama se odloči. Jaz sem šel iz telemacha na A1. Razlog, ker je telemach kupil lokalnega operaterja in isto storitev podražal za 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ( seveda eno leto je ugodneje, vendar to leto mine kot bi mignil). Samo internet brez tv, kar sem imel do sedaj 20/20, bi po novem plačeval 37 eurov, potem so popravili ceno na 33 eur. Pa sem jih poslal v piz-do materno, tako kot marsikdo iz naše občine in šel k A1.Tu imam za slabih 35 eur tudi TV srednjo shemo, prilagodljivo, za zgolj dodatne tri eur še zamik gledanja, hitrejši internet hitrosti 200/40 Mb/s (optika ), kar se pri downloadu še kako pozna. Brezplačno mobilno televizijo na petih napravah (računalnik, telefon,tablica). Sosed je pa šel k telekomu iz čistega principa, tudi če nič manj ne plačuje.

Telemach se že obnaša, kot da so edini, ampak mislim, da bodo začeli kar izgubljat naročnike na dolgi rok. So preveč požrešni.

Ljudje pa neumni kot vedno. Nasedli so telemachu na njihovo akcijo pol leta za polovično ceno ali zdaj po novem menda za en euro ( mislim da sem slišal reklamo). Teh 6 mesecev tako hitro zleti, da se samo dvakrat okol obrneš, potem bodo pa planili v jok in cvilili.

Hvala za nasvet. Tudi sama se bolj nagibam k A1.

A1 so mi močno odsvetovali vsi, ki so bili kdaj na Simobilu.

Zkaj nikoli ne utemeljite rekla kazala, le debilno trolate?

A1 je avstrijski operter, ki je hkrati največji operater na hrvaškem. Pri nas je enako zanesljiv kot vsi ostali, le da je zaenkrat nekoliko cenejši in edini, ki je za fiksne storitve brez vezave. Zaenkrat je cenejši, kar ne pomeni, da bo vedno.

Kateri operater vam za to ceno nudi več kot to hitrost interneta, ki je konsatntno stabilna, televizijo s 169 programi in brezplačno xplore tv na do petih napravah?

[img]https://shrani.si/f/N/B9/12nsRTqr/okla.jpg[/img]

Cena srednjega paketa Net+tv, kot sem že napisal je 34 eur.

Ne , eden, ne drugi ni vreden, da ga povohaš. Oba totalna nateguna, neprofesionalna… če iščeš težave, kar k njima.

Če imaš le možnost, pojdi kateremukoli tretjemu…..bo boljše.

To pa je argumentiran odgovor, ni kaj. Krasno. Kot bi pisal triletnik.

Se oglašate sami debili, kjer je “operater” in naročnik mama finance?

Zkaj nikoli ne utemeljite rekla kazala, le debilno trolate?

A1 je avstrijski operter, ki je hkrati največji operater na hrvaškem. Pri nas je enako zanesljiv kot vsi ostali, le da je zaenkrat nekoliko cenejši in edini, ki je za fiksne storitve brez vezave. Zaenkrat je cenejši, kar ne pomeni, da bo vedno.

Kateri operater vam za to ceno nudi več kot to hitrost interneta, ki je konsatntno stabilna, televizijo s 169 programi in brezplačno xplore tv na do petih napravah?

[/quote]

Prednost ima vsekakor tisti operater, ki ima lastno optiko.

Kaj boš pa rekel za paket 69,99 brez vezave ali z 2 letno vezavo za 39,99 (12 mescev)?

-internet optika 750/150 Mb/s
-najvišja možna SD, HD, 4K TV shema + dodatna programska shema HBO Premium
-časovni zamik (7 dni)
-10 GB snemalnik
-aplikacija tv2go (možnost ogleda TV programov (preko PC-ja, notebooka,monilnega aparata, tablice) v živo ali s časovnim zamikom po celem svetu, le dostop do neta ali preko mobilnih podatkov potrebuješ)
-stacionarna številka (vsi klici SLO omrežju (stacionarni+mobilni) brezplačni
-GSM števila (vsi klici v SLO omrežju brezplačni, neomejen prenos podatkov

No, sedaj pa prištej še k svoji ceni še ostalo kar imaš doma, recimo GSM naročnino..
in za par € manj dobiš bore malo kar imam jaz 😉
to kar imaš ti, dobiš pri večini ponudnikov približno isto za cca isto ceno! So malenkostne razlike med različnimi ponudniki.

Velika prednost je tudi dosegljivost po telefonu za kakšne informacije, ali pri obsiku poslovalnice, ti že v poslovalnici vse uredijo in ko prideš domov vse dela tip top. Tehnična strokovna usluga vedno dosegljiva in to takoj.

Za A1 lahko ure in ure kličeš pa moraš imet srečo, da koga dobiš. Če pa že dobiš, so popolnoma nestrokovni.

Kaj boš pa rekel za paket 69,99 brez vezave ali z 2 letno vezavo za 39,99 (12 mescev)?

-časovni zamik (7 dni)
-10 GB snemalnik
-aplikacija tv2go (možnost ogleda TV programov (preko PC-ja, notebooka,monilnega aparata, tablice) v živo ali s časovnim zamikom po celem svetu, le dostop do neta ali preko mobilnih podatkov potrebuješ)

No, sedaj pa prištej še k svoji ceni še ostalo kar imaš doma, recimo GSM naročnino..
to kar imaš ti, dobiš pri večini ponudnikov približno isto za cca isto ceno! So malenkostne razlike med različnimi ponudniki.

