Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Test tablet za pomivalce

Test tablet za pomivalce

Pozdravljeni, lepo bi prosila, če kdo ve, katere tablete za pomivalni stroj so bile na testih najbolje ocenjene, če lahko pove. Prvič v življenju sem kupila pomivalni stroj. Vsi mi svetujejo Finish, vendar se mi zdijo drage.
Vem da je bilo govora enkrat, da so se na testih odrezale tudi cenejše blagovne znamke, pa bi rada vedela, katere so primerljive.
Ali pa če kdo spremlja, v katerih trgovinah je ceneje kupovati Finish tablete.

Pa še to, če kdo ve, ali je vseeno katero sol in sijaj daš? Kupila sem Pro Magic od Merkatorja, ker je poceni, saj sem bila mnenja, da je sol pač sol.

Pa še, kaj daste vi za vodni kamen v stroj?

Stokrat hvala za odgovore, ampak RES nimam pojma o pomivalcih, vsaka izkušnja prav pride.

Lep dan vam želim :).

“ampak RES nimam pojma o pomivalcih”

take imamo prodajalci najraje 🙂

sama kupim kar v Hoferju Alio, so mi fajn, sol je tudi dobra Alio in za sijaj. Tega res ne bi bilo treba, ker se posoda od Alio tablet dovolj sveti.
Drugače pa kupim tudi Lidlove, so v akcijah velikokrat in sem zadovoljna z njimi.
Finish ne kupujem, mi je zelo drag in brez potrebe denar vržen stran, ker so druga čistila dovolj dobra.

Testi so objavljeni v reviji za varstvo potrošnikov in tukaj na spletu http://www.zps.si/.

Informacije (to in še kakšno, zelo koristno) zlahka dobiš, če se prijaviš kot član, kupiš revijo ali si jo greš izposoditi v knjižnico.
http://www.zps.si/index.php?showMembersKnowMore=true

sama kupim kar v Hoferju Alio, so mi fajn, sol je tudi dobra Alio in za sijaj. Tega res ne bi bilo treba, ker se posoda od Alio tablet dovolj sveti.
Drugače pa kupim tudi Lidlove, so v akcijah velikokrat in sem zadovoljna z njimi.
Finish ne kupujem, mi je zelo drag in brez potrebe denar vržen stran, ker so druga čistila dovolj dobra.

Pusti tablete, v Mullerju kupi prašek za pomivanje posode. 1 paket je za 100 pranj, cena je 3,80 evra. 100 tablet (Finish) je npr. okoli 15 evrov.

Poleg tega se stroj še ne mantra z raztapljanjem tablete, saj za to porabi veliko vode. Gel pušča v ceveh neko sluz, ki se v vodi ne topi.

Testi so objavljeni v reviji za varstvo potrošnikov in tukaj na spletu http://www.zps.si/.

Informacije (to in še kakšno, zelo koristno) zlahka dobiš, če se prijaviš kot član, kupiš revijo ali si jo greš izposoditi v knjižnico.
http://www.zps.si/index.php?showMembersKnowMore=true%5B/quote%5D t

tle moraš bit član! Plačljivo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdravljeni, lepo bi prosila, če kdo ve, katere tablete za pomivalni stroj so bile na testih najbolje ocenjene, če lahko pove. Prvič v življenju sem kupila pomivalni stroj. Vsi mi svetujejo Finish, vendar se mi zdijo drage.
Vem da je bilo govora enkrat, da so se na testih odrezale tudi cenejše blagovne znamke, pa bi rada vedela, katere so primerljive.
Ali pa če kdo spremlja, v katerih trgovinah je ceneje kupovati Finish tablete.

prvič… tablete se že gled en ato kje jih kupuješ razlikujejo. Somat, calgonit/Finish kupljen v šparu, interšparu, mercatoreju je poljski proizvod in je u
žas, pa še drga k svina. Če ji h,maš namen kupovat, jih kupuj v Muellerju, ker so nemški oz avstrijski.

