Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Težave z DVD (TV) predvajalnikom!

Težave z DVD (TV) predvajalnikom!

Problem je sledeč.Imam DVD predvajalnik, ki podpira vse formate filmov.Ampak gladko tečejo samo originalni DVD filmi, ostali pa se zatikajo oziroma jih noče odpreti.Zato bi rad ndgradil DVD pred. z novejšim codec-om.
Kako nadgraditi DVD predvajalnik z novejšim codec-om za gledanje filmov?Ali je dovolj, da recimo najnovejši Divx codec (oz. datoteke kot so: divx.dll, divxdec.ax, divxa32.acm, DivXc32.dll, DivXc32f.dll, DivX_c32.ax, divxaf.ax…) posnamem na bootable CD ali pa je za to potrebna kakšna druga/posebna metoda, da se lahko nadgradi?

Lp, Max

Če jaz kaj vem, ne nadgrajuješ DVD predvajalnika (OK, mogoče firmware) pač pa sistem. Kakšno konfiguracijo pa imaš?

DivX codec(te datoteke, ki jih dobiš zraven) so namenjeni windows platformi in so neuporabne pri tvojem hišnem gizmu.

Te hišne naprave v večini primerov sploh ne znajo predvajat divx, xvid in podobnih bombončkov, ampak le dvdje in vcdje(svcdje) oz mpgje.

Zato najprej preveri, ali imaš komponento, ki zna predvajati divx filme (so redke in stanejo preko 100K) potem pa bomo rekli še kakšno več

Ahhh, torej sploh ni govora o računalniški komponenti??

Puba moj! Divx in ostali tako imenovani codeci so namenjeni gledanju kompresiranih formatov filmov, ne pa DVDjem! To pomeni da ce ti kompresirani filmi stekajo ali se zatikajo in ce laufajo pod divxsom, xvidom,…. si pac posnami novejse codece, al mas prepocasen racunalnik al pa ti nekaj s konfiguracijo rac. ne stima! Ce bos pa ftakno DVD noter pa ti bi praviloma moral gladko tect ce mas vsaj kako 400tko! Upam da sem ti lahko kaj pomago. Dosti srece se pri nadalnem zgubljanju zivcov! Hehehe……

Prvo moram napisati, da gre za hišni (TV) DVD, ne pa za računalniško komponento.Zato hočem nadgraditi hišni DVD (sistem), z novejšim codecom oziroma z novejšo programsko opremo.
Imam komponento, ki zna predvajati ostale formate filmov, ne pa le DVD-je.
Na navodilih piše, da je to: DVD/MPEG4/DiviX predvajalnik Elta GmbH.Predvaja se lahko:MPEG4/Divix, XviD.avi in DVD, SCVD, VCD, CD, MP3, Kodak CD, DVD-R, DVD-RW, CD-R… Kompatibilen z DivX 4.xx, 5.02, 5.03.Možnost nadgradnje šrogramske opreme v prihodnosti
Zato bi rad nadgradil moj hišni DVD pred., da bi DiviX… filmi tekli gladko oziroma, da bi jih sploh lahko predvajal.Kako naredim to (programsko) nadgradnjo DVD-ja???KAKO??????Kakšen CD moram imeti in kakšna programskam oprema je potrebna za to (kakšen codec, program… )?
Še nekaj, te filme, razen DVD-ja, lahko gledam na računalniku in mi ne štekajo nič.

Lp, Max

Idi na domačo stran te firme in si dol posnami. Kolko sem pogledaj imajo nekatere stvari na razpolado in sigurno piše kak se ta stvar nadgradi z različnimi codeci.

Še internetni naslov firme:

OK Freaky, sem pogledal in upam, da bo zdaj to delalo.

Lp vsem, Max

Sporoči, če je šlo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close