Težave z menstrualno skodelico
Par mesecev nazaj sem kupila lunetko oz. menstrualno skodelico.
Obljubljajo kup stvari: med drugim, da jo praznih 2-3 na dan, da se ti hitro povrnejo stroški, da je sploh super. Prepričalo pa me je predvsem dejstvo, da ni težav z vnetji, s tamponi pa so. Jaz imam pa res kar naprej težave z vnetji.
Zdaj pa sem ugotovila, da je ta lunetka vse prej kot super.
Vstaviti jo je zoprno, ampak ok, še kar gre. Izvleči to zadevo ven je prav mučno in zoprno. Je kateri uspelo naštudirati, da z lahkoto to stvar ven potegne? Jaz se vedno mučim.
Pa pravijo v reklamah, da je to primerno tudi za nedolžne punce. Si ne predstavljam, da si lahko nedolžna tako šari tam notri.
Za nočne menstruacije v močnejših dneh tudi ni ravno primerna, ker se sredi noči začne polivati po strani. Pa nočno menjanje te zadeve res ni prijetno.
Tudi težko je vedeti kdaj prazniti zadevo. Pri tamponu to nekako začutiš.
Za službo tudi ni fajn, ker ne moreš it na WC , jo sprazniti, leteti ven jo prati in nazaj v WC. TUdi nošnja vode v WC bi zbujala čudne poglede.
Ob močnih menstruacijah jo prazniti 2-3x/dan kolikor obljubljajo, je čisto premalo. Zdrži namreč celo manj kot tamponi.
V glavnem zelo razočarana :(.
Te menstrualne skodelice niso za močne menstruacije – niti približno. Poleg tega je lahko še težava, da se ne razpre dovolj v nožnici, vnetja pa tudi niso tako redka, ker moraš res res paziti na čistočo rok in skodelice. Sama sem jo kupila ravno zato, ker sem imela res močne M, pa sem bila popolnoma razočarana – po eni uri je že začelo curljati, potem pa to praznjenje – doma ni problema, v službi nikakor. Sem pa ravno tako imela pogostejša vnetja (prej s tamponi pa res redko). Za nekaj časa se prenehala z uporabo, letos pa sem spet poskusila. Kupila sem skodelico, ki je trša in tudi večja od vseh ostalih (da se res razpre oz. da jo mišice ne stisnejo in pa da gre vanjo večja količina) – uporabljam pa jo v dnevih, ko nimam najmočnejše M (torej tisti en dan oz. max. dva so še vedno tamponi o.b.super plus), pa se obnese.Sem že dvakrat rodila, zato vstavljanje ni problem.
Kupila sem jo na strani meluna.org – in sicer sport (tršo varianto) XL. Poglej – mogoče ti bo ok.
Zakaj niso dobri navadni vložki? Sama imam izredno močne menstruacije pa kupujem temu primerne vložke, menjavam jih pogosto in nimam nobenih vnetij.
Seveda so vnetja, če brez potrebe vstavljate tampone v najbolj občutljivo žensko področje, v najbolj občutljivih dneh. Obstajajo celo zelo vpojni bombažni vložki in je ponudba vsako leto boljša. Poskusite kakšne, recimo tele:
Jah, potem pa mogoče tista soft varianta (ta je res mehkejša od lunetke npr.).
Kako jo najlažje dobiti ven? Tako, da jo na eni strani stisneš, da popusti vakum, ki se ustvari, potem gre ven precej lažje.
Drugače pa ne vem, kaj bi bila rešitev? Vložki so tudi meni obup – občutek, ko vstaneš in se ulije iz tebe – res neprecenljivo :-((( Za močnejše dneve so še vedno tamponi zakon, za preostale pa ne vem? Kakšni soft tamponi mogoče? Sicer pa KT, ki jih jemlješ nepretrgoma in tako nimaš krvavitev, mirena?
