Testo za potico?
Če si dala dovolj rumenjakov, masla in mleka (vode) je vzrok lahko v prehladni masi testa ali pa premalo vzhajanem testu (vzrok je lahko tudi tu prenizka temperatura ali slab kvas).[/quote]
– vzrok je lahko v ostri moki namesto gladki
– preveč jajc naredi testo trdo, zato se lahko tudi vzrok za trganje
– preveč mastno testo uniči kvasovke, zato je treba malo pripaziti na razmerje
– tudi, če testo ni vzhajalo, zaradi slabega kvasa ali prehladitve, ni ravno vzrok, da se testo trga, valja se še vedno le vzhaja ne
po mojem mnenju je ali napačna moka ali pa si pretrdo zamesila
komandir, bo treba prvo kakšno potico spečt, potem pa dajat nasvete. po tvoji spodnji temi sodeč je ne pečeš.
Če si dala dovolj rumenjakov, masla in mleka (vode) je vzrok lahko v prehladni masi testa ali pa premalo vzhajanem testu (vzrok je lahko tudi tu prenizka temperatura ali slab kvas).[/quote]
– tudi, če testo ni vzhajalo, zaradi slabega kvasa ali prehladitve, ni ravno vzrok, da se testo trga, valja se še vedno le vzhaja ne
komandir, bo treba prvo kakšno potico spečt, potem pa dajat nasvete. po tvoji spodnji temi sodeč je ne pečeš.[/quote]
Sem jih 4 ravnokar za Božič. Orehove. Če želiš, ti tudi napišem kako.
komandir, bo treba prvo kakšno potico spečt, potem pa dajat nasvete. po tvoji spodnji temi sodeč je ne pečeš.[/quote]
Sem jih 4 ravnokar za Božič. Orehove. Če želiš, ti tudi napišem kako.[/quote]
ni treba, ker me nisi demantiral, je jasno, da pojma nimaš, bod raj tih pa kakšno rundo šaha odšpilaj, če imaš s kom
Letos sem prvic delala “mrzlo”potico….to pomeni,da vse sestavine v receptu morajo biti hladne(npr. kvas se raztopi v mrzlem mleku),naredite testo…potica se normalno takoj razvalja,nadeva in zvije,da v model ter cez noc pocaka v hladilniku,kjer tudi vzhaja,zjutraj pa jo specete…bila je prav dobra,pol manj dela kot z “obicajno”potico.Lahko uporabite katerikoli recept za potico,le sestavine hladne…lep pozdrav i srecno v novem letu.