TEŽAVE- siol

Če na net dostopaš preko siola, potem preveri, če imaš v mail accountu pravilno nastavljen strežnik za odhajajočo pošto
Outgoing mail server (SMTP) – mora biti za SiOL mail.siol.net
Če se net dostopaš preko drugega ponudnika, pa siolovo pošto lahko le prevzemaš, pošiljat pa moraš preko tvojega ponudnika, tu namesto mail.siol.net vpišeš outgoing mail server tvojega ponudnika.

Pravkar sem ugotovila, da en kup ljudi v zadnjih treh tednih sploh ni prejelo moje pošte, poslane s Siolovega naslova. Nekateri pa so jo prejeli, ne pa vsi.
Nisem dobila kakršnegakoli obvestila da bi bilo kaj narobe, zato sem v dobri veri naivno čakala na odgovore….
Dostopam ali prek Siola ali prek Mobitela, moj mail je privzeto Siolov. Nastavitve preverjene in štimajo.
Kaj dogaja? Kakšen namig, kako rešiti situacijo?

Niti pod razno ne pošiljam smešnic, pisem sreče ipd… To pri meni leti direkt v koš. Je pa res, da prejemam dosti spama zadnje čase.
To moram pa vprašat med.over.netovega Primoža, ker sem pošto poslala tudi njemu pa je ni dobil. Pravzaprav ni dobil moje pošte že od 30. septembra (sva preverila). Če bi bilo tako, kot praviš, potem bi P. moralo skenslat vse Siolove naslove, ne samo mojega.
Vem, da sem bila kot vsi Siolovci na AOLovi črni listi (jaz čisto po krivici!!!) kakšno leto nazaj ampak to je zdaj baje porihtano in trenutno normalno komuniciram z Ameriškimi prijatelji.
Sem že klicala na Siolovo pomoč 080-1000 in imajo danes zgleda hudo krizo, saj že odzivnik sporoča, da so danes težave v prometu.
Tip na Siolu mi trdi, da konec decembra težav ni bilo, jaz pa še vedno ne vem, kje je pristala moja pošta

Siol je včeraj imel zgleda kar velike probleme, ker je smtp strežnik kar crkaval, ko si hotel pošiljat daljše maile (recimo več kot 100k). Očitno njihovi mail sistemi niso preveč skalabilni in jih te akcije ko priključijo precej novih uporabnikov za nizko ceno spravijo na kolena.
Rešitev … drug ponudnik ali pa postaviš lasten mail relay (če znaš), ki potem tišči pošto Siolu, dokler je ne preda.
Forum je zaprt za komentiranje.