Ženske predvsem niste sposobne svoje menstruacije normalno sprejemat, vse vam je ‘fuj’ in ‘katastrofa, kri se vam gabi, predvse pa se niste sposobne umirit, si par dni počitka vzet: je treba tudi ob menstruaciji se gonit s kolesi in blaznet kot običajna histerična-nevrotična populacija sodobne družbe in mislit, kako si fit in top, ker svoje telo goniš stalno nekam.
Ne znate živet, ne bit same s sabo, ne bit s svojim telesom. Zato vsi ti odpori in fuj in oh in sploh ter tlačenje plastike in nevemčesa vsega boga v vagino, da boste ja lahko nadaljevale s svojim histeričnim tempom. Ko vojakinje. Ni čudno, da je cel kup vnetij, problemov in da so ženske itak že davno izgubile stik s svojo žensko naravo.
To so problemi, ne pa ena blesava lunetka, ki samo podpira bolne obsedene vzorce, ko človek ne zna biti pet minut pri miru. To je obsesija in nevroza, nič drugega kot to.
A veš,da imajo vnetja lahko tudi ženske, ki uporabljajo samo vložke – bombažne, nebeljene,…skrata vse eko, bio, pa imajo vseeno vnetja. Žal se jim med menstruacijo malo sesuje imunski sistem, pa je potem tako. Glede tamponov pa – v Nemčiji jih ženske uporabljajo že ohoh časa, pa nimajo nič kaj več težav, kot pa pri nas. Nekatere ja, druge ne. Ravno tako je pri vložkih. Za lunetko pa bomo še videli.
Kaj je pa s tabo narobe?
Kdo pravi,d a se mi kri gabi?
Torej po tvoje naj vzamem bolniško vsak mesec ali kako? Še nisem slišala, da jo dobiš za kaj takega.
Sploh glede na to, da meni traja menstruacija 9 dni. Torej skoraj tretjino časa. Po tvoje naj bi 9 dni čepela nekje v miru? Saj veš tudi, ko v miru ležim in če uporabljam vložke, je zjutraj jogi krvav, ker preveč mimo steče.
Tako, da usedi se dol, umiri se in začni uporabljati možgane.
Tipična zafrustrirana ženska, ki si domišlja, da ko ima ona menzes, pa lahko da samo noge na kavč in počiva, pardon je v stiku sama s sabo in svojim telesom. Pa kje ti živiš?!? A si tisti teden doma, imaš bolniško?!? Vse ostale normalne ženske hodimo v službo, kjer ne moremo tako “počivat”, ker smo baje “bolne”, tudi doma počnemo vse normalno naprej. Zato pa tisto, da se “pač ulije” nekako ne gre, če si npr. v službi, pa ti premoči in imaš polno krvi po hlačah. Ker se tisto “pač ulije” na polno, da noben vložek tega ne zadrži, sploh pa konstantnega vstajanja in usedanja! Torej, ti povej – sploh še imaš menzes? Imaš oz. si imela res močne krvavitve, da veš, da to pač ni noben problem. Ali si pač lenoba lena tisti teden počivala doma in iskala stik s svojim telesom?!? Kaj ko bi raje poiskala stik z realnostjo in pametjo?!? Odrasti ti raje!
Kako jo najlažje dobiti ven? Tako, da jo na eni strani stisneš, da popusti vakum, ki se ustvari, potem gre ven precej lažje.
Drugače pa ne vem, kaj bi bila rešitev? Vložki so tudi meni obup – občutek, ko vstaneš in se ulije iz tebe – res neprecenljivo :-((( Za močnejše dneve so še vedno tamponi zakon, za preostale pa ne vem? Kakšni soft tamponi mogoče? Sicer pa KT, ki jih jemlješ nepretrgoma in tako nimaš krvavitev, mirena?[/quote]
KT – obupne težave z njimi.
