Težave z menstrualno skodelico
Itak, razen blesavega kokodajsanja in nekih butastih najstniških pripomb, ki samo še bolj kažejo, kako nezrele ste, tako nimate nič za dodat. Bistva sporočila pa sploh dojele niste.
Zato pa imate take drame z menstruacijo, samo ste preplitke za to dojet.
tako da res, se še enkrat potrdi, da debata z vami nima smisla. lp, se ni treba trudit s kokodajsanjem, ker teme tudi odpirat več ne mislim. škoda energije.
Kaj je pa s tabo narobe?
Kdo pravi,d a se mi kri gabi?
Torej po tvoje naj vzamem bolniško vsak mesec ali kako? Še nisem slišala, da jo dobiš za kaj takega.
Sploh glede na to, da meni traja menstruacija 9 dni. Torej skoraj tretjino časa. Po tvoje naj bi 9 dni čepela nekje v miru? Saj veš tudi, ko v miru ležim in če uporabljam vložke, je zjutraj jogi krvav, ker preveč mimo steče.
Tako, da usedi se dol, umiri se in začni uporabljati možgane.[/quote]
Preberi zgornji post še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat, pa ga prespi, pa ponovi vajo še stokrat. Še kako ima prav!!! Menstruacija je del življenja ženske. Del tebe! To ni zoprna zadeva, ki jo moramo čimbolj ignorirat! Fajn so ti oprali glavo! Reklame, služba…
Kaj je pa s tabo narobe?
Torej po tvoje naj vzamem bolniško vsak mesec ali kako? Še nisem slišala, da jo dobiš za kaj takega.
Sploh glede na to, da meni traja menstruacija 9 dni. Torej skoraj tretjino časa. Po tvoje naj bi 9 dni čepela nekje v miru? Saj veš tudi, ko v miru ležim in če uporabljam vložke, je zjutraj jogi krvav, ker preveč mimo steče.
Preberi zgornji post še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat, pa ga prespi, pa ponovi vajo še stokrat. Še kako ima prav!!! Menstruacija je del življenja ženske. Del tebe! To ni zoprna zadeva, ki jo moramo čimbolj ignorirat! Fajn so ti oprali glavo! Reklame, služba…[/quote]
Obesedenka z novim nikom? Ali pa še ena ženska, ki gre med menstruacijo v osamo. Pa dobiš bolniško ali ne hodiš v službo?
Mislim pa, da si obsedenka z novim nikom, ker si težko predstavljam, da bi bili dve takšni, da ne rečem kakšni, ženski tule gor.
Kaj je pa s tabo narobe?
Preberi zgornji post še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat, pa ga prespi, pa ponovi vajo še stokrat. Še kako ima prav!!! Menstruacija je del življenja ženske. Del tebe! To ni zoprna zadeva, ki jo moramo čimbolj ignorirat! Fajn so ti oprali glavo! Reklame, služba…[/quote]
Ej ti – s tem odnosom – tlačenje plastike in nevemčesavsega boga v vagino – kažeš ravno to – da ne sprejemaš ne svoje menstruacije in da se ti gravža vse, kar je v zvezi z vagino! In vse, kar ti ob tem narediš, pardon sprejemaš sebe in svojo ženstvenost, je, da v tistem obodobju miruješ! Zakaj pa? Ker si tako zanič? Te kaj boli? Ali pa samo zato, ker globoko v sebi tega ne sprejemaš, pa si zato domišljaš, da je samo tisto iskanje stika v obliki neaktivnosti edino pravilno in sprejemljivo?!? Na tak način ignoriraš sebe?!?
Še enkrat – odrasti in se sprijazni, da ni tako, da smo ženske, ki čisto ok shajamo z menstruacijo, pa čeprav z menstrualno skodelico, tamponom in nam ni treba igrati uboge revce. Če je pri tebi tako – eh, saj bo minilo, verjemi, mena pri tebi najbrž res že trka na vrata! :-))
draga avtorica…se strinjam,da je zgoraj pri podajanju mnenja bralka uporabila prejej grobe besede…ampak jaz se načeloma s predstavljenim mnenjem strinjam….