Velika prednost je tudi dosegljivost po telefonu za kakšne informacije, ali pri obsiku poslovalnice, ti že v poslovalnici vse uredijo in ko prideš domov vse dela tip top. Tehnična strokovna usluga vedno dosegljiva in to takoj.

Za A1 lahko ure in ure kličeš pa moraš imet srečo, da koga dobiš. Če pa že dobiš, so popolnoma nestrokovni.
[/quote]

NIč ne morem rečt drugega, kot da si bralno popolnoma nesposobno. Pri nas imaš 4 velike ponudnike, med temi lahko primerjaš pakete, tako v ceni, kot v ponudbi. Velike razlike ni, zaenkrat je pač A1 najugodnejši.

Saj ni nič skrito in zate ni posebej ponudb, vsak lahko preveri na spletu, bo vsaj to šlo?

A obstaja kak ponudnik, ki bi ti ponujal samo internet?

A1 ima trenutno do 31.3. akcijo -50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na vse mobilne pakete brez vezave za 1 leto. Moraš biti precej nor da se za cca. 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višjo ceno vežeš pri Telemachu za 2 leti (cena paketa Največ je (21,9 € *18 + 1 €)/24 = 16,47 € mesečno + to da ti hitrost po prenešenih 100 Gb drastično zmanjšajo in je neomejen prenos zgolj debelo zavajanje Telemacha). Za 12 € mesečno dobiš pri A1 paket A1 Go! L z 200 GB prenosa podatkov in ostalo je neomejeno. Če imate na lokaciiji potem kolikor tolikor dober mobilni signal vklopiš na mobilcu podatkovni prenos in dostopno točko in imaš še internet na računalniku preko Wifi signala in TV preko TV HDMI priključka Google Chromecast, če ti kakšen kolega posodi geslo do NEOta ali EONa. Mu za NEOta magari plačaš tistih 10, 20 €….

Se opravičujem. Če nimaš fiksnih storitev je cena za paket A1 Go! L sedaj 14 €. Še vedno poceni. Imam na službenem mobitelu 100 GB prenosa in je ravno dovolj da gledam TV, šarim po internetu, youtubu cca. 2 do 3 ure na dan. Torej bi moralo bit 200 GB prenosa mesečno več kot dovolj za povprečneža. Ob predpostavki da imate na lokaciji dober 4G signal ali vrhunski 3G signal. Za drugo številko vzemi še en tak paket in ima potem vsak svoj prenos in tudi hitrost.

kakorkoli obrnes si na istem cene imajo vsi skor iste za tistih par evrov se pa men me splaca s tem ukvarjat

-časovni zamik (7 dni)
-10 GB snemalnik

[/quote]

A1

Telemach ponareja podpise na pogodbah, aneksih in je tudi sicer brezupen.

Najbolši TV vmesnik ima pa T-2.net

De omnibus disputandum..

Izkušnja z telemachom par let nazaj. Prišla priklopit dva monterja, ki sta butnila v dnevno obuta. Ko sta vse priklopila se je eden od njiju vsedel brez vprašanja na naš kavč in začel šaltat po kanalih da vidi če TV deluje. Sem imela na koncu jezika če mu še pivo slučajno prinesem glede na to da je tako domač že. Ko smo šli zaradi nezadovoljnosti k drugemu operaterju so hoteli opremo nazaj. Jo je partner odnesel, dobil potrdilo. Plačano vse. Čez nekaj mesecev pride opomin za 60€. Ne vem zakaj ker je bilo vse poravnano. Partner pokliče in mu rečejo da je treba plačat izklop in nevrnjeno opremo. Opremo ki jo je vrnil in ima potrdilo da jo je vrnil in izklop ki ga je plačal ko je šel vrnit opremo – tudi za to smo imeli račun. Vse pošljemo na njihov mail v dokaz, nekaj mesecev mir. Potem pride od njihovega odvetnika opomin pred izterjavo. Za 60€ plus njihove stroške, vse skipaj nekaj čez 70€. Ja ste uganili, za “nevrnjeno opremo in izklop storitev”.
Tako da če so zadnja firma v Sloveniji raje živim brez interneta in televizije kot da še kdaj podpišem pogodbo z njimi.

Imaš tud megatel, najcenejši in ima vse kar imajo veliki. Deluje preko Telekoma.

Jaz ti predlagam Telemach! Sem šla 1 leto nazaj iz A1, ker sem imela skos ene probleme. Zdej ko sem pa pri Telemachu ga ne menjam, EON box je zakon, nikoli mi nič še ni nagajalo, internet dela več kot odlično (delam od doma pa nisem opazila nobene spremembe med korono). Tkoda 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ti svetujem Telemach, stalno so ene izboljšave, pa res se trudijo za svoje naročnike!

Ne enega,ne drugega! ZAKAJ placevat,ko lahko imas vse kanale *in se vec( popolnoma zastonj_ Glej s Kodi ,itd,itd

Telemach! Mogoče ma trenutno A1 cenejšo ponudbo, ampak na koncu je najcenejše najdražje. To vedno drži pri storitvah! Mamo Telemach že 5 let (TV, internet in vsi mobitele) in smo zelo zadovoljni.

Kar se tice televizije ne vem, ker uporabljam drugega ponudnika, kar se pa tice uporabe a1 za telefon – katastrofa. Sem prestopila iz telemacha na a1 z razlogom, da bom imela boljsi internet, pa se je zgodilo ravno obratno. Delam namrec na terenu in vsakodnevno uporabljam google maps po vec ur. A zal na velikih mestih, kjer je prej telemach delal normalno, a1 zataji. Se v lastni spalnici mi ne vlece a1, pa zivim v predmestju Celja, ne nekje bogu iza nogu. Razocaranost.

New Report

Close