težave s kloriranjem
Letos je tretje poletje, odkar imamo domač napihljiv bazen. Ko smo ga predlani kupili, smo zraven nabavili še vso navlako za vzdrževanje čiste vode.
Klorove tablete, ki jih je mož takrat kupil, so bile ene 3 sm premera in priblićno 1 cm debele. Ko smo jih vrgli v vodo, so se takoj začele šumeče raztapljati in po približno pol ure se je takšna tableta stopila. Lani sredi poletja nam je prvega paketa zmanjkalo in smo kupili drugega. Te nove tablete so bole velike kot dlain, debele okoli 2 cm, v vodi pa se sploh ne raztapljajo.
Letos smo kupili še tretjo škatlo (pravzaprav plastenko). Spet so majhne tablete, ampak tudi te se SPLOH nič ne raztapljajo. Poskusila sem jih tudi zdrobiti, pa na dnu bazena ostane nestopljen prah. Ko merim količino klora, mi pokaže, da v vodi klora ni nič.
Zdaj pa res ne vem, če sem jaz nora lai v čem je sploh finta takšnih klorovih tablet, ki se ne raztapljajo in ne sprostijo nič klora. Kaj delam narobe? Naj grem kupit še eno škatlo? Katerega proizvajalca?
Ene vrste so hitro topne, druge vrste pa počasi topne. Očitno si kupila prvič prve, drugič pa druge. Tablete se ne vrže v vodo saj v tem primeru lahko tudi uniči folijo ampak vstavi v posodo, ki plava v vodi, ali pa v skimer, kjer se topi med čiščenjem vode. To naredi pa boš videla, da se bodo topile.
Ma ne, te tablete se seveda topijo, toda ne smeš jih dati v bazen direkt v vodo, ampak v skimer in vklopiš takrat filter, da začne voda močno teči tam skozi, kjer je tableta. tableta se mora POČASI topiti, če pa samo stoji v stoječi vodi, se bo pa še bolj počasi. Če se hitro stopi, je naenkrat preveč klora v vodi, ne sme se tako hitro topiti kot šumeče tablete. V skimer s tabletami in vžgati filter, pa jih v par dneh zmanjka.
Pozdravljeni!
Mene pa znaima nekaj v zvezi s klor generatorjem za bazene. Namreč zdaj sem ga kupila in dodala nejodirano sol,ki jo je potrebno dodati za klorgenerator namesto klora in ostalih sredstev. Napreva deluje normalno, vendar je težava v tem, da voda vsak dan izgine za 3 do 5 cm na 20 kubikov vode.
Ne vem, zakaj voda izginja kar tako, bazen ni prepikjen ne nič. Pomislila sem, da hlapi vendar nvm ali je mozno da vsak dan? Saj dolivati vodo vsak dan ni najbolj super ko je že voda segreta.
Mogoče kdo ve, zakaj prihaja do tega in kaj naj naredim da voda ne bo več izginjala?
Prosim za odgovor tistega ki se spozna na klor generator in se spozna na bazene.