Telemach in Valu (ex moneta)
Lahko pa si naložiš aplikacijo na pametni telefon, gor napolniš dobroimetje in plačuješ preko aplikacije. https://www.valu.si/mobilna-aplikacija
Potem se ti veliko bolj splača kupiti kartico aircash. Lastnik tega je HR narodna banka, torej ni nek nateg. Kupiš jo za 5eur v vsaki trafiki, ali Petrolu. Potem si pa polniš, spet, ko greš mimo 3DVA, rečeš za A-bon v “xxx” vrednosti. Obenem si moraš naložiti aplikacijo, ki je obenem tvoja “denarnica”. Preko nje lahko komu nakažes denar, plačaš v trgovini, dvigneš denar na bankomatih, in pa ( zame najbolj pomembno), kupuješ preko neta. Nihče te ne nadzoruje, ker ni treba dati svoje davčne številke. Pa še nekaj ….. če AirCash priporočiš se trem, dobiš 30eur dobropisa ( kar samo od sebe se ti nakaže na tvoj AirCash račun. Če je kdo zainteresiran, naj mi pošlje SMS ( moja št.: 064/271-411 ), zato, da pošljem SMS, kjer je link, do AirCash aplikacije. Če se boste trije odločili za MasterCard AirCash kartico, dobim jaz 30€.
(Med drugim veliko ljudi,.ki delajo v SLO, to kartico uporablja za prenos – v dveh klikih-denar v druge države. Predvsem na Balkan. Deluje po celi EU.