Ja, vložki so katastrofa ob močnejši menstruaciji. Vse mimo teče. Da ne govorimo o tem, da bi morala potem 9 dni biti pri miru. Da ne govorim o neprespanih nočeh, ko si ves čas v strahu kje vse bo mimo teklo.
Saj, ko berem ene, res ne vem ali so že tako dolgo brez menstruacije, da so že vse pozabile ali imajo samo kratko in šibko menstruacijo in ne vedo, da so daljše in močnejše tudi. Še bolj čudno pa mi je to, da očitno ene med menstruacjo lepo mirujejo, očitno jim nekdo vse postreže, ne hodijo v službo, … v glavnem vedejo se kot bolnice. Samo smo tudi ženske, ki ne smatramo menstruacijo kot bolezen in tisti čas normalno živimo.
Se pa vidi, da imajo ene danes PMS :).
Drugače pa ne vem, kaj bi bila rešitev? Vložki so tudi meni obup – občutek, ko vstaneš in se ulije iz tebe – res neprecenljivo :-((( Za močnejše dneve so še vedno tamponi zakon, za preostale pa ne vem? Kakšni soft tamponi mogoče? Sicer pa KT, ki jih jemlješ nepretrgoma in tako nimaš krvavitev, mirena?[/quote]
KT – obupne težave z njimi.
Ja, vložki so katastrofa ob močnejši menstruaciji. Vse mimo teče. Da ne govorimo o tem, da bi morala potem 9 dni biti pri miru. Da ne govorim o neprespanih nočeh, ko si ves čas v strahu kje vse bo mimo teklo.[/quote]
Ja, saj to ti pravijo zgoraj ene – da boš tako sprejela procese, ki se dogajajo v tvojem telesu in da boš končno v stiku s svojim telesom! :-)) Joj, se mi bolj dozdeva, da so one izgubile stik z razumom….
Tipična zafrustrirana ženska, ki si domišlja, da ko ima ona menzes, pa lahko da samo noge na kavč in počiva, pardon je v stiku sama s sabo in svojim telesom. Pa kje ti živiš?!? A si tisti teden doma, imaš bolniško?!? Vse ostale normalne ženske hodimo v službo, kjer ne moremo tako “počivat”, ker smo baje “bolne”, tudi doma počnemo vse normalno naprej. Zato pa tisto, da se “pač ulije” nekako ne gre, če si npr. v službi, pa ti premoči in imaš polno krvi po hlačah. Ker se tisto “pač ulije” na polno, da noben vložek tega ne zadrži, sploh pa konstantnega vstajanja in usedanja! Torej, ti povej – sploh še imaš menzes? Imaš oz. si imela res močne krvavitve, da veš, da to pač ni noben problem. Ali si pač lenoba lena tisti teden počivala doma in iskala stik s svojim telesom?!? Kaj ko bi raje poiskala stik z realnostjo in pametjo?!? Odrasti ti raje![/quote]
Brez skrbi, pupica draga, da tudi jaz delam med menstruacijo, imam zahtevno delo, kjer veliko tudi stojim, se pa ne gonim naokoli ko podivjan bik (ali krava) v tistih dneh. Opismeni se , grow a brain, pa začni dojemat, kaj je kdo napisal. V službo je že treba it, a športat in s kolesom gonit se pa pač ne (ker je ena gor pisala, da kako jo vložki motijo pri športu) – čeprav sem jaz tudi na kolesu v tem času, ker hodim s kolesom v službo, pa nimam nobenih težav z ‘ulivanjem krvi’, nevemkako grozno packarijo in celih travm (pa imam kar močne menstruacije, da ne bo pomote!).
Če se ti pa tako uliva, da ti v enem šusu kar čez hlače premoči, pa bodisi totalno pretiravaš in delaš dramo, ker se pač celi litri krvi NE ulivajo ven – sori, pupa, no, saj nisi edina, ki imaš menstruacijo, da ostale ne bi vedele, kako to zgleda:))) Če se ti pa celi litri zlivajo ven, pa moraš k zdravniku, ker timaš očitno ekstra probleme. In ti tudi ena lunetka ne pomaga, ker zadrži glih toliko krvi kot kak vložek in spadaš pač med patološke primere.
