Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Temno rjavi ucki !

Temno rjavi ucki !

Zanima me,katere barve sencil pasejo k temno rjavim uckom..kamorkoli pogledam,vse velja za svetlo rjave oci – za temne nisem nasla nikjer.
Mimogrede,imam sv.rjave lase.

Na tem podrocju nisem expert, ampak si probala zlato? Zna biti zanimivo, vendar nisem pa prepricana.

POZDRAVČEK !
Tudi jaz imam temno rjave oči in ti moram povedat, da glede barv sploh ni omejitev, odvisno je le od tega, kako sence naneseš. Moraš pa obvezno vedno ločit dnevni make-up od večernega.
DNEVNI MAKE-UP : uporabljaj nežne, mehke barve, po možnosti v prahu (beige, marelična, svetlo rjava, svetlo-siva, rdečkasto-rjava). Barve naj bodo zabrisane, nanos pa naj bo tanek in dobro senčen (najbolje to narediš z mehkim čopičem).
VEČERNI MAKE-UP : tukaj ponavadi ni pravil. Eksperimentiraj ! Uporabi svetleče, drzne barve ( temno-rjava, oranžna, črna, zlata ) kot senčila v prahu ali mastna, črtalo za oči ( eyeliner : temno rjav ali črn )…
Jaz ponavadi uporabljam čez dan eyeliner ( na zgornji veki: zelo tanek nanos! ) in čisto diskretno beige barvo malo na senčke, potem pa seveda puder, pa marelična lička, lipglos in si “the best”. Za zvečer pa si ponavadi oči namažem bolj dramatično ( debelejšo črto zgoraj, še črto spodaj, ampak jo vedno zabrišem, da je bolj “smoky eye” ), glede senc pa zmeraj pazim, da je zadnja tretjina učka temnejša kot notranja, uporabljam pa temno-rjavo, temno-zeleno, temno-modro, temno-sivo barvo, včasih tudi zlato. Takim očem pa se potem moški ne morejo upret ( ha, ha,…).
Vedno pa pazim, da uporabljam tople barve, ker se mi zdi, da hladne k temno-rjavim učkom ne pašejo.

Upam, da si zadovoljna z odgovorom.
Če te še kaj zanima, kar na plano.
Pa lep sončen pozdravček!
MAJČI

hvala za izcrpen nasvet,nekaj takega sem res potrebovala 🙂
Jaz se drugace pri dnevnem make up-u odlocim za kaksno svetlo rjavo,svetlo vijolicno,bez,marelicno.Za zvecer pa ponavadi uporabim rjavo (kombinacija svetlejse in temnejse),ker se mi zdi da mi najbolj pristaja.Temnejsih odtenkov si niti ne upam sprobavati,ker se mi zdi,da bo potem vse prevec “temno”.Tudi roza barva mi je kot barva za ucke zelo vsec,ampak zase se mi zdi,da mi ne pase prevec,ker mi naredi “rdece” oci.
Hvala za nasvete,jih bom vsekakor upostevala 🙂

Kupila sem si mastmo sencilo Lizzie(prej sem vedno uporabljala sencilo v prahu)
pa me pri tem mastnem sencilo moti,da se mi naredi na oceh taka crta,tam na sredina,ko je veka malo bolj noter.Ima kdo kaksen nasvet?

zivjo,
kremna sencila so vedno bolj problematicna od suhih.Ce uporabljas suha sencila lahko veko prej izsusis in se ti sencilo ne zbira “v kupcke”,pri kremnih pa je drugace,ker je ze sencilo samo po sebi mastno in je normalno,da se po nekem casu zbere v gubice.
Svetujem ti,da si kupis sencilo v kremni obliki,oziroma sencilo,ki ti bo sluzilo kot baza za nadaljne mazanje – meni se zdi najboljsi od Lumene kozmetike,ki po nanosu res dolgo drzi in se ti celo sencilo dolgo ne zbere v kupcke.
Povprasaj v drogeriji po izdelku,ki izsusi veko,da ti bi sencilo dlje drzalo.
Nisem pa prepricana,da bo tako drzalo tudi mastno sencilo,pa tudi sama nisem se preizkusila te varjante.Poskusi 🙂

New Report

Close