Testenine s skuto

Ojla!
Recept sem pobrala iz knjige sestre Vendeline, nisem ga pa še preizkusila. Odloči se sam.
Sestavine:
25 dag polžkov ali rezancev, sol, 5 dag masla, 3 dag drobtin, 30 deg skute
Priprava:
Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Kuhane odcedimo, damo v kozico in zabelimo s prepraženimi drobtinami in skuto. Premešamo in takoj, ko se skuta segreje, damo na mizo, sicer se začne skuta vleči.
Pa dober tek, če boš poskusil!

Živjo!
Upam, da ti bo moj recept vseeno všeč, namreč sama skuto uporabim le kot piko na i v zelenjavni polivki.
Na kocke narežem bučke, melancane, dodam koruzo in vse do mehkega dušim. Dodam polovico zelenjavne kocke, pelate in obvezno začimbe. Kuham toliko časa, da je zelenjava mehka.
Na koncu dodam še žlico ali dve, lahke skute in vse skupaj premešam in še nekaj časa grejem. Potem pa to omako prelijem čez polnozrnate testenine.
Res okusno!
Olja ne dodam nič, ker ni potrebe.
Stvar okusa:)
Pa dober tek, če boš recept preizkusil.

Jaz jih pa naredim takole: testenine skuham, posebej zmešam 500 g skute s sladkorjem jajcem, malo posolim (nadev kot za zavitek ali palačinke), zmešam to maso s testeninami, dam v pekač, povrhu polijem s kislo smetano + jajce in vse skupaj zapečem v pečici.Zraven ponudim kompot, ali pa kot priloga h kakšnemu golažu (potem nadeva-skute ne sladkam).