Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Temna čokolada

Temna čokolada

Pravijo, če imaš željo po sladkem, pojej raje temno čokolado. Nikoli pa nisem vedela, zakaj. Ali kdo ve, zakaj temna čokolada zmanjša željo po sladkem?

Temna čokolada je edina zdrava sladkarija. Vsebuje veliko kakava, v katerem je ogromno antioksidantov in mnogo manj sladkorja kot ostale sladice.

Po moje zato, ker ni ravno dobra, zadovolji željo po neki čokoladni strukturi, dejansko pa nimaš več želje po mlečni čokoladi.

Mene to zapira

Odgovor na objavo uporabnika
hrana, 12.04.2025 ob 10:59

Pravijo, če imaš željo po sladkem, pojej raje temno čokolado. Nikoli pa nisem vedela, zakaj. Ali kdo ve, zakaj temna čokolada zmanjša željo po sladkem?

NE zmanjša želje po sladkem!  A za silo “potolaži” sladkosnednost. In je seveda bolj zdrava, če vsebuje visok delež kakava in nižji delež sladkorja.

Temna čokolada je zelo  grenka in jo ne poješ toliko kot navadno mlečno, okus te odbija, ni pa bolj  zdrava ker res bolj zapira kot mlečna. V bistvu je temna čokolada kakav in kakav je grenkega okusa. Škoda denarja za marketinško prevaro. Potem so tu še afnarije s čilijem. Res škoda denarja.

Najboljša je tam 70 procentov kakava, ali pa 75..

Enkrat probala 98%…omg

Meni je temna čokolada odlična. Vsaj 75% mora biti. Je super živilo, zakladnica antioksidantov. Odkar uživam temno čokolado, so mi mlečne prav nagravžno presladke. Sam cukr.

New Report

Close