Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija TEMP(Temporary Internet files)

TEMP(Temporary Internet files)

Pozdravljeni

Imam manjši porblemček.
Ravnokar sem si brisal vse TMP-je, ampak mi še vedno kaže da mam 10MG zasedenega, ampak mapa je prazna, nič ni v njej…

Pa od nekje mi nalaga Bannerje in tega se vedno veliko nabere.

Mi lahko svetujete, kaj naj naredim…

Zakaj mi piše da imam še vedno 10MG zasedeno, če pa sem vse zbrisal…
Kje lahko spremenim, da se TMP ne nalagajo.
Ali je bolje da se, ker potem je hitrost nalaganja baje obupna…
Mam windoze98 angleške…

Kaj naj naredim?

Lep se mi imejte, hvala za odgovor
miha

Miha, skrite datoteke so verjetno tiste ki si kradejo prostor na disku.

Za tiste bannerje ki se ti odpirajo pa obstaja programček imenovan AD-Ware.
Dobiš ga tukaj.
Klik!

Preglej samo ram, ter registry in kar odkljukaj vse špijončke, ki ti jih najde.
lp

Kje pa lahko najem tiste skrite datoteke?
No, še vedno mi ni uspelo jih najti, in ne zbiše mi teh tmp, še vedno piše 10MG, pa je prazno tudi sedaj..

za bannerje pa ne vem… no, lahko tudi brez tega, ker prej sem imel, potem pa se je nekaj nalagalo na net, nek date maneger ( to sem opazil da tudi pri Meti ) in so se kar začeli nalagati sami, zakaj?

No, pred tem je bilo vse ok, …

Ne,vem, no, ali lahko še kaj naredim…

miha

Ali si prebral moje sporočilo in instaliral ad-ware na računalo ??

lp

Tudi jaz imam podoben problem. Zbrisala sem vse kar je bilo v Temporary internet files in mi še vedno piše, da imam notri za 400MB fajlov. Kako je to mogoče.
Inštalirala sem si program ad-aware, ampak nevem za kaj sploh je ta program. Ali ti ta program pomaga pri brisanju teh “skritih” datotek?
Hvala za vaše odgovore.
LP

Kako pa naj to naredim, ali moram to najprej downlowdat ali lahko preko neta to storim in če že, kaj moram narediti, da se mi downlowda?

Hvala

miha

Oprosti, tisto zgoraj, sem pozabil zbrisat ime je od moje sestrice…

Sedaj sem inštaliral program Ad-aware6 in mi sedaj nekaj scenira, in išče…
Bom videl kaj bo vprašal, pa te obvestim, da te povprašam kako in kaj, da bo vse ok, saj veš…

Zdravstvujte vsi skupaj.

Naj v enem stavku napišem kaj je Ad-Ware.

Na spletu je polno strani, ki so napisane na “čuden” način in vsebujejo tudi skrite
vrstice kode, katere se prenesejo v vaše računalnike.
Prav tako pa tudi podobne skrite kode prenesete v računala, npr. ko
instalirate DivX codece (ne vse pa vendar). V tem slučaju se vam instalira programček imenovan Gator.
Kaj je Gator in njemu podobna “svojat”. To so špijonski programčki, katerih
glavna domača naloga je, da uporabniku prikazujejo na ekranu razne t.i.
bannerje, to je oglaševalske spletne strani.
In ti bannerji so bili eno od vprašanj, ki jih ima Miha.
In Ad-ware je eden od takih programčkov, ki na podlagi “podpisov” bannerjev
zna v registry (in drugje) datoteki poiskati te “špijone”, nato se uporabnik sam
odloči, ali jih naj Ad-Ware odstrani ali ne.
Načeloma je Ad-Ware programu kar za zaupat, kar on najde in predlaga lahko mirno odkljukate in odstranite.

Upam, da sem vsaj malce pojasnil delovanje ad-ware programa in špijončkov.

lp

Miha in Bejba!

