telemah prestavitev na optično omrežje
Imamo kabelski internet – paket trojček.
Zdajle dobim klic neki monter telemacha, da ima nalog za prihod vstanovanje za prestavitev na optiko.
Zanima me če se kdo spozna, kaj te treba narediti pri tej prestavitvi. je res potreben vstop v stanovanje in neko vrtanje in zamenjava opreme?
So še koga klicali.
Ker jaz tem ljudem nič ne zaupam.
Sploh nas ni nihče nič obvestil,da se to počne. Ko sem ga pvprašala kdo mu je dal delovni nalog za naše stanovanje pač da ga je dobil. Od koga spet ne vemo. Mislim kar tako na pamet.
Imam občutek ,da si spet nekdo nekaj izmišljuje.
Ker tole tako smrdi res, četudi prehjajajo tako na optično omrežje mi je čudno, da se strank ne obvešča in da kar neki pokliče z delovnim nalogom s katerim hoče v stanovanje.
Rekel je še,da bo omrežje, ki ni optika, čez par mesecev nehalo delovati. Ste vsi, ki ste na telemachu na optiki? Ali bomo res čez par mesecev ostali brez, če ne gremo na optiko. Ker tudi o tem ni nobenega uradnega obvestila.
Povejte se kdo spozna.
Kakšen je prehod iz kabelskega na optično omrežje, ali to oni naredijo pri sebi, ali morajo za to priti v stanovanje vrtati in nameščati nove opreme. da imam info, da vem kako to poteka,da me ne bodo nategnili. Ker kot rečeno, vsaj na podlagi odnosa in informacij, ki jih daje, nekaj mi zelo smrdi tukaj.
je še kakšen tak, med vami, ki so ga poklicali?
Ja, morajo priti v stanovanje, ker namestijo novo “škatlico” tudi na steno, dobiš tudi nov modem in seveda nov oddajnik ali kako se reče za TV.
Samo pred delovnim nalogom se podpiše pogodba za priključitev na optično omrežje, ne more dobiti delovnega naloga brez tvoje želje, da greš na optiko. In zakaj ne pokličeš na Telemach?
pred meseci je pisalo, da posodabljajo omrežje in so vlekli neke kable po bloku, kjer so po hodnikih inštalacije. (ali so samo menjavali stare kable stare kabelske napeljave, ali delali res optiko ne vem).
Mislim,da me hoče nategniti, ker se z mesece februarjem itak dvigajo hitrosti interneta v vseh paketih. zdaj pa mi je nalagal,da s priklopom na optiko dobim hitrejši internet. To ga bom itak imela, ker dvigajo naročnino in hitrost interneta.
Ko pogledam na njihovo spletno stran nikjer ne piše nič o potrebni prestavitvi na optiko, ker da bo drugo omrežje potem nehalo delovati. Nikjer ni tega o čemer je tip govoril. ker sem ga vprašala, če se moram prestaviti – pa da ja, ker bo počasi drugo omrežje nehalo delovati.
tega nikjer ne piše, nikakršnega obvestila o tem.
Tip očitno nekaj laže.
ker jim ne zaupam, ker imam z njimi zelo slabe izkušnje, ker lažejo, ne dajejo iskrenih informacij.
Že pred časom je nekdo samodejno od njih v mojem imenu, ko sem klicala za reklamacijo računa za mobilne storitve, kar poslal mi domov pogodbo, češ,da se zahvaljujejo za naročilo. jaz nisem pa nič naročila. zdaj mobilno itak nisem več pri njih. Evo so začeli pa to trojček izkoriščati.
Očitno oni ga lahko dobijo, ker si ga namislijo. Tako kot so si že namislili pred letom dni podvojene storitve in spisali dvojno pogodbo za iste storitve. Izmišljujejo si.
In enako spet neka ista fora.
gledam zdajle njihovo spletno stran in ponudbo teh stacionarnih paketov:
in piše:
Paketi EON so na voljo na Telemachovem omrežju, optičnem omrežju nacionalnega operaterja in na območjih izbranih belih lis.
kaj to pomeni,da svojega optičnega omrežja telemach sploh nima? je optika nacionalnega operaterja telekomova optika?
ve kdo kaj so izbrane bele lise?
Večinoma optiko res polaga Telekom, ni pa nujno povsod tako. S tem ni nič narobe in to tebe nič ne tangira.
