Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek težave z bojlerjem

težave z bojlerjem

Prosil bi vas za pomoč.Imam težave z bojlerjem gorenje.Včeraj sem prižgal stikalo za ogrevanje vode in lučka na bojlerju je nekaj časa delala potem pa je kar nehala-in tudi zdaj ko prižgem stikalo lučka neče posvetit in seveda tudi voda se ne segreje,Ali ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo.
Najlepša hvala.
Matej

Pa še to bojler je star približno 6 let

Kaj praviš, kaj bi to bilo? Vklopiš stikalo, lučka ne posveti in bojler ne greje vode?
Res je treba biti genij, da ugotoviš, da je očitno napaka v vklopu. Kaj misliš, kdo bi to pogledal? Mesar? Čevljar? Ne? No, potem pa poskusi z električarjem.

Naš mesar se zastopi na štrom.
Sicer pa iz opisanega sklepam, da vodo v bojleru segreva lučka (lučka ne sveti – ni tople vode).
Tudi meni elektrika ni najbolj jasna
:(((

hja, eno vprašanje

kolk listrski je bojler? ker očitno je šel grelec, oz vezje, ki grelec povezuje/napaja…

zaklaj kok je litrski bojler:
če maš tamalega 50 litrskega ti imajo enega 2kW, preostali večlitražni pa 2×1 kw

pokliči gorenje servis pa se pozanimaj kaj in kako

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Najprej preveri stikalo za bojler. Možno, da je oksidirano. Torej, če el. tok sploh pride do bojlerja.
Odstraniš pokrov na bojlerju in preveriš, če je napetost na dovodnih kablih.

Potem je lahko kriv termostat. Če bi bil kriv grelec, bi lučka svetila.

Gorenje ima na spletni strani tudi seznam manualov ( navodil za uporabo za velliko izdelkov), kjer so na koncu ponavadi tudi seznami napak in okvar in kaj so rešitve. Poglej model-številko modela svojega bojlerja in preveri na Gorenjevi spletni strani. Ker delajo večinoma tudi za tuje trge poizkusi tudi v angleščini ime, model pa napiši še manual, pa išči po zadetkih.

Če ne bo po tej poti, pa piši direkt v Gorenje, ti bodo hitro odgovorili, brez problema – vsaj nam so lani.

Kdaj ste pa vodni kamen nazadanje ocistili?

Pa nima tu veze kamen, če sploh lučka ne posveti, no! Je pač jasno, da ne dobi elektrike in je napaka nekje v električni napeljavi.

Preveri varovalko v omarici. ali pa varovalko na termostatu, če jo glede na starost bojlerja ima.
Če ni napaka tam, ali pa v zidnem stikalu oz. napeljavi pa zna biti v grelcu. Vendar je to zelo malo verjetno. Če seveda izključimo možnost, da v bojlerju ni vode.

To sploh nima veze, če je v bojlerju voda ali ne. Lučka bi morala svetiti, ne glede na vodo v bojlerju.
Prav tako lučka še vedno sveti, pa čeprav crkne grelec.

To sploh nima veze, če je v bojlerju voda ali ne. Lučka bi morala svetiti, ne glede na vodo v bojlerju.
Prav tako lučka še vedno sveti, pa čeprav crkne grelec.[/quote]

Zaradi tega, ker ni vode v bojlerju pregorita grelec, posledično pa se lahko stopi tudi termostat – oz. pregori njegova varovalka. In ker termostat skrbi za prižiganje in ugašanje tlivke, ima pomanjkanje vode v tem primeru kar nekaj “veze”.

Prav tako lučka še vedno sveti, pa čeprav crkne grelec.[/quote]

Zaradi tega, ker ni vode v bojlerju pregorita grelec, posledično pa se lahko stopi tudi termostat – oz. pregori njegova varovalka. In ker termostat skrbi za prižiganje in ugašanje tlivke, ima pomanjkanje vode v tem primeru kar nekaj “veze”.[/quote]
Treba je brati, kar je napisal avtor.

Pozdravljeni!

jaz imam enak problem, imam bojler gorenje TEG 5 literski. Kupil sem ga preko bolhe, bojler pa ima še 1 leto garancije.
Ker sem to prvič montiral, sem najprej hotel preizkusiti, če stvar sploh deluje, zato sem obrnil stikalo in lučka je zasvetila. ok super… ugasnem in nato bojler napolnim z vodo… ko sem ga hotel še enkrat prižgati, se lučka ni več prižgala in tudi vode ni grelo.
Potem sem prebral v navodilih, da bojlerja pred napolnitvijo z vodo sploh nebi smel priklopiti in da je zaradi tega verjetno šla k vragu toplotna varovalka na bojlerju.

Sedaj pa me zanima, če kdo mogoče ve ali se da to varovalko enostavno zamenjati in jo lahko kupim v trgovini? In ali bi serviser ugotovil, da sem jaz kriv za napako ali ni nujno?

hvala za kakršno koli pomoč…

Ker konj

Najceneje in najbolj strokovno in varno vam to uredi servis Gorenje. Izurjeni, pošteni, hitri, odzivni skoraj takoj in ni toliko drago, proti raznim s.p.-jem. Ne delam reklame, ampak preverjeno pri meni. Srečno.

Se opravičujem, nisem pogledal datuma, stara tema. Se zgodi!

New Report

Close