termostatski ventili na radiatorju
V bistvu ni razlike. Moja mama ima stare radiatorje in sva hoteli kupiti nove ventile in so nama razložili, da se sploh ne splača, če stari še delajo, da če bi že, potem naj zamenja vse radiatorje, ampak to je predrago. Ventil samo “pove radiatorju” na kakšno temperaturo naj se segreje.
Stari radiatorji imajo večji pretok vode in ogrevanje pride dražje, pri novejših pa ni razlike.
Odvisno kako ima odprte navadne ventile….in s tem temperaturo v stanovanju.[/quote]
Mi imamo pa nove radiatorje in navadne ventile in ne moremo nič regulirati na nižjo temperaturo, tudi če je ventil odprt samo do polovice greje tako kot, če je do konca. V stanovanju imamo sedaj prevroče, tako da non stop odpiramo okna. Števcev še nimamo, jih bodo namontirali do konca leta. Me pa zanima ali lahko sedaj, ko je ogrevanje že v teku zamenjamo navadne ventile s termostatskimi. Ali je potrebno v tem primeru zapret celotno centralno ogrevanje v bloku.
Odvisno kako ima odprte navadne ventile….in s tem temperaturo v stanovanju.[/quote]
Mi imamo pa nove radiatorje in navadne ventile in ne moremo nič regulirati na nižjo temperaturo, tudi če je ventil odprt samo do polovice greje tako kot, če je do konca. V stanovanju imamo sedaj prevroče, tako da non stop odpiramo okna. Števcev še nimamo, jih bodo namontirali do konca leta. Me pa zanima ali lahko sedaj, ko je ogrevanje že v teku zamenjamo navadne ventile s termostatskimi. Ali je potrebno v tem primeru zapret celotno centralno ogrevanje v bloku.[/quote]
Ni treba, če angažirate takšnega mojstra, ki ohladi cevi ob radiatorju, da zamrzne voda in v tistem času zamenja ventile.
Mi imamo pa nove radiatorje in navadne ventile in ne moremo nič regulirati na nižjo temperaturo, tudi če je ventil odprt samo do polovice greje tako kot, če je do konca. V stanovanju imamo sedaj prevroče, tako da non stop odpiramo okna. Števcev še nimamo, jih bodo namontirali do konca leta. Me pa zanima ali lahko sedaj, ko je ogrevanje že v teku zamenjamo navadne ventile s termostatskimi. Ali je potrebno v tem primeru zapret celotno centralno ogrevanje v bloku.[/quote]
Če je prevroče, se pač zapre radiator.
Me zanima, če boste še odpirali okna pri odprtih radiatorjih, ko vam bodo namontirali delilnike …