Tepih v dnevni sobi
Zanima me, kako velik je vaš tepih v dnevni sobi? Govorila sem z možem in bi ga dala pod sedeno garnituro (kotno) in pod mizo, mož pa pravi, da naj bo majhen, samo pod mizo? A glede tega obstajajo “pravila”, če tako rečem? Kaj je vaš lepše?
Prav tako prosim za naset glede barve. Soba je pobarvana belo, spodaj hrastov parket, sedežna pa je bež. s kakšnimi barvami bi kombinirali?
Zakaj tepih pod mizico? Da se nabira svinjarija, prah?
Nobenega tepiha pod sedežno – kako boš to čistila?
Nobenega tepiha zdaj poleti, nobenih zaves – na vse se samo nabira prah. Nobenih prtičkov in okraskov.
Pozimi daš po tleh en pralni tepišček pred mizico, če sedite na sedežni, da imaš noge na ‘toplem’.
Vse to velja za družino z otroki. Ker boš imela manj dela.
Če sta sama in res pazita…. potem pa malo okrancljaj
Meni je najljubše, da v dnevni sobi tepih sega do roba sedežne garniture, na njem pa je mizica.
Po mojem občutku kvaliteten tepih doprinese kar nekaj k udobju dnevne sobe – pri sedenju na sedežni so noge na mehkem, Če želim lahko tudi sedim na njem, naredim kakšne raztezne vaje ali kaj podobnega. Za otroke je pa sploh super, ker se potem lahko igrajo na tepihu (toplota in udobje ter dovolj velika površina).
Vizualno tako postavljen tepih tudi zaokroži, ozirom bolje definira prostor za druženje v prostoru. Sploh sedaj, ko ima veliko domov jedilnico, kuhinjo in dnevno sobo v enem prostoru, tepih potem vizualno loči posamezne dele prostora.
Je pa važno, da je tepih iz kvalitetnega materiala, ki se ne mucka in ki se ga da dobro posesati.
V dnevni je tepih velik 3x4m in to un “čupavi” Sva ga pripeljala iz bosne, težek ko cement ampak kvaliteten pa tako, da ga tukaj lahko le sanjaš za ta denar (dala sva 80€). Je pa temno rjav-svetlo rjav in bež kombinacija, “čupe” pa so po vzorcu in barvi različne – čisto drobne svilnate in mehke kot puhek, nekaj srednjega oziroma normalno in tiste malo trše, ko je več “čup” skupaj “zlimanih”. Ne vem ne znam razložit boljše :)))) Imamo pa dnevno zeleno barvo (tisti svetel odtenek od jupol trend) in temno rjavo pohištvo in parket. Tepih sega čez celotno dnevno – pod kavč na eni strani do omarice z televizijo na drugi (da je fiksiran). Ob strani pride pa na eni strani do stene, na drugi se začne pa že prehod v jedilnico. Vsi so navdušeni, še posebej pa otroci
Tudi moja se nonstop valja po njemu, še zaspala je tako ene prakrat :)))) Aja nimamo tako zelo velike dnevne, ker smo pač v bloku, pride pa svetovno ravno zaradi tega. Kako bi pri vas bilo najboljše je pa vse odvisno od velikosti dnevne in postavitve pohištva. Svetujem pa DEFINITIVNO, da se odpelješ en vikend v arizono po tepih, ker ti NE BO ŽAL!
Aja slaba stran je edino ena – sesanje vsak dan. Pa enkrat letno ga globinsko operem. Definitivno pa ne bi imela tepih le pod klubsko mizico. Tisto zame nima nobenega smisla.