Najdi forum

testenine

Mi kdo lahko pomaga?Rabim dober recept za omako iz pomidorov.

poglej si odgovore pri Omake, polivke…
lpm

Moj recept je čisto preprost:
Na olju prepražiš čebulo, sveže paradižnike opariš z vrelo vodo in nato jih preprosto olupiš,če jih ne boš oparila z vrelo vodo jih ne boš mogla olupiti(če te paradižnikova lupina ne moti jih preprosto samo nareži in dodaj čebuli).Po želji nareži na kocke še svežo papriko in jo s paradižniki “stenstaj” na čebuli, nato vse skupaj zaliješ s 4 dcl vode in dodaj peteršilj .Kuhaj vsaj 30 min,da se paradižnik čisto zmehča.Proti koncu dodaš sol,obvezno žlico vegete in pol male žličke sladkorja.Če želiš omake za več ljudi enostavno k omenjeni omaki primešaj kupljeno paradižnikovo mezgo.Na to omako zelo paše nariban sir ne parmezan,ampak katerikoli sveži sir npr.Trapist…
Ta omaka pride odlična,če k paradižnikom in papriki dodaš še bučke,ampak potem je boljši pire krompir zraven.
LP:

Meni je pa všeč tale recept skomponiran malo od prijateljice , malo moj:

Paradižnike olupiš , prepražiš na olivnem olju (ali kar na vodi in na koncu ko je kuhano dodaš olivno olje – je bolj zdravo), dodaš strt česen, provansalske začimbe (kupiš v vsaki štacuni), na koncu še svežo baziliko (malo soliš seveda). Ko je paradižnik razpuščen dodaš testenine, malo pesta (kupiš) in malo naribane mozzarele (dodaš že ko ugasneš plin, ker ne sme biti prevroče drugač se vleče).

In potem je njam, njam.

New Report

Close