Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek težave s priimki

težave s priimki

Imam dva priimka. Se pravi svojega, dekliškega in potem moževega. Dobila sem neko pošto v podpis iz sodišča, kjer so priimka zamenjali. Na naslovnici je prav, v dopisu ne. Je to vseeno ali jih moram opozoriti? Gre se za sodišče. Hvala. Upam, da bo kdo kaj vedel.

A res nihče ne ve?

Dobila vabilo na sodišče s popolnoma napačnim priimkom.

Ko sem prišla tja, so samo v zapisniku popravili.

Nima veze, važno je, da si prava oseba in da si pošto prejela. Ko boš tam, lahko na zapisnik poveš, kako se pravilno glasi tvoj priimek.

Da se na sodišču zmotijo je pa res malo čudno. Če na naslovnici pošte piše prav, ne vem zakaj so v dopisu obrnili, mi ni jasno.

Zavrnil sem plačilo zaradi podobne zamenjave in zaračunali so mi še zamudne obresti. Verjetno imajo dve datoteki, eno kot poštni naslov, drugo za vsebinska gradiva.

Gre za sklep o dedovanju. Najbrž tole ne bo ok?

Če gre za sklep o dedovanju je pa stvar drugačna; še posebej, če si dedovala nepremičnino. V tem primeru boš v Zemljiško knjigo vpisana z napačnim priimkom in to bi znalo kdaj v prihodnje biti narobe. Že zdaj zahtevaj popravo sklepa o dedovanju, da bo na njem tvoje ime pravilno zapisano in potem boš pravilno tudi vpisana v ZK.

Naslov potegne program iz centralnega registra prebivalcev ko določiš subjekt dopisa, vsebino dopisa pa klofa uradnik na roke, in je pač pobrkljal. Opozori, če gre za pomembno zadevo ali pa te moti.

New Report

Close