tepih v otroški sobi
Mi imamo tudi laminat, potem pa ob eni steni peno (debelo cca. 5 cm) preoblečeno v pisano blago, tu se je igral predvsem ko je bil še majhen, sedaj pa nam služi ža branje knjigic…. po sredini sobe ima tepih avtocesto, po kateri dirkamo… včasih zložimo po tleh še tiste kocke iz pene….
Moj predlog…
Lp M*
Mi smo imeli tepih s cesto, je zelo pisan in lahko se ga očisti, ker ni debel. Še vedno pa nudi dovolj toplote za igranje na tleh. Če imate fanta sploh toplo priporočam. Če pa imate punčko, sem sicer prepričana, da bi ji bil tak tepih tudi zanimiv za igranje, vprašanje je le kako bi se podal v sobico (če pač gledate na estetiko).
Pri nas je tepih zdržal 5 let, zdaj ga moramo zamenjati. Na našem je bila na spodnji strani neka penca, ki se je ko smo ga odstranili s parketa prijela na parket. Najprej sem se zgrozila kako bomo zadevo odstranili, potem pa je šlo z lahkoto dol. Verjetno se je to zgodilo, ker sem tepih 1x na leto (poleti ko sina ni bilo doma) oprala s peno za tepihe. Pred 5 leti smo zanj odšteli malo manj kot 10.000 sit skupaj z obrobljanjem, za velikost okoli 2,5m*2,5m.
Zdaj bomo šli spet v nakup tepiha in še 1x se bomo odločili za obrobo, to pomeni, da ga ne bomo dali po vsej sobi (in podlagali pod letvice), saj ta leta hitro minejo, potem pa bo že kaj drugega aktualno.
Še to, največ se je igral na tepihu v starosti 3-4 leta, potem pa vedno manj.
Mi imamo parket in čez tepih, še čez pa po potrebi tisto cesto, veliko kakšne 60 cm x 1,5 m. Meni so se tisti tepihi s cestami zdeli preveč šarasti za v našo sobico, tako da smo kupili malo bolj umirjen tepih. Je pa res velio bolje, kot če bi bil samo parket. Je mehko in toplo, ker je otrok skozi na tleh.
Nekaj bolj sploščenih barvnih blazin ( povštrov) bo čisto fino. Barvna usklajenost z ostalim pohištvom, pa še bolj mehko in zelo toplo je. Pri nas se zelo obnesejo. Naredila sem jih pa sama – kupila pralno blago in polnilo. In ko so umazani jih lepo operem v stroju, dnevno “izprašim”, pa je. Brez sesanja.
Lp,
Dajana