Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek težave pri najemu kredita

težave pri najemu kredita

-moja povprečna neto plača brez dodatkov znaša 760 eur neto.
-rad bi najel kredit tam do 10000 eur
-trenutno sem na banki sparkasse,kjer za najem kredita rabim poroka
-vprašat sem šel še na NLB,SKB,unicredit,delavska hranilnica in hranilnica lon
-na vseh naštetih bankah hočejo poroka

Mi lahko nekdo napiše na kateri banki danes ne zahtevajo poroka (vaše izkušnje)?

Poskusi pri PBS.

Čudno, da rabiš poroka. Jaz sem vzela za adaptacijo čez 100.000 in ni bilo niti malo govora o poroku. Očitno je to odvisno od plače in tvojega daljšega poslovanja, od tvoje bonitetne bančne ocene.

Sberbank?
sicer vem, da imajo ugoden postopek za svoje komintente, za zunanje pa ne vem.

Verjetno je pri tebi šlo za hipotekarno posojilo, zato nisi rabila poroka.

Koliko časa nazaj je bilo to?

Vprašanje velja za kwwwa.

Tudi BKS ne zahteva poroka.

Jaz sem kakšno leto nazaj najemala kredit in povsod so želeli poroka, Sberbank pa mi je naredila z zavarovanjem. Poskusi pri njih.

Ostane še Hypo banka. Povprašaj.

tako kto večina , tudi samn isme imel preveč zagnanih staršev. ona ki je dobila velik kredit kar tako!! to lahko ona sanja ja! lahko ga dobiš, če si star 28, imaš licenco lepotnega kirurga in delaš še v javnem poleg občasno. imaš ateka zdravnika tik pred penzijo, tak oda si prvzel njegovo ordinacijo. tako ima on vsa denar na banki in premoženje in žena. tako lahko seveda potem, otroci dobijo take kredite ja. kumot. ker vejo, da bodo ateku uzeli, če bo razvajenec vse zajebal!!ampak ne bo, ker ga taki starši nadzirajo do zadnjega miga!!!!
nam ostalim, pa pač ne dajo kredita, ker nimajo garanta. popolnoma logično.

raje šparaj denar doma lepo počasi. pa začni z to izvedbo, karkoli ze je čez 2 leti!!!!

Verjetno se odločajo res individualno, za vsako stranko posebej. Tebi izkušnja nekoga, ki ima dva jurja neto, popolnoma nič ne pomaga.

Ti bi rad kredit, s katerim boš svojo plačo za deset let postrgal skoraj do minimalca. V banki niso od včeraj in vedo, da boš s tem denarjem izjemno težko shajal. Njim se ne da zajebavati z izterjavo, oni hočejo dogovorjeni znesek vsak mesec videti na računu in da imajo čim manj dela s stranko. Ti si s takim zneskom in in tako plačo pač izjemno tvegana stranka.
Pojdi osebno vprašat, pa boš videl, ali je sploh izvedljivo. Vprašaj tudi za manjši znesek.
Pa še to: verjetno bi naredil boljši vtis, če bi imel kak varčevalni račun in bi nanj vsak mesec polagal sto evrov, ker bi to bil kar dober dokaz, da boš zmogel tudi obroke.

Vem da je večina uporabnikov foruma proti NLB, ampak moram povedat, da če bi bila stranka NLB dobiš kredit res brez problema. Primer: obrok za 6 let bi bil 163,57 – gotovinski kredit 10 tisoč.
V tvojem primeru gre najbrž za kakšno posebnost, ki je nisi delila z nami (morda si komu porok, morda imaš nekorektno poslovanje, težave v sisbonu..) – skratka tu ne moremo razpravljati na splošno o zadevi.

Vem da je večina uporabnikov foruma proti NLB, ampak moram povedat, da če bi bila stranka NLB dobiš kredit res brez problema. Primer: obrok za 6 let bi bil 163,57 – gotovinski kredit 10 tisoč.
V tvojem primeru gre najbrž za kakšno posebnost, ki je nisi delila z nami (morda si komu porok, morda imaš nekorektno poslovanje, težave v sisbonu..) – skratka tu ne moremo razpravljati na splošno o zadevi.

-še vedno imam odprt račun pri nlb,vendar z njimi ne poslujem
-res je da sem zabeležen v sisibonu,ampak te težave ki sem jih imel so bile pred več kot 5 leti,dolg pa je je že zdavnaj poplačan
– vprašal sem tudi pri NLB in je zavarovalnica zavrnila odobritev kredita,razen če dobim poroka

jaz sem stanovanjski kredit pred dobrim letom vzela na nlb, imeli so najboljše pogoje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izplačilo v goto. vini in sicer 30.000E. Hoteli pa so imeti zavarovanje pri zavarovalnici in poroka. Zaposlena pa sem v JU neto plača je bila nekje 950 neto, doba odplačila 10 let

jaz sem stanovanjski kredit pred dobrim letom vzela na nlb, imeli so najboljše pogoje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izplačilo v goto. vini in sicer 30.000E. Hoteli pa so imeti zavarovanje pri zavarovalnici in poroka. Zaposlena pa sem v JU neto plača je bila nekje 950 neto, doba odplačila 10 let

Mogoče je pa zato toliko slabih (nikoli vrnjenih) kreditov v NLB???

-res je da sem zabeležen v sisibonu,ampak te težave ki sem jih imel so bile pred več kot 5 leti,dolg pa je je že zdavnaj poplačan
– vprašal sem tudi pri NLB in je zavarovalnica zavrnila odobritev kredita,razen če dobim poroka[/quote]

Mislim, da bo povsod podobna zgodba. Nizka plača, pretekli grehi, krize še ni konec … Težka bo.

Prejšnji mesec, nlb.

V NKBM in NLB ne potrebuješ poroka…zamo zastaviš svoje dobro ime. Nekateri so dobili miljone na tak način.

Mogoče res – ampak res ne bi vedela o primerih iz svoje prakse. Mi na fronti se borimo za stranke in hkrati zasledujemo pravila ki se jih moramo držat.
Če ne bi imela zavesti da delam dobro za stranko in za banko, najbrž ne bi bila več tu zaposlena.
Uživam pri delu z ljudmi in še vedno trdim, da je najlepše ko nekomu lahko pomagaš (tudi s kreditom recimo).
Škoda, da ljudje vidimo vedno samo negativno.
Ampak s tem škodimo samo sebi.
Sem zelo pozitivna oseba in verjamem da bom taka tudi ostala

– vprašal sem tudi pri NLB in je zavarovalnica zavrnila odobritev kredita,razen če dobim poroka[/quote]

Sem prej napisala površno-mislila sem, če bi prejemal plačo na račun NLB, potem bi bil tak primer.
Očitno so bile v preteklosti težave pri odplačevanju, vendar je seveda potem pri odobravanju novih kreditov to ovira, čeprav je dolg poplačan.
Škoda res, da ti v Sparkase brez poroštva ne morejo odobriti – ampak očitno ne bo druge variante.
Srečno.

še več, sem zelo zadovoljna.

Je pa res, da sem zadnje leto na minimalcu in od njih ne pričakujem čudežev. Se pa vedno zelo potrudijo in naredijo kar lahko. Je pa verjetno malce odvisno od poslovalnice oz referentk…

Držim pesti, da boš zadevo uredil.

lp

Povprašaj še pri Hypo. Jaz imam same dobre izkušnje z njimi.
Pri stanovanjskem kreditu so mi šli ful na roke pa še notarja so mi plačali, kar je na koncu okoli 500€. Po moje se ti splača malo povprašat in pol najdeš najboljšega 🙂
lp

New Report

Close