težave z bojlerjem
Prosil bi vas za pomoč.Imam težave z bojlerjem gorenje.Včeraj sem prižgal stikalo za ogrevanje vode in lučka na bojlerju je nekaj časa delala potem pa je kar nehala-in tudi zdaj ko prižgem stikalo lučka neče posvetit in seveda tudi voda se ne segreje,Ali ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo.
Najlepša hvala.
Matej
Pa še to bojler je star približno 6 let
hja, eno vprašanje
kolk listrski je bojler? ker očitno je šel grelec, oz vezje, ki grelec povezuje/napaja…
zaklaj kok je litrski bojler:
če maš tamalega 50 litrskega ti imajo enega 2kW, preostali večlitražni pa 2×1 kw
pokliči gorenje servis pa se pozanimaj kaj in kako
Gorenje ima na spletni strani tudi seznam manualov ( navodil za uporabo za velliko izdelkov), kjer so na koncu ponavadi tudi seznami napak in okvar in kaj so rešitve. Poglej model-številko modela svojega bojlerja in preveri na Gorenjevi spletni strani. Ker delajo večinoma tudi za tuje trge poizkusi tudi v angleščini ime, model pa napiši še manual, pa išči po zadetkih.
Če ne bo po tej poti, pa piši direkt v Gorenje, ti bodo hitro odgovorili, brez problema – vsaj nam so lani.
To sploh nima veze, če je v bojlerju voda ali ne. Lučka bi morala svetiti, ne glede na vodo v bojlerju.
Prav tako lučka še vedno sveti, pa čeprav crkne grelec.[/quote]
Zaradi tega, ker ni vode v bojlerju pregorita grelec, posledično pa se lahko stopi tudi termostat – oz. pregori njegova varovalka. In ker termostat skrbi za prižiganje in ugašanje tlivke, ima pomanjkanje vode v tem primeru kar nekaj “veze”.
To sploh nima veze, če je v bojlerju voda ali ne. Lučka bi morala svetiti, ne glede na vodo v bojlerju.
Prav tako lučka še vedno sveti, pa čeprav crkne grelec.[/quote]
Zaradi tega, ker ni vode v bojlerju pregorita grelec, posledično pa se lahko stopi tudi termostat – oz. pregori njegova varovalka. In ker termostat skrbi za prižiganje in ugašanje tlivke, ima pomanjkanje vode v tem primeru kar nekaj “veze”.[/quote]
Treba je brati, kar je napisal avtor.
Pozdravljeni!
jaz imam enak problem, imam bojler gorenje TEG 5 literski. Kupil sem ga preko bolhe, bojler pa ima še 1 leto garancije.
Ker sem to prvič montiral, sem najprej hotel preizkusiti, če stvar sploh deluje, zato sem obrnil stikalo in lučka je zasvetila. ok super… ugasnem in nato bojler napolnim z vodo… ko sem ga hotel še enkrat prižgati, se lučka ni več prižgala in tudi vode ni grelo.
Potem sem prebral v navodilih, da bojlerja pred napolnitvijo z vodo sploh nebi smel priklopiti in da je zaradi tega verjetno šla k vragu toplotna varovalka na bojlerju.
Sedaj pa me zanima, če kdo mogoče ve ali se da to varovalko enostavno zamenjati in jo lahko kupim v trgovini? In ali bi serviser ugotovil, da sem jaz kriv za napako ali ni nujno?
hvala za kakršno koli pomoč…