Doživljanje ene normalne menstruacije pa je pri vas skrajno butasto, glupo, nezrelo in preprosto histerično.
Pa se požrite, ker meni se s pupami, ki do pet ne znajo štet, ne da več ubadat:) Ste preglupe za dojemat, zato lp.
Obsedenke, zakaj si tako žaljiva in prostaška? Si taka vedno, tudi v službi?
Naj ti nekaj svetujem, ker vidim, da si močno nastrojena proti športu in vsem temu: če boš kdaj pa kdaj športala, če boš recimo kdaj šla na kolo na kako bolj konkretno turo kot je pot v službo, boš postala bolj fit in predvsem psihično boš veliko bolj stabilna. Če boš migala, če boš športala, če boš v naravi, boš manj depresivna, manj napadalna, manj prostaška, ne boš več čutial potrebe po žaljenju. Poskusi. Boš videla življenje je tudi lepo. Želja po žaljenju pa bo izginila takoj, ko boš postala zadovoljna sama s sabo.
Tipična zafrustrirana ženska, ki si domišlja, da ko ima ona menzes, pa lahko da samo noge na kavč in počiva, pardon je v stiku sama s sabo in svojim telesom. Pa kje ti živiš?!? A si tisti teden doma, imaš bolniško?!? Vse ostale normalne ženske hodimo v službo, kjer ne moremo tako “počivat”, ker smo baje “bolne”, tudi doma počnemo vse normalno naprej. Zato pa tisto, da se “pač ulije” nekako ne gre, če si npr. v službi, pa ti premoči in imaš polno krvi po hlačah. Ker se tisto “pač ulije” na polno, da noben vložek tega ne zadrži, sploh pa konstantnega vstajanja in usedanja! Torej, ti povej – sploh še imaš menzes? Imaš oz. si imela res močne krvavitve, da veš, da to pač ni noben problem. Ali si pač lenoba lena tisti teden počivala doma in iskala stik s svojim telesom?!? Kaj ko bi raje poiskala stik z realnostjo in pametjo?!? Odrasti ti raje![/quote]
Brez skrbi, pupica draga, da tudi jaz delam med menstruacijo, imam zahtevno delo, kjer veliko tudi stojim, se pa ne gonim naokoli ko podivjan bik (ali krava) v tistih dneh. Opismeni se , grow a brain, pa začni dojemat, kaj je kdo napisal. V službo je že treba it, a športat in s kolesom gonit se pa pač ne (ker je ena gor pisala, da kako jo vložki motijo pri športu) – čeprav sem jaz tudi na kolesu v tem času, ker hodim s kolesom v službo, pa nimam nobenih težav z ‘ulivanjem krvi’, nevemkako grozno packarijo in celih travm (pa imam kar močne menstruacije, da ne bo pomote!).
Če se ti pa tako uliva, da ti v enem šusu kar čez hlače premoči, pa bodisi totalno pretiravaš in delaš dramo, ker se pač celi litri krvi NE ulivajo ven – sori, pupa, no, saj nisi edina, ki imaš menstruacijo, da ostale ne bi vedele, kako to zgleda:))) Če se ti pa celi litri zlivajo ven, pa moraš k zdravniku, ker timaš očitno ekstra probleme. In ti tudi ena lunetka ne pomaga, ker zadrži glih toliko krvi kot kak vložek in spadaš pač med patološke primere.
Doživljanje ene normalne menstruacije pa je pri vas skrajno butasto, glupo, nezrelo in preprosto histerično.
Pa se požrite, ker meni se s pupami, ki do pet ne znajo štet, ne da več ubadat:) Ste preglupe za dojemat, zato lp.[/quote]
A za take izpade je kriv PMS? Mogoče pomanjkanja moškega?