Tenerifi
Je zena rekla, greva nekam drugam, ne vedno samo na Hrvasko in sva sla na Tenerife. Kaksna ciganarija, isto kot v Grciji, kjer so turisticni kraji pa je se slabse, polno pijanih in zoprnih anglezov, klosarjev, ki ti vsake 2 minute gnjavijo s prodajo brisac in ostalega sranja. Ni ga cez kaksen otok na Hrvaskem ali pa dopust v Sloveniji, kjer je ponudba na bistveno visjem nivoju. In potem mi predlaga ze za naslednje leto Maldive, pa ni sans, se vedno do zdaj sem se zaj….
Za Kanarce je značilno, da si moraš za sebi ustrezno doživetje izbrati pravi kraj. Tam so namreč določena turistična naselja nastala/postala kolonije tukcev iz različnih držav in so popolnoma prilagojena njihovim navadam in običajem. Zdaleč najhuje je, če greš v katerega od “angleških” krajev. V “nemških” krajih je malo bolje. Če bi želel pravo, avtentično izkušnjo, bi moral iti med drugim v Santa Cruz. Tam res vidiž, kako lokalci živijo, lahkk okusiš njihovo hrano, itd. “Angleška” naselja so pa pač obup s trumami pijanih Angležev, s kopico na pol razgaljenih pijanih Angležinj in s fast food in indijskimi restavracijami na vsakem vogalu.
Maldivi so super kot eksotično luksuzno doživetje, če greš na katerega od resort otokov. To pomeni, da je cel otok resort, nič drugega ni tam. Če boš šel v nek poceni Air BnB k nekim lokalcem, boš imel pa čisto drugačen tip dožovetja in potovanja, kot si ga ti verjetno pripravljen imeti. Poleg tega se na Maldive ne hodi, ko je pri nas poletje. (Googlaj Maldives top season).
Na Tenerifu, ne na Tenerifih. Otok se imenuje Tenerife, tisti Tenerife.
Drugač se pa strinjam: Kanarci mi sploh niso všeč, nikakve plaže.
Egipt, Tunizija – groza, umazanija, ciganarija.
Grčija – super, hrana odlična, lepo morje, plaže sicer povečini mivkaste, plitva voda, moraš hodit najprej po razbeljeni mivki pol pa še kilometer po plitvi vodi, da lahko zaplavaš. Ponekod so plaže s kamenčki. Jeba je, če si na napačni strani otoka, kjer stalno piha, včasih tako, da ni šans, da greš v vodo. Enkrat smo bili na Samosu, kjer se več kot pol dopusta nismo kopali, ker so bili taki valovi, da samo stopiš v vodo pa te butne nazaj. Anpak vseeno je Grčija zakon.
Maldivi – v resortih je lepo, drugače pa orto muslimanska država, nikjer ni alkohola, če policija dobi neporočena fanta pa punco na pijači, gresta v zapor. Umazanija, revščina. Bognedaj da se zajebeš pa greš v deževni dobi.
Hrvaška – ima svoje napake, je res drago, ampak lepšega morja in bolj raznolikih plaž ni nikjer pa se penite kokr hočte. Smaragdno zelena čista voda, globoka, da takoj zaplavaš, senca borovcev. Korčula, Mljet, Vis, zakon.
Karibi – zelo lepo v resortih, sicer pa revščina. Resorti pa so čist prilagojeni Američanom, ki so pač zabit, naporen in vzvišen narod. Ni mi všeč, da so v bližini. Ne smeš it v času, ko so tropske nevihte, ker tisto je grozno.
Sever Italije – siva mivka, siva voda, ogabno. Ni mi gršega, v tisto vodo mi sploh ni za it. Korzika in Kalabrija nekaj drugega, je lepo. Tudi Sardinija je lepa.
Malta – groza. Enega drevesa nikjer, plaže nikakve.
Pa še bi se dalo naštevat sam se ne spomnim zdej.
morček, 04.06.2025 ob 22:56
Na Tenerifu, ne na Tenerifih. Otok se imenuje Tenerife, tisti Tenerife.
Drugač se pa strinjam: Kanarci mi sploh niso všeč, nikakve plaže.
Egipt, Tunizija – groza, umazanija, ciganarija.
Grčija – super, hrana odlična, lepo morje, plaže sicer povečini mivkaste, plitva voda, moraš hodit najprej po razbeljeni mivki pol pa še kilometer po plitvi vodi, da lahko zaplavaš. Ponekod so plaže s kamenčki. Jeba je, če si na napačni strani otoka, kjer stalno piha, včasih tako, da ni šans, da greš v vodo. Enkrat smo bili na Samosu, kjer se več kot pol dopusta nismo kopali, ker so bili taki valovi, da samo stopiš v vodo pa te butne nazaj. Anpak vseeno je Grčija zakon.
Maldivi – v resortih je lepo, drugače pa orto muslimanska država, nikjer ni alkohola, če policija dobi neporočena fanta pa punco na pijači, gresta v zapor. Umazanija, revščina. Bognedaj da se zajebeš pa greš v deževni dobi.
Hrvaška – ima svoje napake, je res drago, ampak lepšega morja in bolj raznolikih plaž ni nikjer pa se penite kokr hočte. Smaragdno zelena čista voda, globoka, da takoj zaplavaš, senca borovcev. Korčula, Mljet, Vis, zakon.
Karibi – zelo lepo v resortih, sicer pa revščina. Resorti pa so čist prilagojeni Američanom, ki so pač zabit, naporen in vzvišen narod. Ni mi všeč, da so v bližini. Ne smeš it v času, ko so tropske nevihte, ker tisto je grozno.
Sever Italije – siva mivka, siva voda, ogabno. Ni mi gršega, v tisto vodo mi sploh ni za it. Korzika in Kalabrija nekaj drugega, je lepo. Tudi Sardinija je lepa.
Malta – groza. Enega drevesa nikjer, plaže nikakve.
Pa še bi se dalo naštevat sam se ne spomnim zdej.
Kdo za božjo voljo gre na Malto za plaže? Kot bi šel v vietnam na pico. Tesla
Malta je čudovita, prav tako kot katerakoli druga destinacija, če poiščeš naravne in lokalne zanimivosti in nisi ves čas na enem, po možnosti zelo turističnem mestu. Pa saj zato kam greš, da kaj vidiš, doživiš … ne pa da ležiš na plaži ali ob bazenu.
Za Tenerife pa sploh človek težko reče karkoli slabega, samo mal je treba prej pobrskat kam sploh greš.
Tenerife – eden od dopustov, ki mi bo ostal v najlepšem spominu. Otok je vulkanski, temu primerne so plaže kot npr. na Santoriniju. Meni osebno je morje prehladno za kopanje. Se je pa lepo popeljati po otoku, veliko lepih stvari je za videti. Domačini prijazni, hrana dobra. Človek bi se z veseljem vračal tja, ampak kaj, ko je še toliko drugih čudovitih destinacij za pogledat!