Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek telo trepeta

telo trepeta

Ena izmed oseb, ki je prijateljica mojih sorodnikov me je pred cca. 2 letoma napadla po krivem in zasula z dretjem, grožnjami in pogojevanjem. Kmalu zatem je izvedela, da se je po krivem izživljala nad mano. Opravičila nisem prejela, vse je nekam utihnilo. To osebo večkrat srečam in se moram nujno umakniti. Začnejo se mi tresti roke, v ustih dobim čuden občutek, mišice na sprednjih stegnih na nogi mi utripajo, ne zmorem stati pri miru. To opazijo tudi druge osebe v bližini. Po tem ko se umaknem od osebe (se naprimer odpeljem domov po pikniku kjer sem srecala to osebo) sem utrujena in nisem pri stvari še nekaj ur. Ne zmorem se kontrolirati. Izviram pa iz družine kjer sta se starsa locila zaradi fizicnega in besednega nasilja. Oseba, ki se je takrat spravljala name se o tem dogodku ne želi pogovoriti. Ta oseba je našla krivca, ki je odgovoren za neko dejanje in ga ni napadla kot mene po krivem. Kaj naj naredim da mi bo bolje? To tresenje je zame res extrem in čutim kot da telo ne prenese tega, da je ta oseba v moji bližini tudi ce z njo ne govorim.

Najdi si kakšnega dobrega terapevta. Nujno.

Se je opravicila in ti oprostis in prebolis.

Ni ravnala prav, a ce te je res tako napadla, te je v stanju afekta, na pol odgovorna za svoja dejanja. Pravega krivca ni tako napadla, ker so do takrat mocna custva ze popustila, pol jih je pa itak stresla na tebi. Pogovoriti se noce o tem, ker jo je sram.

Zdaj, ti imas problem. Lahko ga resis ali pa se naprej trpincis samo sebe. Oprostis in gres naprej, ce ne mores sama, poisci pomoc terapevta.

Odgovor na objavo uporabnika
hjaahh, 12.03.2023 ob 19:59

Najdi si kakšnega dobrega terapevta. Nujno.

Hvala, si bom poiskala. Zanima me tudi ali se je kdo na forumu že soočal s takimi ali podobnimi dogodki in tresenjem.

oprostis…, 12.03.2023 ob 20:09

Se je opravicila in ti oprostis in prebolis.

Ni ravnala prav, a ce te je res tako napadla, te je v stanju afekta, na pol odgovorna za svoja dejanja. Pravega krivca ni tako napadla, ker so do takrat mocna custva ze popustila, pol jih je pa itak stresla na tebi. Pogovoriti se noce o tem, ker jo je sram.

Zdaj, ti imas problem. Lahko ga resis ali pa se naprej trpincis samo sebe. Oprostis in gres naprej, ce ne mores sama, poisci pomoc terapevta.

oseba se ni opravičila. ne verjamem, da je to osebo sram. zdi se da je v igri velik ego. ampak mene je to dotolklo. se je name že marsikdo jezil in sem se ze s kom sporekla. ampak nikoli nisem dozivljala takih tresenj kot sedaj pri tej osebi. to traja ze 2 leti ko je v moji blizini.

Iz tega nastane socialna fobija. Tako se začne. Sem se sočala z tem. Pomagajo antidepresivi in morda, da enkrat vzameš blago pomirjevalo, ki te bo mišično sprostilo in se lahko soočiš z njo. So ljudje ki ne morejo niti na avtobus, avto ali v trgovino ali k zdravniku zaradi tega ker ta napad panike doživijo potem pred vsemi.

Res. Tako kot ti zgornji avtor svetuje. Očitno imaš resne prikrite zadeve še iz otroštva in je škoda, da se tega ne bi znebila.

rok-1, 12.03.2023 ob 20:21

Res. Tako kot ti zgornji avtor svetuje. Očitno imaš resne prikrite zadeve še iz otroštva in je škoda, da se tega ne bi znebila.

verjamem, težko otroštvo vedno udari nekje ven v odrasli dobi

stresavica, 12.03.2023 ob 20:23

verjamem, težko otroštvo vedno udari nekje ven v odrasli dobi

Ali pa pustis preteklost v preteklosti in se posvetis sedanjosti in prihodnosti.

oprostis…, 12.03.2023 ob 20:29

Ali pa pustis preteklost v preteklosti in se posvetis sedanjosti in prihodnosti.

