Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Temni madeži na obrazu

Temni madeži na obrazu

Živjo!

Pojavili so se mi temni madeži po obrazu, mislim da je to od sonca. Ali mogoče kdo ve kako se jih da odstraniti ali vsaj malo omiliti. Slišala sem za kremo Fade out, toda stane več kot 5.000 SIT in ne vem če kaj pomaga?

Vesela bom vsakega nasveta.

LP!

Poskusi z Bepanten kremo.

Hvala za odgovor. Kje pa dobim to kremo in koliko stane?

LP!

Bepanthen se da kupiti v lekarni – stane okoli 800 sit.

Madezi na kozi so lahko tudi posledica jemanja kontracepcijskih tablet.

Z Bepanthen kremo si ne boš prav nič posvetlila temnih lis, saj ne vsebuje nobene takšne učinkovine!! Pokliči malo v različne kozmetične salone za informacijo. Lahko pa si zvečer naneseš na te lise koščke limone ali sveže kumarice. To so delale babice, učinek bo verjetno zelo blag. V bodoče pa uporabljaj visok zaščitni faktor.

Ja, to je res. S to kremo si ne boš mogla nič pomagat, ker je namenjena opeklinam. Sem ti pa vseeno navedla ceno.

Čav!

Strinjala bi se z Ajlo. Meni se je namreč po spomladanskem vzponu na dva-tisočaka pojavila hiperpigmentacija. Kajti tako se imenuje to, mi je definirala zdravnica. Gre za temne lise, sama jih imam na nosu, ličkih, tik nad ustnico. Nasvet zdravnice je bil: IZOGIBATI SE SONCA, in to ne samo leto, temveč dve. KOŽA SE MORA STABILIZIRATI IN UMIRITI. Ker sem sama športnica, veliko na kolesu, hribih, mi je svetovala VISOK SONČNI FAKTOR. Sama uporabljam kremo La Roche, faktor 60. Samo za obraz, dam gor že zjutraj, vsak dan, še posebaj takrat, ko bom na soncu.
Sama sem bila zmeraj pristaš zmernega sončenja, a vam povem, dekleta, zelo je nevarno. Zato povem takole: nehajmo noreti na soncu, pazimo na svojo kožo in zdravje in naj tista rjava barva neha biti simbol za pridno, moderno, lepo deklico, ki je na morju ves dan ležala na soncu, se oljila brez faktorja, dala gor samo tangice, se skobacala na blazino in ležala sredi morja, da bi jo še bolje ožgalo. Kajti to je samo OPEKLINA!!! Koža res potrebuje nekaj sonca za zdravje, zaradi vitamina D, a bodimo zmerni. Povem vam: s pretiravanjem na soncu omogočamo utrujanje, staranje kože in se izpostavljamo resnim težavam kot je razvoj kožnega raka ipd.
In ko dobimo opeklino, poskrbimo za to, da nas enakomerno opeče še na drugi strani, namesto, da bi zbežali iz sonca za nekaj dni. In ko se začne hiperpigmentacija, hočemo kožo beliti. Mislim, če to ni noro!!! Kaj vse počnemo ženske!
ČE že moremo vse to početi, počnimo z zdravo pametjo, z babičnimi naravnimi nasveti in hkrati z osnovnimi pripomočki, ki jih ponuja vsa ta farmacija. NE pa potem posegati po tabletah in vsej nori kemiji, belilnih kremah in ostalih maximumih.

Ma, to je samo moje skromno mnenje. Ve pa, kakor želiti, saj: GRE ZA VAŠE ZDRAVJE, VAŠE ŽIVLJENJE!
Pa ne pozabit uživat zraven.
😉
Pija

a res? imaš izkušnje stem? katere tabletke si jemala?
hvala za odgovorLily je pisal/pisala:
>
> Madezi na kozi so lahko tudi posledica jemanja
> kontracepcijskih tablet.

zelo dobro napisano!

Res dobro napisano….pa saj smo čist nore…Tudi sebe vključujem. Sem razočarana sama nad sabo. Noooooooooooro!!!

New Report

Close