teža
Rada bi vprašala ženske, ki so velike okoli 168 cm, težke okoli 64 kg, če se same sebi zdite debele? Imam kar velike probleme s svojo težo in včasih grem kar težko ven, zlasti poleti, ko so obleke bolj tanke. Doma mi pravijo, da se preveč obremenjujem in da sem v redu, a je res, da so vsi bolj okrogli. Zadnjič je hčerka od prijateljice rekla o meni :glej bajska, in to me je zelo prizadelo. Trudim se hujšati, a mi vsi pravijo, kam bom sploh hujšala in da sem obsedena
No, veš kaj? Prav suha res nisi, vendar pa se jaz na tvojem mestu ne bi sekirala. Po mojem mnenju se preveč obremenjuješ s tem in to čisto po nepotrebnem. Na pripombe otroka se jaz ne bi ozirala, po drugi strani pa moraš vedeti, da ljudje nismo – no, vsaj nekateri – tako kritični do vsakega kilograma, da ti ne bi privoščili poleti kakšne lahkotne oblekice iz katere lahko pokažeš tudi nekaj nog, ne da bi te kritizirali.
Razumem te, ker sem se tudi sama zadnjih nekaj let obremenjevala s tistimi nekaj kilami nad idealno težo, potem sem pa ugotovila, da tiste kile motijo samo mene in nikogar drugega.
Sicer ne vem koliko si stara, ker če si še v najstniških letih zna biti to problem. Okrog tebe je verjetno toliko punc-okostnjakov, ki mislijo, da so edino one lepe,
da si ti v primerjavi z njimi res lahko videti okrogla.
Vendar pa je tako (že milijonkrat slišano, vem), da tisti, ki te ocenjujejo le po videzu in si ne želijo vzeti časa, da bi te spoznali in te imeli rado takšno kakršna si, niso vredni tvojega obžalovanja. Kar se tiče moških je pa že tako, da imajo eni pač radi prekle, drugi pa spet malo bolj polne. So tudi taki, ki so jim všeč res debele ženske. Pa kaj?!
Iz lastne izkušnje ti povem, da zaradi tistih nekaj kil, ki sem jih pridobila pred nekaj leti nisem izgubila nobenega prijatelja, kar se tiče nasprotnega spola pa tudi ni nič drugače kot prej. Opažam, da če grem ven s prijateljicami, ki so res suhe in za moje pojme tudi lušne (da ne govorim, da se mi zdijo tudi karakterno v redu), sem ravno jaz tista, na katero se fantje limajo, čeprav si fanta sploh ne iščem, ker ga že imam. Torej kile nimajo nič s tem.
Skratka, NE SE SEKIRAT!
Lahko da je o.k., če je športnica in ima mišice, če pa ima normalno postavo je malo preveč špehka. Oglasila sem se, ker imam sama podobne mere in se najbolje počutim pod šestdeset. Idealno težo imam glede na razne izračune še malo nižjo, a pod šestdeset je zame teža pri kateri se počutim normalno, 64 je majčkeno preveč. Zdrava teža je po tabelah lahko še večja. a če se t. ne počuti dobro pri 64 to ni OK.
Men se pa zdi to cist normalno. Ne udart kaksne hude diete, ker ti res ni treba. Najbolje je, da se malo vec ukvarjas s sportom, ce se da, tko da skuris kalorije sproti. Odpovej se kaksnim sladkarijam, namesto cokoladice si naredi svez napitek iz sadja, pa bos videla, da se bos kmalu navadla.Spij veliko vode in ne oziraj se na bedne pripombe drugih. Sicer ne vem koliko hoces shujsat, samo ce si zelis precej ( kar ti res ni treba), ti lahko pomagam z neko dieto..
sama imam 164 cm in 60 kg. nihce me nima za spehico! glede na to, da sem od t. se nizja, bi po tvoji formuli morala imeti kaksnih 55 kg… mislim, da t. ne daje pocutje, ampak negotovost, zlasti ob pogledu na modne suhice. te pa so dalec od kakega zdravega ravnovesja! poleg tega ne mores vedeti, kaksne konstitucije je t. – so ljudje z neznejso (in imajo lazje kosti!) ter mocnejso…
Draga t.
Tudi jaz sm visoka 168 cm in imam 62 kg in se zdim sama sebi zelo debela. Pravzaprav sem z zgornjim delom telesa še kar zadovoljna, ampak v noge se pa niti pogledati ne morem, da niti ne omenjam moje široke zadnjice. Groza. Hudo pa je tudi to, da večino svojega življenja hujšam, ampak mi nikakor ne uspe prebiti magične meje 60 kg. Sedaj bo kmalu poletje in sem že kar paranoična.
Jaz zdaj hujšam in sem spravila na 63. Imam pa tako postavo kot ti – zgoraj okej, spodaj se mi pa zdi, da imam že itak močne mišice, čez pa še špeh. (zadnjica in stegna). Poznaš mogoče kakšne vaje, s katerimi ne pridobiš več mišične mase, ampak narediš, da so mišice bolj dolge, maščoba pa gre stran?
Poletje je zame hujši del leta, kopalke gor dat pa travma, zlasti če sem kje v Portorožu – mladih punc, ki bi bile močnejše, sploh ni na plaži – vse se skrivamo v senci s kratkimi hlačami! Da bi igrala odbojko v kopalkah si niti pomisliti ne upam…
Tudi jaz opažam, da so na plaži večinoma samo punce s krasno postavo, tako, da se počutiš kot kit tam na plaži. Pri meni pa je še en problem in sicer celulit, kar je videti še bolj katastrofalno kot samo nekaj odvečnih kilogramov. Da bi igrala odbojko ali karkoli drugega mi niti na kraj pameti ne pride. Jaz se poleti še kratkih hlač ne oblečem. Žalostno.
