Težave s samopodobo – telesna dismorfična motnja
Pozdravljeni,
prvo kot prvo bi resnično prosil, da se razni neresni, sarkastični in cinični komentatorji vzdržite komentarjev, ker res nimam čas za njih. Tukaj sem zaradi konstruktivnih nasvetov jn ne zaradi nesmiselnih kritik.
Naj se prvo predstavim. Star sem 21 let, študent, načeloma zelo ekstrovertiran, razumljiv, empatetičen in prijazen človek. Po eni strani imam ogromno sreče v življenju. Sem uspešen na študijskem področju, opravljal sem dobro pripravništvo ampak hkrati zavidam marsikateremu kolegu kateremu ne gre tako dobro. Ko pogledam kakšnega svojega sovrstnika si mislim “ko bi vsaj jaz izgledal 10% tako dobro kot on”. Vidim da ima veliko mojih kolegov punce, jaz imam pa eksistencialen strah pred pristopom do deklet, ker sem mnenja da sem “pregrd”. Res je, da je trenutna generacija mladostnikov in mlajših odraslih, ki se klasificirajo kot “milenijci” praktično že odraščala s to vizualno orientirano kulturo kateri trosijo mediji.
Prišel sem do trenutka ko mi je že počasi težko stopiti ven iz stanovanja. Obiskal sem 2 kirurga na konzultacijah za razne možne procedure (od milofascialne ostiokotomije, dermalnih polnil, liposukcije…) a oba sta rekla da jih ne potrebujem. Občasno mi katera punca reče da izgledam “lušen”, a jaz tega ne vidim. Vedno bolj se izogibam socialnih interakcij (žurke…)
Je kdo tu ki se sooča ali se je soočal s podobnimi problemi? Kako ste dobili pomoč? Res si želim biti v razmerju z dekletom (kar sem nazadnje bil 2 leti nazaj) a ne vem kako
A temu se reče dismorfična motnja?
Motnje poznam iz TV slik, izraza pa ne.
Povprašaj Mišo-Marijo Molk, pa ono malo Mojco-Marijo Mavec…
Forum je zaprt za komentiranje.