Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Testo za potico?

Testo za potico?

Zanima me, zakaj se mi je trgalo testo za potico? sem do sedaj ga že nekaj krat delala, pa je bilo vedno vse ok. Zakaj se nekaj takšnega zgodi????

Mene pa zanima, zakaj se mi je trgalo vlečeno testo? Moja potica je bila ok.

Če si dala dovolj rumenjakov, masla in mleka (vode) je vzrok lahko v prehladni masi testa ali pa premalo vzhajanem testu (vzrok je lahko tudi tu prenizka temperatura ali slab kvas).

Če si dala dovolj rumenjakov, masla in mleka (vode) je vzrok lahko v prehladni masi testa ali pa premalo vzhajanem testu (vzrok je lahko tudi tu prenizka temperatura ali slab kvas).[/quote]

– vzrok je lahko v ostri moki namesto gladki
– preveč jajc naredi testo trdo, zato se lahko tudi vzrok za trganje
– preveč mastno testo uniči kvasovke, zato je treba malo pripaziti na razmerje
– tudi, če testo ni vzhajalo, zaradi slabega kvasa ali prehladitve, ni ravno vzrok, da se testo trga, valja se še vedno le vzhaja ne

po mojem mnenju je ali napačna moka ali pa si pretrdo zamesila

komandir, bo treba prvo kakšno potico spečt, potem pa dajat nasvete. po tvoji spodnji temi sodeč je ne pečeš.

Če si dala dovolj rumenjakov, masla in mleka (vode) je vzrok lahko v prehladni masi testa ali pa premalo vzhajanem testu (vzrok je lahko tudi tu prenizka temperatura ali slab kvas).[/quote]

– vzrok je lahko v ostri moki namesto gladki
– preveč jajc naredi testo trdo, zato se lahko tudi vzrok za trganje
– preveč mastno testo uniči kvasovke, zato je treba malo pripaziti na razmerje
– tudi, če testo ni vzhajalo, zaradi slabega kvasa ali prehladitve, ni ravno vzrok, da se testo trga, valja se še vedno le vzhaja ne

po mojem mnenju je ali napačna moka ali pa si pretrdo zamesila

komandir, bo treba prvo kakšno potico spečt, potem pa dajat nasvete. po tvoji spodnji temi sodeč je ne pečeš.[/quote]

Sem jih 4 ravnokar za Božič. Orehove. Če želiš, ti tudi napišem kako.

Mene pa zanima recept za testo, ki ima okus po vaniliji. Sem probala eno takšno potico, pa me zanima, kakšne so sestavine, postopek priprave. Hvala!

– vzrok je lahko v ostri moki namesto gladki
– preveč jajc naredi testo trdo, zato se lahko tudi vzrok za trganje
– preveč mastno testo uniči kvasovke, zato je treba malo pripaziti na razmerje
– tudi, če testo ni vzhajalo, zaradi slabega kvasa ali prehladitve, ni ravno vzrok, da se testo trga, valja se še vedno le vzhaja ne

po mojem mnenju je ali napačna moka ali pa si pretrdo zamesila

komandir, bo treba prvo kakšno potico spečt, potem pa dajat nasvete. po tvoji spodnji temi sodeč je ne pečeš.[/quote]

Sem jih 4 ravnokar za Božič. Orehove. Če želiš, ti tudi napišem kako.[/quote]

ni treba, ker me nisi demantiral, je jasno, da pojma nimaš, bod raj tih pa kakšno rundo šaha odšpilaj, če imaš s kom 😉

Letos sem prvic delala “mrzlo”potico….to pomeni,da vse sestavine v receptu morajo biti hladne(npr. kvas se raztopi v mrzlem mleku),naredite testo…potica se normalno takoj razvalja,nadeva in zvije,da v model ter cez noc pocaka v hladilniku,kjer tudi vzhaja,zjutraj pa jo specete…bila je prav dobra,pol manj dela kot z “obicajno”potico.Lahko uporabite katerikoli recept za potico,le sestavine hladne…lep pozdrav i srecno v novem letu.

New Report

Close