Dvomim, da bo klasično omrežje kar nehalo delovati, ker optike še ni povsod in je marsikje nikoli ne bo. S partnerjem imava hišo 40 km od LJ, kjer ni niti klasičnega telefonskega kabla do tistih hiš, ki niso ravno v jedru vasi.
Kaj so bele lise, ne vem, nisem na Telemachu.
Če ne zaupaš Telemachu, pa vprašaj koga od sosedov. Če so šarili po bloku s kabli, so verjetno res delali optiko (optični kabli so čisto tanki in togi, rumene in črne barve).
Sem šla gledati po bloku in na nekaterih belih škatlah res piše oznaka (pozor optični kabel).
Klicala pa na telekom, ne telemach, ker kot rečeno njim ne zaupam, pa sem povprašala kako je pri njih, če tam, kjer imajo optiko res nujno pomeni,da se potem kabelske storitve obvezno ukinejo.
pa je rekla da ne,da to sta sva kabla različna in ostajajo, stranke lahko izbirajo kaj bodo imele.
Torej, če so pri nas vlekli optiko, kabelskega omrežja niso podirali, imamo še tega tudi. Torej imamo vso pravico koristiti tudi te storitve saj jih imajo še vedno na voljo tudi za ostale, kjer optike nimajo.
Kot rečeno pa je res, da se s tem podpiše nova pogodba, nova oprema vse vse dobi, novo se vlečejo kabli po stanovanju. In nemogoče je,da te klicarijo brez da bi kdorkoli sploh kaj naročil, podpisal, karkoli od tega. in lažno grozijo kar z izklopom, če ne pristaneš,da ti pride šarit po stanovanju. Golo zavajanje stranke tako glede storitev (ker je podal kup lažnih informacij) in izkoriščanje dostopa in vstopa v stanovanje z nekimi lažnimi informacijami. kar je nedopustno.
Tudi sicer nikjer na netu niti pisno ni nobenega obvestila o potrebnem nujnem prehodu na optiko, ker da bodo sicer izklopljene kabelske storitve. kar bi bilo obvezno, da se stranke odločijo, in šele pote pride lahko delovni nalog. ne pa tako.
Sem vedela,da tem lažnivcem ni za zaupati popolnoma nič, ker lažejo. Pravzaprav vse kar povedo je laž.
nedopustno je tako ravnanje. ta firma je tako podn, nesposobna in gnila, da ni besed.
Ni besed res ne.
Če so vam vlekli po bloku je to nekaj čisto normalnega, ker menjajo optične kable (posodobitev omrežja). Karkoli vam pa naredijo pa če niste naročili in podpisali, vam ne morejo zaračunati. Je pa res da Telemach zadnje čase zelo veliko vlaga v novo infrastrukturo, da bodo zagotovili najhitrejši internet povsod – GIGA omrežje + optika za fiksne naročnike, itd. So kar začeli postavljati meje in če jim bodo drugi sledili, je to za nas uporabnike samo dobro.
kaj vlagajo – nimajo kaj hoditi in vrtati po stanovanjih, če tega ni nihče naročil.
še manj, da si nek terenski delavec želi izsiliti vstop v stanovanje z lažnimi grožnjami, da bodo kabelsko omrežje izključili iz delovanja. Kar je gola laž. telemach ima delujoče kabelsko omrežje in nikjer ne bodo nič izklapljali.
Tako ravnanje in izrablajnje negega delovnega mesta da z lažmi pride nedovoljenega vstopa v tuje stanovanje je kaznivo.
kaj vlagajo – nimajo kaj hoditi in vrtati po stanovanjih, če tega ni nihče naročil.
še manj, da si nek terenski delavec želi izsiliti vstop v stanovanje z lažnimi grožnjami, da bodo kabelsko omrežje izključili iz delovanja. Kar je gola laž. telemach ima delujoče kabelsko omrežje in nikjer ne bodo nič izklapljali.
Tako ravnanje in izrablajnje negega delovnega mesta da z lažmi pride nedovoljenega vstopa v tuje stanovanje je kaznivo.
[/quote]
Jaz ti dam prav. To se ne dela tako. Telemach bi moral poslati dopis, v kateri bi te obvestil O MOŽNOSTI prestopa na optično omrežje, če se zanj odločiš. In potem se ti dogovarjaš za vstop v stanovanje, ne da ga hoče en terenski delavec izsilit.