Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težave z mehurjem

Težave z mehurjem

Pozdravljene vse proti 50! Ima še katera težave z mehurjem? Ne vnetja, ampak da ga ves čas čutiš. Zdravnica pravi, da je to možno zaradi hormonov in predmenopavznih sprememb, pa se ne morem odločit, da bi imela vaginalete, hormonske. Se mi zdi, da hormonske zadeve niso ravno ok, zaradi raka in podobno?

Svetovala bi ti pregled pri urologu, samo se bojim, da ti zdravnica ne bo dala napotnice, ker nimaš kakih drugih znakov ali pač? Itak je treba čakati par mesecev, da prideš na vrsto ali pa če greš k samoplačniškemu. Hormonskih tablet ne bi jemala kar tako, dkler se ne bi prepričala, da je mehur drugače v redu.

Sem ista reva. Podobne težave me spremljajo že deset let. Včasih je boljše, včasih je slabše. Je pa zelo zoprno. Kamorkoli grem, povsod najprej iščem WC. Ginekološko je b.p., tudi vnetja ni nobenega. Mislim, da je to tudi psiha. Če delam kakšno delo, ki me veseli, ali se uspem koncentrirati na druge stvari, potem pozabim tudi na mehur. Vsak dan upam, da bo boljše, ampak je kot je. Te stvari ti znajo kar fajn zagreniti življenje. Tudi kam iti z avtobusom, na kakšen izlet ni ravno fajn. Sem pa deset let starejša od tebe. Vse dobro ti želim in te popolnoma razumem, kako se počutiš.

Evo, kot bi jaz napisala! Ginekološko bp, UZ trebuha ok, urin bp. Zdravnica je omenjala hormonske vaginalete, pa se vseeno ne odločim, čeprav naj bi delovale bolj lokalno. Tudi jaz kar pozabim in je bolje, če ne mislim na to, pri športu je ok. Si ti bila pri urologu?

Meni je ginekologinja svetovala neke elektro stimulanse. Baje mi pripada 10 x – kura oz. terapija.
Opravi kar sestra v ginek. ambulanti.

Za sedaj se še nisem odločila, ker še ni tako hudo.

odločite se, kaj vas sploh muči
elektro stimulansi so proti inkontinenci pri popustljivih mišicah medeničnega dna
hormonske tablete pa zaradi težav z meno. pa dvomim, da kar raka povzročajo, no. prej ti olajšajo težave, ki ti jih mena povzroča
lahko pa probaš tudi z bioidentičnimi hormoni, namesto s sintetičnimi. ampak ta kura je pa samoplačniška.

jaz bi raje probala s hormoni, kot pa s čim drugim.

Jaz sem bila pred kratkim operirana in ena od pričakovanj so težave z mehurjem. Večkrat so me opozorili naj ne hodim lulat takoj, ko me zatišči ampak moram vsakič malo počakati. Če greš vsakič takoj je vedno slabše saj ima mehur nekakšen spomin. Vaje medeničnega dna. In pa težko na normalo.

Za samo meno pa obstajajo tudi naravne zadeve in ne samo hormonske tablete. Malo v tej smeri poglejte.

Za mehur je dober natek oziroma brusnice

Imam tudi težave. Lani parkrat vnetje, dvakrat sem se poštimala sama s čaji in takimi zadevami, enkrat dobila primotren, drugič (po izvidih iz laboratorija) ene druge antibiotike. Po koncu AB še enkrat laboratorij in je bilo vse ok. Šla sem še na UZ, tudi v redu, ginekološko ravno tako. In zdaj se mi dogaja, da občasno “čutim” mehur. Trudim se malo več pit, ker prej sem pila izredno malo, posledično tudi več lulam. Mogoče so težave tudi v povezavi z meno (imam 52 let), čeprav sicer nimam kakih posebnih problemov v zvezi s tem, menstruacijo še občasno dobim, nazadnje pred 2 mesecema.
Včasih mine teden, dva ali več brez težav, pa spet malo čutim, včasih tudi malo zapeče, zaboli… pijem ursi čaj, grejem… mine in potem je nekaj časa spet v redu.
Sem razmišljala, da bi šla po napotnico za urologa, pa vidim, da nisem osamljena s takimi težavami. Mogoče tule “pade” še kak koristen nasvet?

