Težave s Klikom NLB
Pozdravljeni, danes sem hotela plačati račune, kaj hočemo – jutri je 18. toda, toda, toda, toda…
Prav prijazno dobivam obvestilce, da strani ne morem odpreti. Ok, malce brskam in najdem vzrok. Po novem je potrebno imeti 128k kodiranje, prej sem imela 56k. OK, grem, poiščem linke in hočem naložiti kaj je potrebno. Pa nič. Download se niti ne začne, vse skupaj le visi nekje. Aja, imam OEM verzijo Win, ki je pa ja verjetno dovolj uradna, Explorer 5.0 in Win98. Kje je še lahko problem, kako ga rešiti in ali se to dogaja tudi drugim? Zadeva ne špila ne s slovenske MS strani, ne iz angleške….
Eh, tiste frdamane telefonske številke, kjer banka nudi podporo uporabnikom, pa na njihovi spletni strani nikjer ne najdem.
Ne 56k in 128k ampak 56 in 128 bitno, eh… kaj se mi je zapisalo…
Številka za Klik pomoč je: 477 20 60.
NLB ima s Klikom ma že od včeraj neke težave, tako da občasno dela, občasno pa tudi ne in te pričaka lepo sporočilce, da težave odpravljajo.
Če boš vztrajna ti bo celo uspelo plačati tistih nekaj položnic.
Pol se naj pa človek zanese na tele računalnike, a? :))
kot si že sama ugotovila so nadgradili varnost an 128 bitno (več na http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?doc=5069&SeS=PkdSQwrPHwEAAFEdHfY00000 ), zato moraš nadgradit svoj IE s popravkom za varnost, ki ga dobiš na uradni strani microsofta
v kolikor brskalnik ne podpira 128 bitnega šifriranja, ga lahko nadgradite na spletnem naslovu:
High Encryption Pack
http://www.microsoft.com/windows/ie/downloads/recommended/128bit/default.asp
Uro in pol že nalagam, pa sem šele pri service-pack-u. Uf, bom banki poslala račun, Telekomu pa pritožbo, ker ne morem dobit ADSL-a, grrrrr. Če mene vprašate, si tale banka prekleto fajn špoga, da se moramo mi – uporabniki prilagajati njihovemu sistemu, namesto oni nam. Matr sem jezna. Ko sem klicala na telefon pa je prijazna gospodična vzvišeno izjavila: “ja guspa, morala boste posodobit svoje programe”. Ja bom, skenslala bom KLIK in šla drugam! Ko pri nas v službi delamo za uporabnike, delamo tako, da njim dela, pa naj imajo karkoliže. Če pa ne dela, jim MI zagotovimo opremo in programje, da jim potem dela. Eh, sem se razkurila….
Ha, po dveh urah inštaliranja in dveh dneh mozganja- končno, juhuju, sem lahko plačala račune. Fora je v tem, da ko si na MS strani naložiš datoteko, se ob tem ne javi nobeno sporočilce, katera datoteka je to in kam se shranjuje. Popolnoma nič, čaqkaš v meglo… Nato sem brskala po škatli, kaj imam not in našla nekaj podobnega datoteki Ie5*.*, pognala in nato je sledilo še dve uri inštalacije. Očitno je skrajni čas, da si omislim kaj novega… ali pa nekaj ne štima s takim načinom…
sej… da si omisliš kej novega, ali pa da kupiš kakšno računalniško revijo s CD (kjer so skoraj vedno uporabni programi, npr IE 6.0, ki že vsebuje 128 bitno kodiranje), ali pa vsaj ISDN če že ADSL ni mogoč. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.