Telemach TV in internet
Kdor še izbira in se ne more odločit, samo daleč stran od telemacha. Moje izkušnje so sledeče: Najprej so me klicali in klicali in klicali, govorili in govorili kako mi je potekla pogodba, naj sklenem novo za dobo 2 let, da mi dajo v tem primeru za 6 mesecev 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust in bla bla bla, kar se je kasneje izkazalo, da je res bla bla bla. Ko mi je crknil internet, mi je “svetovalec” dejal, da ne more poslati tehnika, dokler ne sklenem nove pogodbe za dobo 2 let. Halo??? Ker sem imela že vsega vrh glave, sem rekla, naj mi pogodbo pošljejo in glej ga vraga, popusta v njej ni bilo omenjenega. Da ne bom dolgovezila, tudi dobila ga nisem. Ko sem urgirala, so mi rekli, da je očitno prišlo do nesporazuma v komunikaciji. V glavnem, šlo je za navadno goljufijo!!!
Telemach res? Najslabši ponudnik kadarkoli. Za babice in dedke pa še tist jim je prevelik iziv. Neverjetno, ko amaterji ki zaposlujejo študente da opravljajo delo ki niso imeli poučevanja niti en dan, pa mentorji ki so zasuti s svojim delom pa jim več ni ko se je miljon folka zamenjal pa ni stimulacije. Uf je vredno doplačat par evrov pa se jih rešit. Štala. Važno je da denar kroži. Eh
123456778, 08.01.2021 ob 21:48
Kdor še izbira in se ne more odločit, samo daleč stran od telemacha. Moje izkušnje so sledeče: Najprej so me klicali in klicali in klicali, govorili in govorili kako mi je potekla pogodba, naj sklenem novo za dobo 2 let, da mi dajo v tem primeru za 6 mesecev 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust in bla bla bla, kar se je kasneje izkazalo, da je res bla bla bla. Ko mi je crknil internet, mi je “svetovalec” dejal, da ne more poslati tehnika, dokler ne sklenem nove pogodbe za dobo 2 let. Halo??? Ker sem imela že vsega vrh glave, sem rekla, naj mi pogodbo pošljejo in glej ga vraga, popusta v njej ni bilo omenjenega. Da ne bom dolgovezila, tudi dobila ga nisem. Ko sem urgirala, so mi rekli, da je očitno prišlo do nesporazuma v komunikaciji. V glavnem, šlo je za navadno goljufijo!!!
Meni je telemach zažgal 2 televizije v roku 8mesecev. 3dni nazaj mi je skurlo 2go televizijo in sem moral sam plačat servis, ker mi je eon skuril vse 4ri Hdm priklope in so mi zavrnali garancijo. Placat sem moral 240ewr servisa za popravilovseh v hdm vhodov, ker mi je vse skurlo. Prejšnji tv mi je pa še bolj skurlo in bi bil servis tolg drag, da sem sel novo tv kupit in ta nova mi je ceknala po 2mesecih. Ima kdo tako iskušnjo z telemachom? Gre se zato, ker če nas je več takšnih lahko vložim tožbo govorimo o tožbi okrog 3 tisoč ewr mojih strošhov in njihovi nastali stroški nikje 20.000 ewr mnave starega dotrajanega navadnega kabla cez celo ulico. V glavnem z odvetniki bomo šli do konca, ker telemach ni imel dosti močno kablovje in si pomaga z električnim nizkim tokom energije. Zakaj, ker je kablovje staro in nova tehnika težko deluje na staro inštalacijo. To bi morali urediti preden so začeli prodajat okoli EON . 800EWR SEM ŽE PLAČAL V ENEM LETU TELEMACH IN 1600EWR ZA NOVA TV IN SERVIS ZA NOVO TELEVIZIJO KATERE MI JE SKURLO PREKO TELEMACH OMREŽJA. UPAM, NA TO DA V Sloveniji ukinejo telemac in postavijo drugega operaterja, kateri bo zrihtal ponudbo obtiko in normalno delovanje televizije. Zato imamo po sloveniji telemachov izpat vsaj vsaki dan. Ti izpadi so zaradi menjavanja optičnih kablov plačanih iz naših žepov od vsakega nikje dobijo 800ewr na leto miljarde denarja priteka not in sele zdaj vlagajo v obnovitvena dela, kar niso za telekomunikacjske gable vlagali zadnjih 10let nič. Zato skozi taki problemi z našim internetom in našimi programi, ko kr naprej štekajo.
