Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Telemarketing imate kak nasvet?

Telemarketing imate kak nasvet?

Dala sem odpoved v eni glupi trgovini z zivili. Zdaj sem 15 dni brez sluzbe in me zanima ce imate kak nasvet za razgovor za razgovor pri telemarketingu?

Rada bi delala, zelim si sluzbe zato sem tudi poslala prosnjo v petek. No danes me klicejo za razgovor v sredo.

Eni govorijo, da je groza delat v telemarketingu. Jaz se nisem poskusila tam nikoli. Imate kaksen nasvet kako se cim bolje tam predstavit?

Nisem ravno vsiljiva oseba no… tud lapam ne kot nora, a mi se lahko vedno uspe dobit delovno mesto?

Imate kaksne dobre izkusnje?

Slabe?

Imate kaksne koristne nasvete?

Sem delala, prodaja telefonskih paketov.

Stvar je v tem, da nam je plačeval po uspešnosti, brez prevoza in malice ali pa prek s.p., dezuanje s službenim telefonom…bi bilo ok.

Kolegica je bila pa v telekomu čisto zadovoljna z redno plačo+ stimulacija.

Pojdi na razgovor, pozanimaj se kako je s plačo. Izgubiti nimaš nič, morda ti pa zalaufa.

Popravek: dežuranje in NI bilo ok

Če je po učinku, te bodo verjetno vzeli, ker ti v tem primeru niso dolžni plačevati niti prevoza in malice, žal je tako.

Moraš vedeti, da v glavnem prodajajo po telefonu izdelke, ki jih ljudje ne želijo, ker pač če nekdo nekaj želi kupiti oz. je iskano, bodo ljudje šli na internet in stvar kupili. Dober izdelek pač ni potrebno vsiljevati.

Pogosto se prek telefona prodaja izdelke za precej višjo ceno od njihove resnilne vrednosti oz. cene, za katero ko lahko dobite (ta izdelek) na internetu.

Če je plača minimalna + glede na uspešnost, je v podjetjih ponavadi velik pritisk na delavcih, da morajo prodati neko št. izdelkov. Tako sem slišal, ni osebna izkušnja.

Sem pa pred leti bil na preizkusu neko obdobje pri nekem podjetju, kjer so prodajali gosp. aparate. Nisem prišel do “pričakovane prodaje” oz. št., ki si jo je šefica zamislila, je pa bila meni karakterno res top, in lahko rečem, da sem bil z njo res zadovoljen, čeprav nisem dobil nič. Je pa to poskusno obdobje trajalo nekaj dni oz. približno teden.

Vem, da moj komentar žal ne zveni preveč spodbudno, poskusi, postavi pa meje, če je po učinku, da ti plačajo vsaj potne stroške in malico, da ne boš v minusu, razen če gre za nekaj dni.

Srečno!

En mesec malo fejkaj, nimaš kaj zgubit.

– to ni najbolj zaželjena služba, tako da poskusi itak lahko vsak, tudi z osnovno šolo, zato ker ti itak nobena izobrazba ne pomaga, če ti ne leži; če pa ti leži, bi te vsak zaposlil

– prodajne tehnike, nagovore ti bodo verjetno tudi tam kaj predlagali, res pa je, da moraš najti načine, ki tebi ustrezajo

– prve tedne se boš mogoče sekirala, ti bo zvonilo v ušesih, adrenalin itd., ampak to mine

– mogoče lahko uporabljaš svoj “alterego” … tudi če je tebi osebno butasto vse skupaj, tvoj alterego pač dela v telemarketingu…… to ni nobena skrivnost, ne rabiš se pretvarjat, da je to tvoja resnična “strast”…recimo s sodelavkami boste morda imele neko random debato, potem bo klic in boste žvrgolele, potem spet random debata….ne se sekirat.

– kako je, če si res dober, ne vem. vem pa, kako je, če si dovolj dober, da to delaš več let. v vsakemu primeru lahko nekaj povlečeš iz tega, mogoče boš kasneje vsak dan vesela, ker ti ne bo več treba tega delat;), mogoče pa odkriješ skrit talent ali pa preprosto jadraš na valovih sreče. ne vem, zakaj, ampak pri meni pridejo obdobja, ko imam res srečo.:D

– navadiš se nabijat. sčasoma postaneš zelo samozavesten pri nič povedanju. tudi ni problem privatno karkoli poklicat, uredit.

– različni ljudje imajo različne šibke in močne točke. pri meni je znanje recimo močno, kar izkoristim, kolikor se da, pri kakšnem drugem pa je znanje dosti manjše, ampak je preprosto boljši v tem, to se sploh vidi pri kakšnih novih, ki pridejo in ki praktično nič ne vejo, ampak obvladajo to komunikacijo in izpadejo zaupanja vredni.

A lahko vprašam pri kateri firmi ste to delali in kaj ste prodajali

Hvala za vas odgovor

New Report

Close