Ker imata še očitno veliko težav z začasnimi internetnimi datotekami,
pa le poglejta, če imata omogočen prikaz skritih datotek,
v Raziskovalcu
pod

Orodja

Možnosti mape
Pogled

poglejta če imata označeno
Prikaži skrite datoteke.

potem bi naj videla tudi skrite datoteke in jih lahko odstranita.

lp

Sem pogledala v raziskovalca in je bilo obkljukano. Še zmeraj pa imam v tej mapi 400MB fajlov, čeprav jih ni videti. 400 MB je kar veliko, zato mi je škoda prostora stran metat.
LP

Jaz sem šel v to, imam angleško različico in imam ko grem v Tools samo napisano; Find , tam ni nič in spodaj; Map network Drive, Disconnect network drive in Sinchronize, ne najdem tistega kjer naj bi pogledal za skrite ali Hidden files, vem pa da sem imel to ko sem šel v raziskovalca, nad gumbom Start prej napisano, koliko je skritih file-ov, sedaj pa tega ni,..

Le kje se vse to skriva, vem, da nekje je, smo obkljukati moram, in sem šel še v ;

View, Folders option, tam pa tudi ne najdem ali ne vem, imam smo izbrano, da ;

Do not show hidden or sistem files,
Druge opcije pa so;

Show all files
Do not show hidden files

Torej vse so nekje da naj se ne prikazujejo, kaj sedaj…

NO, mogoče bomo le rešili tole, me malo daje , sem pa začenik

Hvala

Programček sem si instaliral.
In scenal sistem, našel mi je 39 teh GATOR, file-ov, ampak potem sem imel v C-ju še vedno naložene bannerje, kako pa je to mogoče, ali briše samo GATOR-je…

In tisti rdeči horšček, ki utripa in se zadere, ko najde 39 takih file-ov – Hmmm…

No potem se samo še vprašam, ali obstaja kateri porogram, da mi se na računalnik bannerni ne bi nalagali, ali sem si to prislužil, ko sem si naložil Date manegerja….

Tako majhen a tako ŠKODLJIV….
Joj, upam da mi ne bo potrebno računalnika formatirati in znvoa naložiti…

Tole nalaganje bannerjev me ubija….
No, 39 GATOV…

SAj je prav da samo sceniram ali lahko še kaj drugega naredim….

Pa mi lahko kdo pove, zakaj mi ura ŠTEKA, sedaj je ; 23:25, moja pa je; 14:25, in sem nastavil za Ljubljano in še vedno se ne spremeni….

hvala

Miha to izberi si Show all files
potem pa moraš videti tudi skrite datoteke na tvojem disku,.

lp

Ja, Klemen,ampak še vedno se mi ne pokazejo Temp file- ji, kje so in kje so skriti.
Imam 9 Map a ne vem kje, ker sem vse zbrisal; drugače sem šel in kliknil Show all files, pa mi sedaj nekaj kaze take, ki so slabo obarvne mape. Kaj je to…

NO, kje najdem skrite tmp-je?
JIh imam sedaj se vedno 10MG, zakaj pa mi pise, da mam 9 map, ce pa je vse zbirano..?

hvala

Ad Aware 6.0!
Moram pa priznati, da mi od vceraj do danes ni nalozil nobenega bannerja, odkar sem si download-ov tale programcek, je to mozno, da jih zaradi tega ne, ?
In zbrisal sem vse, samo scenira pa res fullll dolgo!

hvala

miha, daj obkljukaj tudi show system files,
skratka kljukico na show pa moraš videti vse datoteke..

lp

MIHA:
Našla sem pot kako lahko zbrišeš tiste datoteke v temporary internet files, ki jih sploh ne vidiš.
Postopek: odpreš inernet in klikneš : tools/Internet options/temporary internet files ->delete files.
In to je to. Meni je vse tist pobrisalo kar je bilo baje notr za 400 MB. Kul ne.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close