Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek testenine, koliko pojeste

testenine, koliko pojeste

Ojla! Prosim, primte se za mizo ali pa za stol, preden preberete….

Zanima me, a je še kakšna taka junakinja, kot sem jaz, ki za kosilo poje tudi do 250 g testenin, to se pravi pol škatle Barilla testenin z omako in parmezanom?? Ma meni so tako dobre, da jih res lahko toliko vase butnem. Včasih imam kar slabo vest, saj jih pojem več kot moj partner :)))

Še dobro pa, da nimam problemov s težo :))

Oh ja, jaz sem bila tudi taka. Eno 500 g vrečo oz. škatlo sem imela za 2x, pa sem se redila, ker sem samo 1x na dan jedla. Zdaj sem pa prenehala s tem. No ja, včasih me pa še vedno zanese, ampak poredko.
Te pa popolnoma razumem! Ni boljšega kot testenine z omako in parmezanom.

2 osebi ne moreva zmazat pol škatle, tako da je tole tvoje kar ogromno.

😕
Pri nas smo 6-članska družina (otroci od 5 do 14 let) in pojemo 350g tesetnin.
A jih mogoče stradam 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

To je pa res dosti. Jaz za kosilo za 4 člansko družino skuham cca 350 – 400 g pašte (tehtano suho, ne kuhano) pa se dobro najemo. Lp.

Ojej……dober tek! jaz pojem četrt tega kar ti. :)))

če jem sama, imam polkilsko škatlo testenin ravno za trikrat. torej pojem cca 18o g testenin na obrok. verjetno tudi 250 ne bi bila nobena panika, ker testenine obožujem.

Vladka…6 članov 350g?!? zame bi bile to ptičje porcije:)

seveda je odvisno, kaj še zraven jeste.
če so samo testenine, 125g na osebo.
če je zraven še zrezek, pa seveda manj!

Ampak testenine se odmerjajo od 80-100 g na osebo. Pri nas poje mož malo več kot za eno osebo recimo, trije otroci po pol porcije, ena malo več, jaz pa tudi ne več kot pol.
Zato pa nimamo težav s prekomerno težo 😉

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Z dvajsetletnim sinom skupaj sva jih pravkar pojedla 250 g (on malo več od mene), pa je to samo z zelenjavno omako brez sira poštena porcija, posebno ker je zraven še solata. Sicer so bile brezglutenske (koruza), a moj želodec je pošteno poln.

Veš…. jst si jih dam obvezno samo 10 dkg kuhat.. prow vagam… ker če ne, bi jih tudi jaz pojedlo toliko…. :)))

Hja, pol sem skoraj edina. Ma če so takoooo dobre. Bom vseeno probala zmanjšati, saj imam kar slabo vest, poleg tega pa me je še sram :))). Partner se vedno za glavo drži kako mi tole sploh rata,kam toliko pospravim, saj po naravi sem precej drobna (162 in 46 kg). Če bi me drugi videli, bi jih kap!!! Moram zmanjšati, če ne drugega verjetno že za želodec ni dobro toliko količinsko (ma je pa dobro za dušo :)) )

Punce, prav slabo vest ste mi povzročile :)))

Za 4 dam kuhat dobre 300 g špagetov, pa smo vsi siti. Res pa nismo kaki extremni jedci.

Te ti pa res ni treba imeti…. Kakor komu paše…. sploh pa, sej si suhica… :))))

30 dag in polivka ter solata pa jih ima mož še za večerjo. Priznam pa, da jih tudi jaz včasih stehtam, da jih preveč ne skuham ker sem volk nanje in bi jih z veseljem zmazala še enkrat več kot mi jih “pripada”:-))

Jaz jih dam 12 dkg na osebo. Vedno jih tehtam ker jih vedno skuham preveč.
Moja sestra ki ima vsega skupaj 54 kg pri 170 cm pa jih sama lahko poje 1/2 škatle, tko da se ne sikiraj.
Če nisi preobilna pa sploh ni panike, Prašička!

Tudi jaz jih obožujem, sicer jem polnozrnate od Alnature in jim pojem pol vrečke mimogrede. Normalno, da jih moja dva pojesta manj, ker imata zraven še prilogo, jaz jem samo testenine s solato, ali na rukoli, pa tu in tam parmezan.
Imam pa 48 kg na 165cm, tako da ni panike…:))

Koliko pa zraven poješ kruha?

Kruha pa sploh ne jem, ga ne maram kej preveč :((

No, le nisem edina…:)))

Prašička jaz jih lahko toliko pojem, da sploh raje ne vagam. Nisi edina. Sicer jih jaz za kosilo ne jem, ker mi je preveč prazen obrok, so bolj za večerjo na jedilniku. Res pa je, da s težo tudi nimam težav, tako da, ni panike. Aja pa testenine so pri meni na jedilniku največ 2x na mesec.

Jaz tudi obožujem testenine in jih pojem veliko več, kot pa če jem meso. Enostavno imam jih tako rada, da se jih prav “nabutam”, ko so na jedilniku. Po moji oceni jih pojem cca 200 g. In na srečo tudi jaz nimam težav s težo, tako da se zaradi enega prekomernega obroka sploh ne sekiram.

lp, r

New Report

Close