Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tesnoba in baldrijan

tesnoba in baldrijan

Vem, za tesnobo je rešitev v moji glavi, ampak ne gre, ker sem že od nekdaj zelo občutljiva in nesamozavestna. Trudim se že leto dni, a ne gre mi….
Brala sem o dobrih učinkih baldrijana in da se z njim ni mogoče zasvojiti. Ali je bolje, da si kupim čaj ali kapljice? Za čajanke ravno nimam časa, ker bi ga morala piti 3x na dan, kapljice pa vsebujejo alkohol!??
Svetujte prosim, tisti ki, imate izkušnje.

Poskusi s Persenom, je tudi iz baldriljana..Če je zelo hudo in če imaš tudi telesne znake pojdi k zdravniku, da ti predpiše antidepresive, ker so vsi preparati na bazi zelišč in brez recepta bolj blažev žegen kot ne.Sama sem poskusila tudi z Dominorjem.Odpravljanje tesnobe pa ni odvisno samo od zdravil in kemičnih substanc ampak boš morala delati tudi na sebi, na svoji duševnosti-pomaga rekreacija, fizična aktivnost, nenazadnje obstajajo tudi skupine za pomoč, pa kakšen pogovor s psihiatrom. Sama sem se borila s tesnobo kar dve leti, preden so se pokazali rezultati-res pa je da sem vztrajala brez antidepresivov, ni bila pa moja tesnoba huda.Več si lahko prebereš na strani http://www.nebojse.si.Je vse lepo razloženo, imajo pa tudi forum, kjer si ljudje pomagajo in izmenjavajo nasvete.Srečno!

Z baldrijanom se nikakor ne moreš zasvojiti!!!

Vprašaš za baldrijan.Evo jst imam kapljice in sem zelo zadovoljna.3x na dan do 30 kapljic v čaj, sok ali vodo (v pol kozarca vode,čaja ali soka).Meni pomaga.naravna zelišča.to nima nobene zveze z alkoholoom, samo alkohol ne konzumiraš.preberi dobro navodila.Ena flaška kapljic v lekarni stane 4 €.Boš videla da bo tesnoba popustila ampak moraš ustrajat,najmanj po enemu tednu učinki kapljic.In točno da se z baldrijanom ne moreš zasvojit. Persene pust pr mir!!!!!!!!!!!

V lekarni se dobijo tablete Baldrimed. Narejeni so iz baldrijana. Pomagajo.

Teh taužnt klicajev ne razumem najbolje. Glavna učinkovina v Persenu je namreč prav baldrijan, dodatno pa še meta in melisa, ki sta prav tako znani zelišči s pomirjujočim delovanjem. Gre samo za bolj priročno obliko zeliščnega pripravka. Dodatno je prednost pred kapljicami v tem, da tablete ne vsebujejo alkohola, pomanjkljivost v primerjavi s kapljicami je pa cena.

(vir: lekarnar.com)

Na tej strani imajo zelo dobro napisano o Baldrijanu: https://nabericaj.si/rastline/baldrijan/

New Report

Close