Težava z delodajalcem, bolniška, nosečnost
Pozdravljeni!
Obračam se na Vas s sledečo težavo. Sem noseča 9 tednov in na bolniški zaradi manjših krvavitev katere so se sedaj umirile. Skratka nimam več težav. Bolniško imam od 14. marca pa do konca aprila. Takrat imam tudi pregled. Če bo vse v najlepšem redu z moje strani ni razloga, da nebi šla nazaj v službo. Tukaj pa nastopi problem pri mojem delodajalcu kateri mi je zabičal, da naj se ne vračam z bolniške po enem mesecu in naj ostanem do porodniške v bolniškem staležu saj je že dobil drugo osebo in za mene nima več dela. Mene to malo bega. Glede na to, da se sedaj počutim fenomenalno (nimam več težav, polna sem energije) ne vem kako naj bolniško sploh dobim. Problem je tukaj, da se boji da bom šla vmes spet za 14 dni na bolniško zaradi morebitnih težav in to na njegove stroške. Me lahko zaradi tega ker mogoče nebom več na bolniški odpusti ali kakorkoli deluje proti meni?
Zanima me Vaše mnenje glede vsega tega…
Hvala!
Lp.
Bodo kar tezave, glede nato kaksnega delodajalca imas. V najslabsem primeru imas sluzbo do izteka pogodbe. Potem pa ti tako kot nosecki pripadajo neke pravice. Pogooglaj malo!
Forum je zaprt za komentiranje.