Anonimno 9848, 13.06.2021 ob 09:47
Meni je telemach zažgal 2 televizije v roku 8mesecev. 3dni nazaj mi je skurlo 2go televizijo in sem moral sam plačat servis, ker mi je eon skuril vse 4ri Hdm priklope in so mi zavrnali garancijo. Placat sem moral 240ewr servisa za popravilovseh v hdm vhodov, ker mi je vse skurlo. Prejšnji tv mi je pa še bolj skurlo in bi bil servis tolg drag, da sem sel novo tv kupit in ta nova mi je ceknala po 2mesecih. Ima kdo tako iskušnjo z telemachom? Gre se zato, ker če nas je več takšnih lahko vložim tožbo govorimo o tožbi okrog 3 tisoč ewr mojih strošhov in njihovi nastali stroški nikje 20.000 ewr mnave starega dotrajanega navadnega kabla cez celo ulico. V glavnem z odvetniki bomo šli do konca, ker telemach ni imel dosti močno kablovje in si pomaga z električnim nizkim tokom energije. Zakaj, ker je kablovje staro in nova tehnika težko deluje na staro inštalacijo. To bi morali urediti preden so začeli prodajat okoli EON . 800EWR SEM ŽE PLAČAL V ENEM LETU TELEMACH IN 1600EWR ZA NOVA TV IN SERVIS ZA NOVO TELEVIZIJO KATERE MI JE SKURLO PREKO TELEMACH OMREŽJA. UPAM, NA TO DA V Sloveniji ukinejo telemac in postavijo drugega operaterja, kateri bo zrihtal ponudbo obtiko in normalno delovanje televizije. Zato imamo po sloveniji telemachov izpat vsaj vsaki dan. Ti izpadi so zaradi menjavanja optičnih kablov plačanih iz naših žepov od vsakega nikje dobijo 800ewr na leto miljarde denarja priteka not in sele zdaj vlagajo v obnovitvena dela, kar niso za telekomunikacjske gable vlagali zadnjih 10let nič. Zato skozi taki problemi z našim internetom in našimi programi, ko kr naprej štekajo.
Itak, da ti je telemach skuril televizjo. Oni so krivi, da imaš ti home made električno napeljavo…..jaoooooo Kaka teleta ste danes ljudje, to je težko verjet.
Telemach me je že dvakrat oguljufal. Pred tremi leti sem se odločil za njihov paket in so me odklopili iz optike in priključili na 12 let star koaksialec. Pri montaži sem tehniku podpisal delovni nalog in podpis so kasneje prilepili na pogodbo, katero sem v roke dobil šele po 4 mesecih. Ker mi niso in niso izboljšali slike sem jim vrnil aparature a so mi čes 3 mesece poslali račun za 300€ ker sem prekinil pogodbo. Časa za prekinitev je pa 15 dni. Plačal sem, ker se nisem pripravljen pravdati za tak znesek.
Letos mi gnjavijo taščo staro 87 let in so ji poslali kar sim kartico in dopis da je s prevzemom pošiljke podpisala tudi pogodbo, katero lahko prekliče v 15 dneh. Preklicali smo in čez 1 mesec je dobila novo sim kartico in zopet smo zavrnili. Očitno čakajo, da tašča enkrat pozabi in dobili so novega naročnika. Naj povem, da je tašča delno opravilno sposobna in da so Telemachove poslovne poteze podle, po mojem tudi nezakonite in brezobzirne. Barabe.
Rok-1, 27.02.2020 ob 13:27
Zanimajo me vaše izkušnje s Telemachom kot ponudnikom TV in interneta – a to na optiki. Po možnosti v Lj.
Ima kdo – oz je kdo priklopljen na njihovo optiko? Zadovoljen?
Hitrosti interneta res takšne kot obljubljajo?
Kaj pa TV – oz EON Box… je v redu? Zadovoljni?
Vse deluje kot je treba – ali so kakšni problemi in motnje?
Hvala lepa za vaše izkušnje.
Mi imamo telemach eon največji paket ki bi naj bil tudu najboljši… Od samega začetka naprej so pri telemachu sami problemi. Internet sploh ne dela res katastrofa od katastrofe… če bi pri nas jaz odločal bi telemach takoj zmenjal za drugega operaterja… Samo denar znajo pobirati dela pa nič. Sramota hvalijo se pa z najboljšim internetom kao…gamad lažniva.
