Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testenine carbonara

Testenine carbonara

Mi lahko kdo pomaga z receptom in postopkom izdelave?

Rada bi jih pripravila danes………

Hvala

Marina

Ojla, to pa je najlažje!
Testenine skuhamo ( na osebo 100 do 150 gr ).Pripravimo narezano slanino ( ali koščke pršuta ) in jo na olju malo popražimo, dodamo česen, da zadiši. Pripravimo nariban sir ( jaz dodam obvezno parmezan in edamec ) in razžvrklana jajca ( na osebo eno jajce ). Ko so testenine kuhane, jih damo na slanino zmešamo polijemo z jajci in sirom in pemešamo, da jajca zakrknejo in se sir stopi ter pojemo. Jajca malo posolimo, samo pazimo, da ni preslano, ker je slana že slanina.Pa dober tek!

1000 krat hvala za recept…………..želim ti lep dan…..

Marina

Jaz jih delam podobno, le da v jajca ne dam sira, ampak sir naribamo na testenine, ko je že vse na krožniku. Ko dam testenine na pršut, pa dodam še malo smetane.Menda ni originalna carbonara, je pa dobro.

Jaz imam pa malce drugacen recept:

najprej poprazim prsut-lahko pa tudi sunka,dodam cesen in petersilj,se malce premesam,dodam MALO-zlicko moke in prelijem s sladko smetano,mesam dokler se ne zgosti posolim in popopram in to je to!po zelji pa se dodam sir!

Pri nas razžvrkljamo jajce (ali samo rumenjak) s kislo smetano. Na osebo 1 jajce, za vse pol ali celo kislo smetano. Popražena drobno narezana slanina ali pršut, gor kuhani špageti, gor jajce s kislo smetano, na krožniku še parmezan.
Vem, da prava karbonara nima kisle smetane, vendar je tako bolj sočno in nam bolj dobro.

New Report

Close