Najdi forum

TERRINA

HOJLA!!
prosim za prevod tegale recepta…..nujno,nujno…..

Terrine de Poisson
Recipe for 4 persons

1 1/3 lbs (600g.) of fish filets (fresh or frozen)
2 salmon slices
3 eggs
1/2 lb creme fraiche (or sour cream)
1 leek
1 carrot
1 onion
salt and pepper
Sauce:
3 shallots
flour
white wine
creme fraiche
lemon juice
oseille and parsley

Blend the vegetables and cook them in a pan with a little bit of
butter. Blend the fish filets and salmon together, add the
vegetables, the 3 egg yolks, salt and pepper, the creme fraiche,
then the whipped egg whites. Put in oven (350F) for an hour.

In a pan, cook the 3 shallots, a little flour. Add some white wine,
some creme fraiche, some lemon juice. At the last moment, add the
oseille and crushed parsley (or any other kind of herbs).

Ribja terina
za 4 osebe

600 g ribjih filetov (svežih ali zmrznjenih)
2 rezini lososa
3 jajca
250g kisle smetane
1 por
1 korenček
1 čebula
sol in poper
Omaka:
3 šalotke
moka
belo vino
kisla smetana
limonin sok
oseille (?) in peteršilj

Pomešaj zelenjavo in jo z malo masla skuhaj. Premešaj ribje filete in lososa, dodaj zelenjavo, 3 rumenjake, sol in poper, smetano in na koncu še sneg treh beljakov. Za eno uro daj v pečico (mislim, da je 350F približno 175C).

V ponvi prepraži šalotke z malo moke. Dodaj belo vino, kislo smetano in limonin sok. Na koncu dodaj še oseille in peteršilj (ali katerakoli druga zelišča).

Tale oseille me zanima. Je to mogoče čisto navadna kislica? Vsekakor gre za eno malo zeleno in kislo rastlinico. Naj se najde francosko govoreči kuhar!

Nekaj ribjega – recept za 4 osebe

600g ribjih filetov (svežih ali zmrznjenih)
2 rezini lososa
3 jajca
1/2 lbs kisle smetane
1 por
1 korenje
1 čebula
sol in poper

Omaka:
3 šalotke
moka
belo vino
kisla smetana
limonin sok
??? in peteršilj

Zmešaj zelenjavo in kuhaj v ponvi z malo masla.
Zmešaj ribje filete in lososa, dodaj zelenjavo, 3 rumenjake, sol in poper, kislo smetano in nato stepene beljake (sneg). Daj v pečico za eno uro na 350F (ne, vem, koliko je to Celzija)

V ponvi kuhaj 3 šalotke, malo moke. Dodaj malo belega vina, nekaj kisle smetane, malo limoninega soka. Na koncu dodaj ???? in peteršilj (ali druge vrste začimb).

Tiste začimbe “oseille” ne poznam – če ti kaj pomaga sem našla angleški izraz za to zadevo: sorrel.

Količine – 1 lb je 45,328 dag (pa si računaj)

Upam, da ti poznas to jed, ker ne piše, ali prej zelenjavo in ribe kaj sesekljaš, zmiksaš,…daj povej, kako to izgleda. Pa tiste kuhane šalotke mi ne grejo – ali gre morda za pražene? Ali s to omako potem preliješ tisto zadevo iz pečice?

LP

Mala, jaz sem našla angleški izraz za ta oseille: sorrel. Ti kaj pomaga?

V mojem slovarju piše, da je sorrel zajčja deteljica, kislica.

neverjetni ste bili….vsem najlepša hvala…..morda vas kdaj povabim na terino…..

Še tole: creme fraiche ni čisto isto kot kisla smetana, lahko pa jo z njo nadomestiš. Mislim, da je bolj mastna in mazava.

MIslim, da ima 30% maščobe, kisla smetana pa 20%.

terina je v bistvu ene sorte pašteta. Običajno so sestavine bolj grobo zmlete ali celo samo sesekljane kot pri navadni pašteti. Peče se v pečici kot neke vrste narastek, lahko se tudi kuha v modelu z vodo. Servira se toplo ali hladno (tista zadeva s šalotko je najbrž omakca za polit)
LP tinca

Hvala, tinca, sem pricakovala, da bo jože tole pojasnil.

New Report

Close