Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem temna stekla in homologacija na vozilu

temna stekla in homologacija na vozilu

Veliko je bilo že govora o zatemnjevanju stekel na vozilu in, da se samo zadaj stransko lahko temni in za to tudi dobiš homologacijo, spredaj pa se lahko temni na svojo lastno odgovornost.
Jaz bi pa zelo zelo rad imel še spredaj stranska stekla temna ne tolko kot zadaj ampak malo manj ker če je samo zadaj zatemneno je čudni izgled vozila.
In sedaj me res zanima, kje bi lahko dobil še homologacijo za stranska stekla spredaj ko bi se za to odločil, ker se mi zdi, da se to da dobiti, samo moraš se zelo pozanimati potem na različnih uradih glede tega vsaj tko sem enkrat slišal, da se to nekako, da, nekje urejati to zadevo.
Ker tudi po cesti srečuješ da imajo taka kar nova vozila tudi spredaj temna stekla in to se vidi da ni blo tovarniško zatemneno, če je tako je gotovo možno kam iti, da se to, da homologirat tudi spredaj.

se ne da in tudi nobeden ne bo riskiral kazni in službe za to

samo kaj pa, če bi stisnil gor na kartonček, da je blo zatemneno leta 2007 a je to tako težko, stisnit letnico 2007 na homologacijo in je opravljeno, ne verjamem, da bi zaradi tega biv nekdo ob službo.
Mogoče se, da to kje dobiti mislim narediti, samo ne vem kje, bi se moral pozanimati kje bi lahko to naredili.

kateri del stavka se ne da nisi razumel

P R A V I L N I K
o zatemnjevanju stekel na vozilih

1. člen

Ta pravilnik ureja pogoje zatemnjevanja stekel na homologiranih oziroma posamično odobrenih vozilih.

2. člen

(1) Na homologiranih oziroma posamično odobrenih vozilih se lahko stekla naknadno zatemnijo do te mere, da je svetlobna prepustnost stekla skupaj z nalepljeno folijo najmanj:

– 75% za vetrobransko steklo in

– 70% za prednja bočna stekla (pri vozniku in sovozniku – pred B stebričkom).

(2) Določba prejšnjega odstavka ne velja za ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.

Koliko je sedaj sploh zatemneno tole -70% za sprednja bočna stekla.

Tovarniško so stekla že zatemnjena do 30%, se pravi, da imajo do 70% prepustnosti

ja, če pa poznaš kakšnega dobrega policaja, pa ti lahko zrihta homologacijo da je še manj kot 70% propustnosti svetlobe v vozilu, ne verjamem, da bo zaradi tega ob službo, ker se mi zdi, da se tudi dajo take zadeve delati, če imaš kake take veze pri kakšnem policaju mislim kakšna poznanstva (mislim poznanstva v dobrem smislu pri policiji)

Ali pa, če ti tam pri homologaciji stisne na kartonček letnico 2007, pa imaš potem še spredaj zatemnena stekla oz homologirano še spredaj. Mislim, da se to kar dela.
Me zanima kako je mogoče, da imajo nekateri avtomobili letniki tam od 2008 naprej tudi spredaj temna stekla, pa niso sploh ti avtomobili bili tovarniško zatemneni.
Zakon za zatemnjevanje stekel, da se spredaj bočno ne sme več temniti pa je bil sprejet leta 2007, kako pa potem na tole gledate.

New Report

Close