dobra pomivalna oprema je recimo DM (njihov prašk, tablete)….precej ugodno in kakovostno.
tud tablete iz hoferja, pa tudd šparove znajo biti okej

ti pa svetujem d ako rabš tableto jo razdrobiš na manjš kosščke in pere na dljaš program pa vsaj na 55 C. boljši so praški ter geli. če ne zarad druzga zato ker jih doziraš po potrebi. Drgač pa eni perejo tud s pol tablete pa j eglih tko okej

posodo pa le na grobo predrgni preden jo daš notri

jaz drgač rabm tablete Claro classic (kupujem v Murellerju) in perem s pol tablete, je pa tko da je pososda prehodno na grobo očiščena

aja claro, pa lidlove tablete so na osnovi kisika, pa encimov, one zgoraj omenjenje pa na fosfratni osnovi, manj encimov…razlika je v tem da so precej bolj agresivne, pa tudi (vsaj meni) ful smrdijo ….men je claro zakon

ogibaj se tablet, gelov, praškov 3 v 1, all in one in podobna jajca, ker so v primerjavi z ločenimi zadevšnami v slabši poziciji

Pa še to, če kdo ve, ali je vseeno katero sol in sijaj daš? Kupila sem Pro Magic od Merkatorja, ker je poceni, saj sem bila mnenja, da je sol pač sol.

sol je sol in ni poglavitna…jaz jo recimo rabm blink (mueller) in je okej

Pa še, kaj daste vi za vodni kamen v stroj?

če maš sol ne rabš nč dodajat ker sol mehča vodo, tko da ni panike

stroj vsake 4 mesece preperem s kisom in sodo (kis n apredpranje, soda glavno pranje, intenzivni program 70 C), ne šparam z vodo in temperaturo 8ponavadi perem an auto 55-65, pol tablete, če je kako cvrtje blo na sporedu pa cel atableta in 70 C)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

aj aše nekaj te moje tablete, pa tudi nekatre zgoraj omenjene majo kao samotopolno folijo..torej jo daš kar s folijo v stroj…jaz se temu ogibam in jo vzamem iz folije ven in jo dam “nago”v predal

tiste folije so vsaj n azačetki znale stroje fino pacat, ker so se slabo topile

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kupujem Hoferjeve all in one in dam pol tabletke na pranje, torej imam 70 tablet za več kot 4 mesece. Dokler bodo dobro prale, jih ne menjam. Sol pa tudi kupim Hofer ali Lidl in imam tisti dve kili tudi za kake 4-5 mesecev.

Kupujemo tablete v DM (tanajcenejše), občasno v Hoferju, tudi Mercatorjeve smo že sprobali. Vse so se obnesle ok.
Poleg tablet v stroj ne dodajam NIČESAR. Ker ni treba. Posoda je zmeraj lepo oprana. Vsakih nekaj mesecev (3-4) zalaufam prazen stroj s čistilom v flaški, ki ga kupim v DM-u. Prejšnji stroj je brez večjih problemov zdržal 15 let.

Daleč najceneje je, če prašek narediš sam (recepti na netu), pa še veš, kaj imaš. Tiste umetne zadeve za sijaj, ki so v večini tablet, namreč ostanejo na posodi in ko nekaj naliješ v npr. kozarec, potem to sredstvo za sijaj popiješ. To pa je zelo nezdravo.

Jaz kupujem Milerjevo znamko tablet in sicer tiste, ki imajo 11v1. Imajo noter vse, kar rabiš za dobro oprano posodo. Včasih vzanem tudi Hoferjeve 10v1 Alio, imajo tudi vse. Tako perem že leta, kozarci in posoda brezhibno oprana, na cca. 2 meseca pa stroj prepucam s čistilom za pomivalce (iz Milerja, Dm ali Hoferja), ali pa enostavno zlijem noter pol litra alkoholnega belega kisa in zalaufam na prazno. Soli nikoli ne dodajam, ker je že v tableti. Tako delam po nasvetu serviserja, znanca.

VEDNO KUPIM NAJDRAŽJE TABLETE, CALGONIT , ITD… , AMPAK VEDNO TAKRAT, KO SO V AKCIJI PO POLOVIČNI CENI . SO PA RES SUPER , VSE JE ODVISNO OD TABLET IN NE OD ZNAMKE POMIVALCA

Jaz te tablete kupujem izkljucno poceni, ker mi najdrazje ne pomijejo dobro, imam obcutek kot da Somat in Finis nista kompatibilna z mojim strojem. Pa to ne govorim Somat za Poljsko,jaz imam kupljene v Nemciji in so prav slabe.

New Report

Close