Ne gre. Ker je to v podzavesti. Tisti ki niste doživeli travm ali podobnega vam je najlažje rečti spusti. Saj jaz si tudi želim spustiti pa noče vstran.

Problem, 12.03.2023 ob 21:01

Ne gre. Ker je to v podzavesti. Tisti ki niste doživeli travm ali podobnega vam je najlažje rečti spusti. Saj jaz si tudi želim spustiti pa noče vstran.

Jaz moram živeti v tem. Oseba vsak dan razbija, ko sem zadnjič nekaj rekla se je pa še fizično spravila name in me mlatila in ustrahovala, ker so mi živci popustili in sem se potem začela dret nanjo, da je ku**).
In sem vsak dan v takem stanju, da se tresem, mi razbija srce, spomin mi je odpovedal.

Pa a misliš, da mi kdo pomaga? Nihče. Zdravniku sem napisala pismo in mu povedala kaj in kako. Nič. Hodila sem k psihologu zaradi tega. Nič ni pomagalo. Jaz se popolnoma zavedam in ne rabim se izpovedat, ker se to stalno dogaja ampak rabim rešitev – da se neha razbijat.

Pozdravila bi se, če bi se nahal hrup. Tudi tile psihologi so neumni. WTF jim ni jasno? To je skoraj tako, kot bi te nekdo vsak dan ustrahoval in bi te potem psiholog poslušal, češ, kot da bo to kaj pomagalo proti ustrahovalcu…. ustrahovalec pa ne bi nehal nabijati.

Vsi čakajo, da crkneš…. dobesedno. Pa točno vedo,  da si invalid zaradi stresa, razbijanja srca, strahu, anksioznosti…..  okamenelosti uma…  ker se to dogaja že toliko časa. Človek sploh nobene stvari več ne more narediti. Ugotovila sem, da sem blaznoooo počasna in stalno utrujena, imam tudi probleme s ščitnico, ki mi premalo deluje, ampak spet ne toliko, da bi bila upravičena do pomoči. Nobene stvari ne dokončam, ker jo prej pozabim.
Kortizol mi je pa itak podivjal, že včasih, gledam stare izvide, rezultate, ko tega razbijanja še ni bilo, je bil nenormalno povišan…

Eni ljudje so tolk žleht, da prav uživajo v uničevanju in trpinčenju ljudi. K tisti psihopati iz grozljivk.

to ne moreš verjeti, 12.03.2023 ob 22:30

Jaz moram živeti v tem. Oseba vsak dan razbija, ko sem zadnjič nekaj rekla se je pa še fizično spravila name in me mlatila in ustrahovala, ker so mi živci popustili in sem se potem začela dret nanjo, da je ku**).
In sem vsak dan v takem stanju, da se tresem, mi razbija srce, spomin mi je odpovedal.

Pa a misliš, da mi kdo pomaga? Nihče. Zdravniku sem napisala pismo in mu povedala kaj in kako. Nič. Hodila sem k psihologu zaradi tega. Nič ni pomagalo. Jaz se popolnoma zavedam in ne rabim se izpovedat, ker se to stalno dogaja ampak rabim rešitev – da se neha razbijat.

Pozdravila bi se, če bi se nahal hrup. Tudi tile psihologi so neumni. WTF jim ni jasno? To je skoraj tako, kot bi te nekdo vsak dan ustrahoval in bi te potem psiholog poslušal, češ, kot da bo to kaj pomagalo proti ustrahovalcu…. ustrahovalec pa ne bi nehal nabijati.

Vsi čakajo, da crkneš…. dobesedno. Pa točno vedo,  da si invalid zaradi stresa, razbijanja srca, strahu, anksioznosti…..  okamenelosti uma…  ker se to dogaja že toliko časa. Človek sploh nobene stvari več ne more narediti. Ugotovila sem, da sem blaznoooo počasna in stalno utrujena, imam tudi probleme s ščitnico, ki mi premalo deluje, ampak spet ne toliko, da bi bila upravičena do pomoči. Nobene stvari ne dokončam, ker jo prej pozabim.
Kortizol mi je pa itak podivjal, že včasih, gledam stare izvide, rezultate, ko tega razbijanja še ni bilo, je bil nenormalno povišan…

Eni ljudje so tolk žleht, da prav uživajo v uničevanju in trpinčenju ljudi. K tisti psihopati iz grozljivk.

Če se to res dogaja pogosto in se ne moreš odseliti vedno znova kličeš policijo. Iz tega nastane panika ker telo je v eno pripravljeno na napad in ohromiš ali te kap.