Spet jaz… in sem kar zadovoljen po teh par letih od vprašanja; Internet kar leti – z meritvami sem pa ugotovil, da bi še bolj, če ne bi omejevala naša lastna hišna inštalacija. Wi-fi je itak počasen, a žal imamo tudi v zidove vgrajene kable prepočasne in ne CAT6. S priklopom direkt na router pridem skoraj na 1 Gbps…
Če še kdo menja… kaže da je kvaliteta bolj odvisna od kablov v vašem kraju in hiši, kot od Telemacha. Res pa se tudi tisti Eon škatli občasno zmeša in je potreben reset. Potem pa spet vse OK.
smo šli, 28.02.2020 ob 01:16
Smo šli s telekom optike na Telemach KABELSKO omrežje, trojček EON lite, ker je ceneje in internet vseeno dovolj hiter (100 Mega) in imamo kljub temu več TV programov kot prej. zelo zadovoljni s storitvami. Ni optika, ampak so verjetno podobnosti med njihovimi storitvami na optiki, kar se tiče vmesnikov itd.
Sem preverjala datum tega komentarja, če sem slučajno to pisala jaz.
Pa nisem, ker mi smo šli iz Siol/Telekom optike na Telemach koaksilca, kabelsko smo imeli že leta njihovo, še prej od Turnška, lani septembra.
Dela OK, internet OK, paket eon light, 3x TV (1x box, 1x kartica, 1x aplikacija), 2 tel.številki.
Prvo leto je bila naročnina 3,5€, zdaj je 32€, vezava za dve leti.
No ja !? Saj ne vseka preko optike, ker električno ne more, lahko pa preko 240V izmernične (priloženi PSU kitajski napajalnik brez zaščite), če “prebije” napajalna na TV komunikator preko F konektoja kateri je bakreni koaksialec v TV Tuner na televizorjuin potem “zakuri TV Tuner Modul vtelevizorju” preko katerega gre Tv signal ! Torej je mogočeda zakuri Televizor, se pa to redko zgodi.
Vzrok prejoja je potem “slab” Telemahov TV Modul aka TC Komunikator z še slabšim “switch” napajalnikom, prebije pa preko 240 V izmenične. Preboj preko optičnega omrežja ni mogoć.
Lako pa iz lastnih izkušenj podam informacijo, da je Telemah nadgrajeval “firmware in protokole” remote na otični modem z TV komunikatorjem (vedno po nadadgradnji, spremembi internet in/ali TV ni deloval dobro, izpadi in težave, pa natezovanje z tehnično pomočjo) in v procesu ko so to naredili 3-jič so”zakuril TV Komunikator” v optičnem modemu (standardni beli optični modem) of takrat naprej so dodali zunaji TV komunikator , kateri pa sporadično na cca 4 do 6 mesecev crkne in to sedaj, ko tole pišem že 6-tič. In potem si najmanj 2 do 3 dni brez TV vsebin in to na optiki, katera naj bi veljala za najbolj zanesljivo storitev sploh glede na napredno tehnologijo. Telemah ne samo da ima težave z pogodbenimi obveznostmi do stranke, to je kvalitetno zagotavjanje interneta in TV signala, ampak imjo enormne težave z strojno opremo in inštalirano pri uporabniku. Za primerjavo 3-klasna najbolj poceni matična plošča presega življensko dobo Telemahovega TV Komunikatorja najmanj za 10x preden crkne (če sploh crkne).
Optični internetni modem so zamenjali ekrat in ta od takrat vedno dela 24/7, zdaj že en čas 3-4 leta najmanj, težave z internetnim dostopom pa so seveda vedno na strani Telemaha ter posledično non stop slaba volja, jeza in še kaj !
Plačujemo interneti dotop in TV na starem Silver 2 Telemahovem paketu 45€ mesečno z osnovnimi TV kanali, potem pa se natezuješ z Telemahom več ali manj non stop ! Kako sado-mazohistično in to za svoj denar. Če je le možno se izognite Telemahu. To so divjaki !
Nisem zadovoljen s Telemachom. Prekinili so mi možne storitve, se zlagali o tem in prišli ter zamenjali modem, čeprav je vse delovalo le izključena funkcija ne, kar so zamolčali. Občutek imam, da tehnično izobraženo hohštaflerstvo po svoje tolmači poslovne odnose. Morda bi inšpekcija za delo lahko preverila ali so res upravičeni za storitve ŠS, če je delo stalno. Tudi kvaliteta poslovnih storitev bi se izboljšala.