Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti težave v službi

težave v službi

Pozdravljeni,

Od leta 2005 sem invalid 3. kat. s skrajšanim delovnim časom 4 ure dnevno. Po tej odločbi mi v službi vsaki dve leti (po daljših bolniškah) menjajo delovno mesto. Vedno sem se strinjala in imela razumevanje, ker sem pogosto in dolgotrajno na bolniški. Naj povem, da so ostali vseskozi na istem delovnem mestu. Zdaj pa so me hoteli premestiti na drugo lokacijo, pa sem zavrnila (nove pogodbe mi niso dali) in tudi prinesla od 3 zdravnikov, da bi oddaljena lokacija še poslabšala moje zdravstveno stanje. Imela bi eno uro vožnje več na dan, že zdaj pa se vozim dve uri. V kadrovski so mi rekli, da drugega delovnega mesta zame na stari lokaciji nimajo. Šla sem v bolniško, ker sem od stresa zbolela. Zdaj hočejo, da zdravnik vloži na invalidsko komisijo predlog za 8 uro invalidsko. Jaz se s tem ne strinjam.
Naj povem, da na tem delovnem mestu, na katerem sem do sedaj delala, dela študentka še naprej. Dela je tudi drugega dovolj za 4 ure in sem tudi predlagala, kaj bi delala. Ampak nimajo posluha. Pripravljena sem iti tudi na nižje delovno mesto, pa tudi zavračajo. Ko sem predlagala, naj me namesto na invalidsko komisijo, dajo na komisijo pri Ministrstvu za delo, ki odloča, če sem lahko višek, so rekli, da se oni s tem ne bodo ukvarjali, da naj vložim kar sama. Ko sem gledala po spletu, sem videla, da vlogo lahko poda le delodajalec.
Kaj jaz lahko storim? V nedogled ne morem biti na bolniški, v 8 urno invalidsko nočem, na drugo lokacijo pa se jaz ne morem voziti, ker bi bila posledično skozi na bolniški. Naj še povem, da bi na tej drugi lokaciji delala delo, ki ga že sedaj nisem mogla opravljati zaradi pogostih in dolgotrajnih bolniških odsotnosti (vodenje raznih evidenc…)

Kaj naj storim? Prosim, pomagajte mi.

Lp, Mimi

Spoštovani,

kolikor menite, da vaše delovno mestu ne ustreza usmeritvam iz odločbe ZPIZ, lahko tudi vi zahtevate dopolnilno izvedensko mnenje invalidske komisije o ustreznosti ponujenega delovnega mesta ali poklicne rehabilitacije.
V primeru, da bi vam delodajalec želel odpovedati pogodbo o zaposlitvi in ima delodajalec najmanj pet zaposlenih delavcev, ugotovi razloge za odpoved pogodbe o zaposlitvi Komisija za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi. Ne glede na navedeno lahko pri delodajalcu, ki ima zaposlenih manj kot pet delavcev komisija ugotavlja razloge za odpoved pogodbe , če tako predlaga zavod, zavod za zaposlovanje, zavarovanec ali delodajalec.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close