Tenja …
Dober večer, prijatelji.
Ko je nocoj Jani načel temo: Naprej zastave
slave ……. ha, ha, ha, si nisem mislila, da se
bom nocoj še tako od srca nasmejala, kot sem
se doslej. Razlog je pravzaprav nikjer drugje kot ….. v zastavah! Gledam namreč oddajo Trenja na POP-u in današnja tema je ali spremeniti ali ne spremeniti naših prepoznavnih znamenj, zastave in grba. Nasprotni strani predstavljata gospod Jelinčič in gospod Bučar, vmesni člen, zagovornik zgodvonskih dejstev je gospod Damjan Ovsec, etnolog in priznati moram, res moram priznati, da sem se nocoj o marsičem poučila, veliko reči pa me je pripravilo v odkrit in gromoglasen smeh. Dejstvo, da se kljub vsemu najde med vsemi politiki en politik, ki obvlada celo zgodovino in to tako, kot je čutiti, da bi samega gosoda Ovseca lahko o čem poučil in mu “posodil knjige o zgodovini”, me je dodobra orazpoložilo. In seveda tudi dejstvo, ki ga je navedel gospod Ovsec ….” ….da po zgodovini smo vsi od Boga …” in da se potem ve, kaj smo in kaj nismo in kdo smo in kdo nismo. Mislim, da se ta Trenja tokrat splača ogledati ??
No, zdaj sta se gospod Ovsec in gospod
Jelinčič le dogovorila, da sta “se ponavadi
tikala”, in ugotovjeno je bilo, da bi morali iti
v “celostno podobo Slovenije” ? Zdaj, po dvanajstih letih samostojnosti pa v celostno podobo Slovenije? Je to smiselno? Morda je, morda celo zelo, tik pred vstopom v Unijo morda je smiselno? A kje so bili ob dosedanjih napakah in pomanjkljivostih, ki so se pojavljale tile gospodje, ki danes govorijo o celostni podobi.?
In nenazadnje, kaj nima prav študent, ki pravi, da ni nismo mi težko razpoznavni, napaka pri nerazpoznavnosti je površnost in nesposobnost ali neznanje ljudi, ki na nivoju protokola v posamezni državi za te reči skrbijo. Tisti, ki niso sposobni razlikovati Slovenije in Slovaške in če se je to zgodilo enkrat ali dvakrat (Romunija, olimpijske igre) in je bilo v širši svetovni javnosti to še kar odmevno, vsaj tako je čutiti, zakaj se potem odgovorni za protokole tako v naši republiki kot tam, kjer nas pričakujejo, razlikovanju Slovaške in Slovenije ne posvetijo več pozornosti ??? Taki ljudje, ki za to odgovarjajo na tako visokem in pomembnem položaju, kot je protokol, takega delovnega mesta žal ne bi smeli zasedati, ko enkrat naredijo tako napako??
Marija.. jest bom trenja gledal spet enkrat.. nikoli… Najbolj mi gre na jetra, ko ponavadi nabijejo na sceno krivca, potem pa jih okoli 30 tuli kaj da ta oseba narobe dela, v čem greši proti državi in proti Slovencem in podobno. Zato tud danes ne gledam razprav o menjavi zastave in grbov, ker.. ma nima smisla 🙂
Lep večer Marija 🙂 lep večer, gmajna 🙂
Jani
Ja, Jani, lep večer. Jaz jih gledam prav in
le zato, ker sem se ob teh krutih zajebancijah
resnično nasmejim. Pa vendar, mislim, da so
tile mladi fantje iz ne vem katere fakultete kar
dobro parirali gospodu Bučarju in gospodu
Jelinčiču, pa tudi gospod Ovsec je dobil kar nekam
velike učke, ko je poslušal tale dva fanta. In menim,
da imata zelo prav in tudi to mlado dekle, ime mi je
ušlo, ima kar prav. Zakaj spreminjati nekaj, kar imamo
in za kar smo se doslej trudili, da bi prepoznali? In zdaj
naj bi se spet ponovno na vse kriplje trudili, ko smo ravno
naučil svet, katera je naša zastava in naš grb, zdaj pa spet spreminjati in jovo na novo? Čemu? Da bomo bolj Slovenci kot smo? Jaz sem Slovenka od prvega diha, ko sem zadihala, pa takrat še nisem poznala naše zastave in našega grba, bogve pa, če bom vedela, katetera je prava ob svojem zadnjem dihu, ker se jih bo najbrž, po vsem tem sodeč, kar nekaj zvrstilo še pred ………. si bom utegnila vse zapomniti ?
Ja, moja ideja je: na čisto beli podlagi
lipov list?!! Bi bila kar dobro razpoznavna,
mar ne? Če imajo lahko Kanadčani rdeč
javorjev list, zakaj mi ne bi imeli zelenega
lipovega lista?
Hy, Niobči moja!
Hehe , moja pa ne bi bila tako resnega izgleda , hahaha
… sploh , če se spomnim iz česa vse , koliko enega
štofa smo uničili , ko smo v osnovni šoli morali zastavice
delat … hahaha , pa je ata hlače oblekel zjutraj … hahaha
Mariči,ne jih tako resno jemat , saj vidiš , še
šnopc bomo moral pred njimi skrit ….. zakaj ? Zaradi nas ? Ha, njih?
Pozdravi se in odpočij Mariči , uživaj “počitnice” .
Bom Niobči, bom. Saj se prav ta hip odpravljam
po stopnišču na vrh, ker mi bo glavo razneslo.
Ne vem, ali je to še malo zaostalega virusa, ki me
ni razdejal po sredini, da mi zdaj načenja to mojo
praznino, a v tej praznini tako buči in hrešči in tako
brenči, kot bi v njej bil čebelnjak. Ne pomaga lekadol,
ne pomaga aspirin, pozo glave moram imeti določeno,
če ne ……… brenči, tolče, razbija, trže, …….
Lahko noč in jutri na veselo branje in lepše pisanje!