Tenerifi
mi smo bili že 4x, ni res, da so temperature poleti 24, tam je v bistvu celo leto podobna klima..mi hodimo ponavadi maja, temperature so čez dan pod 30 ponavadi, recimo nekje 28, je super, ker ni pretitrane vročine, ki je itak neznosna, zvečer mogoče včasih rabiš tanko jopico, pa še to je čisto odvisno, če te rado zebe..jaz sem jo vedno rabila, mož in otroka pa ne….za videt, recimo loro park, potem teide nacinalni park, najvišja gora v španiji, vasica masqa, piramide, edina plaža z belim peskom na tenerifih, ki so jo umetno naredili, glavno mesto, največj,najstarejši kaktus…mi smo avto vedno vzeli za en dan, če smo kam šli, dali smo pa nekje od 20-30 eur, odvisno ali ga vzameš preko hotela, ali pri lokalnih ponudnikih…mi smo šli organizairano, recimo letos maja smo šli jaz, mož in dva otroka, za en teden, hotel, dali smo 2600 eur..verjetno se da pridet tudi ceneje.
Podpišem. Najhladneje je menda od januarja do marca, se ti lahko zgodi, da se ne moreš kopati. Mi smo bili za božič, smo se kopali skupaj z božički :). Pomembno je tudi, na kateri konec otoka greste, najtopleje in sončno je na jugu, na severu pa je vlažnejše, pogosto dežuje ali pa je megla. Vulkani so pa zakon.
V morju so se kopali le najpogumnejši, zato je treba, če se želiš kopat, vzet hotel, apartmaje, ki imajo bazen z ogrevano vodo. Januarja nikakor ni 29, temveč 16-19. Letošnja zima je bila sploh mrzla, tako da so se tisti, ki so si ta otok omislili za “na stara leta” že zelo spraševali, če bodo sploh ostali.
Za cene nastanitve poglej booking.com, za polet pa nizkocenovne prevoznike. Tako prideš najceneje skozi. Nekaj se najde tudi na agencijah. Goopti ima prevoze do bližjih in malo manj bližjih letališč.
Rentaacar je bil 100 eurov 1 teden. Bencin 1 euro. Mali novi luštn avtek s klimo.
Za oglede je najbolje izven poletne sezone, za kopanje pa nekje od maja do konec oktobra.
Ma o čem ti bluziš?? Hodimo na Kanarske otoke že 10 let (na Tenerife sicer samo enkrat, drugače pa na Fuertaventuro in Lanzarote), ob različnih letnih časih, tudi januarja in februarja, pa ni šans, da je takrat tam več kot 20 stopinj. Med 16 in 18 stopinj je v zimskih mesecih, poleti pač med 26 in 32. Če se hočeš kopat (gre za Atlantik, torej je najtoplejša voda 22 stopinj C, enkrat poleti oz. septembra, začetek oktobra), je treba iti poleti ali jeseni. Drugače ni šans za kopanje.
Avtorica, ne verjemi vsem klamfam, ki jih tukaj stresajo.
O cenah ne bi, ker je že kar nekaj časa, kar sem bila tam, vem pa, da je bilo poceni, tudi najem avta.
Res pa svetujem tole, nujno vzamite hotel, ki ima bazen z ogrevano vodo, ker kopanje v morju pa tam res ni užitek. Mi smo ga na srečo čisto slučajno imeli, ker nismo vedeli, kako mrzlo je morje.
Drugače pa se splača na oglede po otoku, ti je ena zgoraj že naštela. No, meni je zadostovalo, da sem bila tam enkrat, ponovno pa ne bi šla.
šel sem iz bologne z rynair, 220 eur na osebo, karto sem kupil v torek dopoldne, ko so bile najcenejše.
šli smo novembra in se je dalo kopat.
Bil pa se s sončnim zahodom in nategovali so le toliko, da se ni dalo rezervirat med prazniki, ampak ob običajnih dneh. En teden apartmaja me je pršel 500 eur, kar se mi je zdelo relativno ok. Avto je bil za cel teden malo več kot 200.
Ma o čem ti bluziš?? Hodimo na Kanarske otoke že 10 let (na Tenerife sicer samo enkrat, drugače pa na Fuertaventuro in Lanzarote), ob različnih letnih časih, tudi januarja in februarja, pa ni šans, da je takrat tam več kot 20 stopinj. Med 16 in 18 stopinj je v zimskih mesecih, poleti pač med 26 in 32. Če se hočeš kopat (gre za Atlantik, torej je najtoplejša voda 22 stopinj C, enkrat poleti oz. septembra, začetek oktobra), je treba iti poleti ali jeseni. Drugače ni šans za kopanje.
Avtorica, ne verjemi vsem klamfam, ki jih tukaj stresajo.
[/quote]
A na Fuerteventuri si tudi že bila? Nas čaka čez en teden. Morda kakšen vtis, zanimivost, ki ti je ostal v spominu. En dan imamo pa namen iti na Lanzarote. Dolgi rokavi grejo definitivno z nami. Hvala že vnaprej.