Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Telemach – sprememba paketa brez vednosti uporabnika

Telemach – sprememba paketa brez vednosti uporabnika

Pozdravljeni, ali je imel kdo izmed vas podoben problem?

Pred tremi leti sem s Tušmobilom sklenil naročniško razmerje na takratni paket, ki je bil v ponudbi. Kasneje je Tušmobil kupil Telemach, ki pa je letos marca nadgradil svoj IT. Po nadgradnji so se pa pričele težave. Telemach mi je samodejno spremenil paket, brez moje vednosti, ne gre pa za spremembo starega paketa, torej paketa, ki bi ga nadomestil nov paket (isti paket uporabljam še vedno na drugi mobilni številki, a na tej ni prišlo do spremembe).

V reklamaciji so navedli, da sem jaz oddal spremembo paketa preko spleta. Slednje ni mogoče, ker sim kartica od sklenitve naročniškega razmerja ni bila vstavljena v telefonski aparat, kar pomeni, da je sim kartica zato neaktivna in posledično tudi nisem mogel prejeti sms sporočila s kodo, ki se vnese pri spremembi paketa. V splošnih pogojih imajo napisano, da njihova dostavna služba nato dostavi dokumentacijo v podpis, prav tako dostavna služba dostavi sim kartico in morebiti naročen telefon. Ker naj bi šlo zgolj samo za spremembo paketa, bi moral v podpis prejeti aneks in sim kartico, a nisem prejel niti pogodbe v podpis, niti sim kartice, njihova dostavna služba pa nima podatka, da bi bila name v mesecu spremembe paketa naslovljena kakšna pošiljka.

Na Telemachu imajo pa nepodpisan aneks o spremembi paketa, naročnino pa kljub temu zaračunavajo. Kljub temu, da aneks k pogodbi ni podpisan in kljub mojemu pojasnilu, da nisem opravil spremembe paketa, reklamacije ne priznajo. Po Obligacijskem zakonu in njihovih splošnih pogojih, pogodba stopi v veljavo, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki.

Imam kdo podobne izkušnje in kako ravnati v tem primeru?

Hvala za odgovore.

Svetujem ti da pišeš na slotech, tamle imajo več izkušenj z takimi problemi, ali pojdi na fb na njihovo stran in tam napiši, vendar sama imam zelo slabe izkušnje z odzivnistjo telemacha, zdi se mi da eni za druge pojma nimajo kaj delajo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close