Ne razumem da nočete kvalitetno živeti in se bojite hormonske terapije. A kontracepcije se pa niste bale? Pametne ženske jemljejo hormone, neumne pa trpijo.

Ne vem zakaj bi mogle takoj na neke tablete in še to hormonske. Vedno je potrebno najprej izključiti mogoč fizični razlog. Res so te težave lahko posledica mene, a se da marsikaj pomagat, ampak potrebno je do urologa. S sečili s ukvarjajo urologi in ne ginekologi! Sama sem zadnje dve leti veliko preživela na urologiji zaradi nekaterih drugih težav, pa verjemite sem marsikaj videla in izvedela. V mehurju se lahko marsikaj dogaja, izrastki, odebeljene stene, vnetja povzročajo različne stvari, tudi kamenčki in ledvični pesek, zastojni urin, ampak da se pride do prave diagnoze je potreben urolog!
Hvala bogu, če je potem vse v redu – pol pa lahko na hormone, čeravno ne razumem kaj imajo hormoni z mehurjem???

Tudi jaz imam podobne težave, večkrat me “dol tišči”, kot bi imela vnet mehur, takrat malo več pijem, pa grejem zvečer v postelji.
To pride z meno, meni so svetovali hormonsko kremo za nožnico, pa se nisem odločila za nič.
Enake težave ima tudi moja sodelavka – 52 let, tako, da to spada k našim letom.

hja, to je potem posledica pomanjkanja medicinske izobrazbe, kajneda…

http://www.strah.si/03_menopavza/index.php?kat=5&idv=6

Meni je ginekologinja rekla, da se spremembe na mehurju tako z ginekološkim kot navadnim UZ zelo dobro vidijo. Hormoni, estrogena je z leti vse manj, pa vpliva na občutljivost mehurja. Nekatere imajo težave z vnetji, druge imamo pa take težave, občutek tiščanja in podobno… Zaradi pomanjkanja hormonov je sluznica mehurja bolj suha.

In zakaj potem sprašuješ na monu, če ti je ginekologinja vse razložila in povedala? Kaj ti še ni jasno?

49-letna, hvala ti, zelo dobro si to opisala! Verjetno bi bilo res treba iti h urologu. Mogoče pride tudi do nastanka polipov po sečevodu… LP!

Sprašujem pač, ker morda bi katera imela kakšen nasvet, kako si pomagati, kako si olajšati, zadeva je nadležna, včasih pride strah, kaj če je vendarle kaj hujšega … Vprašati pa res ni greh. Ko je človek v stiski, pomaga slišati še kakšno drugo mnenje.
A zdaj se moram še opravičevati ali kaj …

… ravno zato je dobro obiskat urologa, da se izključijo takšne stvari …en cistoskopski pregled in vse je jasno ..če je potrebno kakšno zdravljenje, drugače pa potem brez skrbi kakšna domača zdravila ali pa tudi hormoni … sebe je treba najprej pomirit, kajne?

… ravno zato je dobro obiskat urologa, da se izključijo takšne stvari …en cistoskopski pregled in vse je jasno ..če je potrebno kakšno zdravljenje, drugače pa potem brez skrbi kakšna domača zdravila ali pa tudi hormoni … sebe je treba najprej pomirit, kajne?[/quote]

Imaš prav. Malo me je strah cistoskopije, po drugi strani pa se mi zdi, da vendarle lahko zaupam zdravnikom, pri katerih sem bila do zdaj na UZ in pri svoji zdravnici, ki pravi, da ni hujšega, če je urin ok.

Stvar je tudi taka, da se je meni to začelo dogajati po enem hudem stresu in zato bolj povezujem s psiho …

New Report

Close