Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek temence pri 9 letih

temence pri 9 letih

s čim jih najlaže odstranimo

O tem smo že neki brali in pisali na forumu. No jaz sem še vedno za šampon Head&Shoulders proti prhlaju. Mojemu sinu so temenca končno izginila, pa ima 10 let 🙂

Temeca pri 10-letniku??? Oprostite, ampak to niso temnca. To je prhljaj, ali kakšna druga umazanija.

serboični dermatitis
odebeljeni rumeni fleki, zgledajo kot temenice, če odluščiš se naredi krastica??

naša zdravnica je postavila diagnozo serboični dermatitis, dobila je tekočino elocom, kemikalijo sem zlila v oddtok, glavo ji enkrat na teden namažem z olivnim oljem in se stanje počasi izboljšuje, izločile smo tudi mleko iz prehrane, ker ji ni ustrezalo in je imela prebabvne težave
stara je 10 let

Z navadnim bepanhenom precej na debelo namaži lasišče in pusti na glavi približno pol ure….potem z glavnikom nežno prečeši lasišče……vse “zaplate” bodo odtranjene, bepanthen jih čudežno raztopi…….umij lase in to je to, ponavadi zadošča en tak nanos, drugače čez par dni ponoviš

Mojemu petletnemu sinu jih najbolj uspešno odstranim z Riboderminom (ribje mazilo, dobite v lekarni). Na debelo mu namažem, počakam cca.30min ter odstranim z gostim glavnikom. Zadostuje ponavadi ena seansa.

New Report

Close