Problem, 12.03.2023 ob 22:35

Če se to res dogaja pogosto in se ne moreš odseliti vedno znova kličeš policijo. Iz tega nastane panika ker telo je v eno pripravljeno na napad in ohromiš ali te kap.

Sej mislim, da na to računajo. Hudobneži brez vesti. Čeprav me spomin zapušča, sploh v zadnjem času ugotovljam da bistveno bolj pozabljam kot prej. Sem že prej, ampak sedaj pa še bolj. Eno stvar hočem narediti, pa pozabim vse sproti. Pa počasna sem. Nenormalno sem počasna, pa utrujena. Sploh si ne predstavljam, da bi lahko delala, tudi če bi me kdo hotel vzeti.

Trenutno sem kot drek za vse ljudi. DREK. Za domače drek, ker sem luzerka, k nič nima, ampak tega ne vidjio, da so mi sami vse pobrali. DRek za druge, ker imam uničene živce. Drek za ljudi, ki bi mi dali službo, ker mi ščitnica ne dela, to pomeni depresijo, utrujenost in počasnot, ampak mi še vedno deluje, zato je to ok po zdravstvenih merilih, drek za ljudi, ki bi mi dali stanovanje zaradi uničenih živcev….

KO SI DREK, SE TE RES PA NIHČE S PALICO NE BO DOTAKNIL. Še tisti podgani v kanalizaciji bodo prej pomagali kot meni.

to ne moreš verjeti, 12.03.2023 ob 22:49

Sej mislim, da na to računajo. Hudobneži brez vesti. Čeprav me spomin zapušča, sploh v zadnjem času ugotovljam da bistveno bolj pozabljam kot prej. Sem že prej, ampak sedaj pa še bolj. Eno stvar hočem narediti, pa pozabim vse sproti. Pa počasna sem. Nenormalno sem počasna, pa utrujena. Sploh si ne predstavljam, da bi lahko delala, tudi če bi me kdo hotel vzeti.

Trenutno sem kot drek za vse ljudi. DREK. Za domače drek, ker sem luzerka, k nič nima, ampak tega ne vidjio, da so mi sami vse pobrali. DRek za druge, ker imam uničene živce. Drek za ljudi, ki bi mi dali službo, ker mi ščitnica ne dela, to pomeni depresijo, utrujenost in počasnot, ampak mi še vedno deluje, zato je to ok po zdravstvenih merilih, drek za ljudi, ki bi mi dali stanovanje zaradi uničenih živcev….

KO SI DREK, SE TE RES PA NIHČE S PALICO NE BO DOTAKNIL. Še tisti podgani v kanalizaciji bodo prej pomagali kot meni.

Pa to še ni najhuje. Dobivam neke prisluhe prihodnosti…. to je pa še tisočkrat hujše. Kot bi nekdo bral knjigo, ker se velikokrat omenjajo poglavja in gledal film, ker včasih vidim kot film.

Ni pošteno…. niiiiiiiiii

Prvi pogoj je, da imas spucano in poslihtano svojo glavo!

Med mojimi bliznjimi je nekaj takih, ki jim tezko otrostvo ne greni zivljenja, nekaj pa je tudi takih, ki pri 40+ pucajo za nazaj.

Ce vidis, da imas problem, ga resuj, cene zmores sam, poisci pomoc.

A si ti shizofrena in slišiš nekaj, kar sploh ni? Če imaš težave s ščitnico, ni tišine doma, … se čimveč giblješ zunaj, počneš raznorazne aktivnosti zunaj doma.

jajajajajaja, 13.03.2023 ob 00:28

A si ti shizofrena in slišiš nekaj, kar sploh ni? Če imaš težave s ščitnico, ni tišine doma, … se čimveč giblješ zunaj, počneš raznorazne aktivnosti zunaj doma.

Valda, a ne veš, da so tisti, ki so jasnovidni shizofreniki? In sedaj sem v društvu oziroma skupnosti teh shizofrenikov, k se jim reče jasnovidci, pa ne izvirajo iz Slovneije ampak iz celega sveta… In si delimo medsebojne izkušnje norosti, prividov in halucinacij in tekmujemo, kdo bo več videl… he he he Čeprav priznam, da kakšnih samomorov res ni lepo videti, oziroma tistih reakcij svojcev….  Pa tisti, k se jim prebudi kundalini so tudi pacienti in shizofreniki.
Več pa ne bi, ker ste preveč omejeni, zaplakani…

New Report

Close