Testenine carbonara

Ojla, to pa je najlažje!
Testenine skuhamo ( na osebo 100 do 150 gr ).Pripravimo narezano slanino ( ali koščke pršuta ) in jo na olju malo popražimo, dodamo česen, da zadiši. Pripravimo nariban sir ( jaz dodam obvezno parmezan in edamec ) in razžvrklana jajca ( na osebo eno jajce ). Ko so testenine kuhane, jih damo na slanino zmešamo polijemo z jajci in sirom in pemešamo, da jajca zakrknejo in se sir stopi ter pojemo. Jajca malo posolimo, samo pazimo, da ni preslano, ker je slana že slanina.Pa dober tek!



Pri nas razžvrkljamo jajce (ali samo rumenjak) s kislo smetano. Na osebo 1 jajce, za vse pol ali celo kislo smetano. Popražena drobno narezana slanina ali pršut, gor kuhani špageti, gor jajce s kislo smetano, na krožniku še parmezan.
Vem, da prava karbonara nima kisle smetane, vendar je tako bolj sočno in nam bolj dobro.