PA BREZ ZAMERE, sama sem visoka 164 pa jih mam 65, pa sem čist ok, suha sem , mam sestro, ki je visoka 166 pa jih ma 55, pa sem jaz videti bolj postavna, mislim hallo, kak te to zgleda če nimaš nič jošk, pa še suh si kot zobotrebec, ljudje , kje živite!!!!Mela sem že veliko fantom, pa niso nič rekli, res da mam tudi sama mal trebušček, pa kaj saj je moje telo in mar mi je za druge, oblačim se seksi, tak kot sestra, pa me še vsak pogleda pa ker tud zažvižga!!!! Mislim, da fantom so všeč dekleta, ki imajo neke na sebi, ne pa tiste suhice!!!! Jaz tako mislim, ne ne mislim već hujšat, če pa te zanima v prvem letniku sem tehta 78kg!!!!pri velikosti 156!!!! Res pa je da sem zdaj visoka 164, in sem v 1mescu shujšala 13kg!!! Sedaj sem stara 20, in vsi tisti, ki so me kdaj zajebavali, me imajo za zdaj da sem prava pička, še oprosti so mi rekli, in me prosli za zmenk!!!!
Ne hujšaj, ker ni vredno!!!!
Sicer nevem koliko ste stari, ampak tudi jaz imam podobne težave. Za razliko od vas sem velika 169,5 cm in tehtam 61 kg, kar je čisto preveč. To je moja trenutna teža, ker mi nenehno niha saj se z dieto ukvarjam že 5 let. Tega se želim znebiti, vendar nikakor ne morem.
Tudi jaz sem s tem obsedena. Samo enkrat v življenju mi je uspelo shujšati 30 kg, (nujno potrebno) vendar z zdravo prehrano. Od takrat sem dobila nazaj največ 7kg,ampak sem takoj spet shujšala. Vaš cilj mora biti, obdržati težo in ne nenehno hujšati ! Jaz se žal tega ne držim, ker še nimam dovolj moči.
Nimate idealne teže, ampak je tudi nimate toliko preveč kot sem jo imela jaz. Če boste shujšali kakšne 5kg in jo obdržali, bo čisto dovolj. Več ni potrebno. Pri hujšanju sem ugotovila, da mi telo sam sporoči koliko kilogramov lahko največ obdrži.
Želim vam veliko uspehov.
Lep pozdrav, Nika
Mislim, draga Nika, za glavo sem se prijela, ko sem prebrala kaj pišeš!
PA KAJ VAM JE ŽENSKE NORE??!!
Ve sploh niste normalne, sorry, ampak čist res! Meni se zdi, da imaš čist OK kilažo, če le imaš kolikor toliko skladno postavo. Če te primerjam s prijateljico, ki je velika 168 in ima 60 kg, bi rekla, da si bolj suha kot ne.
Preveč se obremenjuješ s težo, pa to ne velja samo zate, ampak kar za vse, ki tukaj jamrate. Kakor vidim, nobena ni RES debela, je pa res, da niste neki zobotrebci. Pa kaj bi hotele zgledati kot kakšne anoreksičarke?
Lepo vas prosim, zapomnite si, da vas ne bi nihče imel rajši, če boste zgubile še tistih par kil in noben prijatelj vas ne bo zapustil, če se zredite. Vsaj pravi prijatelj ne. Ma, pa to sem že pisala!
Bolj ko se obremenjuješ z nečem, slabše je. Bolj ko misliš na to, da moraš pazit na hrano, bolj si je želiš. Bolj ko veš, da je treba telovadit, bolj sovražiš gibanje…
Vse to jadikovanje spominja na tisto zgodbico človeka, ki je hodil bos po velemestu in pretakal solze samopomilovanja, ker je bil tak revež, da še čevljev ni premogel… dokler ni zagledal berača, invalida, ki ni imel nog…
Namesto, da mučite svoje telo z razno raznimi dietami, tabletami, preparati in mučilnimi napravami v fitnessu rajši pomislite na to ali ste zdrave. In če ste, se lahko zahvalite (Bogu, če ste verne) in pomislite kaj počnete s svojim telesom in ali ni dovolj veliko darilo, da lahko dihate, da imate roke in noge, da vaše srce bije samo od sebe in vaši organi že vedo kaj početi, da je z vami vse v redu.
Rajši poglejte same vase in prepričana sem, da boste našle toliko dobrega, da se boste nehale obremenjevati z nekaj špehka po bokih. Kot pravi W. Dyer: “Nismo telo z dušo. Smo duša s telesom.” In to telo je zgolj posoda naše duše. Skrbimo zanj, da bo zdravo!
Vidim punce moje generacije in vam povem,da jih je veliko z lepo postavo.Seveda so med njimi tudi take, ki so močnejše postave. Nevem zakaj bi se zgledovali po njih, ker to sploh ni zdravo. Zato še ni nujno,da so vse zbolele za anoreksijo ali bulimijo.
Shujšala sem že veliko in vem,da me imajo ljudje rajši. Pomembno je kako se počutiš ti, ne glede kaj ti govorijo ljudje okrog tebe!
Kaj bi pa bilo z nami,če bi ugajali vsem ljudem.