Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek termostatski ventili na radiatorju

termostatski ventili na radiatorju

Nekaj me zanima. Kakšna bo razlika recimo, jaz imam te ventile, sodelavka jih nima, obe imava montirane te kalorimetre na radiatorju? Koliko bi ona recimo več plačevala kurjave, napram navadnim ventilom, če imam jaz radiatorje odprte na ,,3,, ? Imava enako veliko kvadraturo stanovanja.

V bistvu ni razlike. Moja mama ima stare radiatorje in sva hoteli kupiti nove ventile in so nama razložili, da se sploh ne splača, če stari še delajo, da če bi že, potem naj zamenja vse radiatorje, ampak to je predrago. Ventil samo “pove radiatorju” na kakšno temperaturo naj se segreje.
Stari radiatorji imajo večji pretok vode in ogrevanje pride dražje, pri novejših pa ni razlike.

Odvisno kako ima odprte navadne ventile….in s tem temperaturo v stanovanju.

Odvisno kako ima odprte navadne ventile….in s tem temperaturo v stanovanju.[/quote]

Mi imamo pa nove radiatorje in navadne ventile in ne moremo nič regulirati na nižjo temperaturo, tudi če je ventil odprt samo do polovice greje tako kot, če je do konca. V stanovanju imamo sedaj prevroče, tako da non stop odpiramo okna. Števcev še nimamo, jih bodo namontirali do konca leta. Me pa zanima ali lahko sedaj, ko je ogrevanje že v teku zamenjamo navadne ventile s termostatskimi. Ali je potrebno v tem primeru zapret celotno centralno ogrevanje v bloku.

popolnoma zapri nekaj radiatorjev

Odvisno kako ima odprte navadne ventile….in s tem temperaturo v stanovanju.[/quote]

Mi imamo pa nove radiatorje in navadne ventile in ne moremo nič regulirati na nižjo temperaturo, tudi če je ventil odprt samo do polovice greje tako kot, če je do konca. V stanovanju imamo sedaj prevroče, tako da non stop odpiramo okna. Števcev še nimamo, jih bodo namontirali do konca leta. Me pa zanima ali lahko sedaj, ko je ogrevanje že v teku zamenjamo navadne ventile s termostatskimi. Ali je potrebno v tem primeru zapret celotno centralno ogrevanje v bloku.[/quote]
Ni treba, če angažirate takšnega mojstra, ki ohladi cevi ob radiatorju, da zamrzne voda in v tistem času zamenja ventile.

Ja, splača se. Termostatski ventil daš recimo na 3 (to je približno 22 ali 23 ) in ko pride v prostoru do te temperature, ventil zapre radiator. Peč lahko dela, dela neprenehoma, vendar radiator ne bo topel, dokler ne pade temperatura pod 22 ali 23. V tem je bistvo termostatskih ventilov.

Robi, hvala za odgovor in pojasnilo. Bom povprašala kakšnega majstra ali je to izvedljivo.

Res se splača.
Le 3 pomeni 20 stopinj.

Pri nas 3 pomeni točno 22 stopinj (danfos ventili)

Mi imamo pa nove radiatorje in navadne ventile in ne moremo nič regulirati na nižjo temperaturo, tudi če je ventil odprt samo do polovice greje tako kot, če je do konca. V stanovanju imamo sedaj prevroče, tako da non stop odpiramo okna. Števcev še nimamo, jih bodo namontirali do konca leta. Me pa zanima ali lahko sedaj, ko je ogrevanje že v teku zamenjamo navadne ventile s termostatskimi. Ali je potrebno v tem primeru zapret celotno centralno ogrevanje v bloku.[/quote]

Če je prevroče, se pač zapre radiator.
Me zanima, če boste še odpirali okna pri odprtih radiatorjih, ko vam bodo namontirali delilnike …

Pri odprtem oknu bo delilnik najmanj štel, ker bo bolj mrzel kot pri zaprtem oknu.

Tako mrzel pa spet ne, da bi se to splačalo. Imeti odprto okno namreč.

New Report

Close