Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Teranov liker

Teranov liker

Na netu je ogromno teh receptov, jaz pa bi vas prosila, povejte, kako pa vi naredite teranov liker?
Koliko litrov likerja naredite iz enega litra vina?
Hvala vam!

Jaz sicer delam refoškovega ampak kakor vem je recept isti.

2 l refoška
80 dag sladkorja
2 limoni
2 pomaranči
1 vanilijev strok
4 dl ruma

Jaz dam

1 l terana
1 dcl ruma
sladkor
vanilijev strok in nekaj klinčkov
na koncu, ko že zavre pa dodam 1 dcl domačega šnopsa,. samo potem ne sme več vret

Še nikol ga nisem delala, pa bi poizkusila. Zanima me če sestavine samo premešaš ali tudi prevreš? Sicer pa hvala za recept.

Še nikol ga nisem delala, pa bi poizkusila. Zanima me če sestavine samo premešaš ali tudi prevreš? Sicer pa hvala za recept.[/quote]

Skuhaš seveda. Ene 10-15 minut sigurno, da se sladkor stopi. Limone in pomaranče narežeš, dodaš vino, vanilijo, sladkor in kuhaš. Jaz rum dodam čisto na koncu, ko se ne kuha več. Pa vmes probaj in po želji lahko dodaš sladkor recimo. Receptov je res veliko ampak gre za majhne razlike tako, da kakorkoli bo dober 🙂 Vino pa dober teran ali refoško. Z obema dobiš krasen liker. Če imaš rada močnejše pa še malo žganja not 🙂

Še nikol ga nisem delala, pa bi poizkusila. Zanima me če sestavine samo premešaš ali tudi prevreš? Sicer pa hvala za recept.[/quote]

Skuhaš seveda. Ene 10-15 minut sigurno, da se sladkor stopi. Limone in pomaranče narežeš, dodaš vino, vanilijo, sladkor in kuhaš. Jaz rum dodam čisto na koncu, ko se ne kuha več. Pa vmes probaj in po želji lahko dodaš sladkor recimo. Receptov je res veliko ampak gre za majhne razlike tako, da kakorkoli bo dober 🙂 Vino pa dober teran ali refoško. Z obema dobiš krasen liker. Če imaš rada močnejše pa še malo žganja not :)[/quote]

Hvala, hvala. Sem hecna a ne. Jst bi vse samo vkup zmešala.

New Report

Close