teorija zarote
Predsednik vlade je izjavil, da je Vrhovno sodišče po naročilu političnih sil iz ozadja namenoma objavilo razveljavitev sodbe škofu Rožmanu v predvolilnem času, da je tako vplivalo na volilni izid. Pustimo to, da si je privoščil hudo obdolžitev pravosodne veje oblasti brez kakršnegakoli dokaza. Zanimivo je, da je Janša “zaroto” spregledal šele po objavi rezultatov prvega kroga volitev, čeprav je bila razveljavitev objavljena že pred kakšnima dvema tednoma.
Kakšno zvezo pa ima Janšev??? (morda Cukijatijev, pa niti to ne drži) parlament z Vrhovnim sodiščem? Jaz sem pa do danes mislil, da je sodstvo neodvisno. Tako kot je bilo menda v času procesa proti škofu Rožmanu. Ali pa npr. proti Nagodetu, Aplencu, Sircu, Fakinu….[/quote]
Hotel je “namočiti” Peterleta, ki mu v resnici ni najbolj po volji.
Kakšno zvezo pa ima Janšev??? (morda Cukijatijev, pa niti to ne drži) parlament z Vrhovnim sodiščem? Jaz sem pa do danes mislil, da je sodstvo neodvisno. Tako kot je bilo menda v času procesa proti škofu Rožmanu. Ali pa npr. proti Nagodetu, Aplencu, Sircu, Fakinu….[/quote]
Po vrsti. Janšev parlament zato, ker ne le, da imajo vladne stranke (logično) v njem večino, ampak zato, ker v parlamentu ni prave razprave, ampak Janševi poslanci pogosto le potrjujejo sklepe vlade.
Naprej: zveza med parlamentom in to sodbo je jasna. Janšev parlament je sprejel zakon, ki je sploh omogočil, da v imenu obsojenih duhovnikov RKC za nazaj zahteva varstvo zakonitosti. Če tega zakona ne bi bilo, tudi te sodbe ne bi moglo biti, ker nihče ne bi mogel zahtevati njene razveljavitve. Razumeš?
Hotel je “namočiti” Peterleta, ki mu v resnici ni najbolj po volji.[/quote]
Se strinjam. Kandidat SD se je pred časom udinjal pri Janši in očitno je Pahor podprl kukavičje jajce.
Sicer pa, nič hudega, Tuerk je bil, po mojem mnenju, poleg Peterleta in Krajnca najbojša izbira med letošnjimi kandidati.