moje mnenje – sama vidim vložke še vedno kot najbolj higienične…pač izhajam iz stališča, da če je nekaj namenjeno izločitvi iz našega telesa, naj se to tudi zgodi…in ja res je,da se tista kri na vložku razkraja in je potem lahko odločno leglo za bakterije ipd. in zato je pač nuja,da se to hitro zamenja, se umije in je vse ok… za močne dni pač primerno spodnje perilo, večji vložki in kakšna brisača in nepremočljiva podloga na postelji…
še vedno mislim,da je to veliko bolj zdravo, kot pa da si vso tisto kri zadržujem v nožnici in se tam razkraja in povzroča s tem vse mogoče težave in potencialne možnosti težav…prav tako se i zdi, da nikoli ni tako vse umito in čisto pri teh skodelicah, ki jih vstavljamo nazaj…bi jo verjetno morala prej kar z vročo vodo umiti…
enako velja s tamponi…
pač sama sem tudi že imela probleme z vnetji in sem pač pazljiva pri teh stvareh…
ne pravim,da ne tamponov za kakšne izredne primere, ko vložek ne gre…
pa nihče ne govori o bolniški v tistih dneh – ni potrebno vse tako dramatizirati, samo se tudi sama pač res raje izognem naporom, predvsem v prvih dneh…in namesto kolesarim raje počivam tista dva dni popoldan…plavanje pa itak sploh raje prestavim na dni, ko ni menstre…razen seveda, če je neizogiben kak tak dogodek ali dopust…
tak da na splošno glede počitka od hudih naporov v smislu športnih aktivnosti v prvih dneh se tudi jaz strinjam – kar pa ne pomeni dopust, bolniška in ležanje cel dan… nadaljnje dni pa itak ni več takšen problem…
saj tudi ti nimaš verjetno menstruacije devet dni tako,d a 9 dni lije kri ven…ampak se potem jakost manjša si predstavljam…
Upam, da razumeš, da jaz ne sprejemam menstruacije kot bolezni.
Ponoči rada v miru spim. Če vse nekaj mimo teče res ni prijetno spanje, četudi imaš spodaj neko brisačo. Da ne govorimo, da kje drugje spiš in ne doma. Si predstavljaš kako te pogledajo, ko se sprehodiš s krvavo pižamo in pustiš za sabo krvavo posteljo?
Meni menstruacija ni tabu, ni bolezen in zato ne čutim potrebe, da takrat ne bi kolesarila, plavala in počela drugih stvari, ki jih običajno počnem.
Ponoči rada v miru spim. Če vse nekaj mimo teče res ni prijetno spanje, četudi imaš spodaj neko brisačo. Da ne govorimo, da kje drugje spiš in ne doma. Si predstavljaš kako te pogledajo, ko se sprehodiš s krvavo pižamo in pustiš za sabo krvavo posteljo?
Meni menstruacija ni tabu, ni bolezen in zato ne čutim potrebe, da takrat ne bi kolesarila, plavala in počela drugih stvari, ki jih običajno počnem.[/quote]
Menstruacija res ni bolezen, je pa neko stanje, ki ni povsem enako običajnim dnem. Kljub vsemu ženska krvavi iz svojega telesa, raven hormonov je nizka in zadevo spremlja določeno neugodje, tudi bolečine. In se kar strinjam s tem, da se ‘moderne ženske’ ne znajo ustaviti in sprejeti, da tiste tri dni pač ne morejo čisto vsega počet in skušajo na dokaj grobe in včasih vsiljive načine posegat v svoje telo.
Od nekdaj so si ženske vzele malo miru in počitka v tistih dneh, samo danes res vlada prekomerno poudarjanje aktivnosti in stalno nekega bezljanja in hlastanja. V službo je treba iti in tudi delati, a če pa šport ne more počakat tistih par dni, pa tudi meni to meji na konkretno pretiravanje.
Nas je kar nekaj, ki se s tem pogledom strinja in je kar veliko vprašanje, kdo ima ‘nezdrave’ in ‘katastrofalne’ poglede na zadevo:-))
Meni menstruacija ni tabu, ni bolezen in zato ne čutim potrebe, da takrat ne bi kolesarila, plavala in počela drugih stvari, ki jih običajno počnem.[/quote]
poglje, moje mnenje je ,d a ti vse drastično razumeš…nikjer nisem pisala,da ti niti jaz niti kdorkoli drug razume menstruacijo kot bolezen…
torej niti je jaz tudi ne…ampak vseeno v prvih dne, ko so pač bolečine malo večje in tudi krvavenje…pač ne športam nekaj na polno… kar saj sem napisala – ne pomeni,d a ležim doma na kavču…ampak sem bolj umirjena v svojih aktivnostih…
kar se pa plavanja – sploh v skupnih javnih bazenih tiče…pa itak je tam v vsakem času možno, da se stakne vnetje… v času menstruacije pa se zato še bolj izogibam, če se le da…če pride izredno kakšna stvar pač tudi tampon…
saj npr. tudi če ko se naješ po obroku npr. – to ni bolezen…ni nič narobe s teboj…ampak takrat tudi ni priporočljivo zdaj it nekaj šoprtat – kar tud ne pomeni,da lahk greš sam ležat…ampak si pač bolj umirjen v svojih aktivnostih in se izogibaš naporom…ker to ni priporočljivo…enako je tud s prvimi dnevi menstruacije…
pa enako glede nosečnosti – tudi nosečnost ni bolezen – pa vseeno obstajajo določena priporočila kaj in kako je zdravo ravnati, čemu od sicer normalnih aktivnosti se je priporočljivo izogniti…
glede noči pač povej – kak boš pa rešla zadevo s čim – tamponi ponoči niso priporočljivi, pri skodelci vse mim ti teče…kaj ti ostane samo še drugega kot vložki in vstati takrat ponoči in zamenjat vložek, pa ustrezno spodnje perilo zraven … tudi če greš kam drugam prespati… jaz ne vidim druge možnosti
ja pač res je neprijetno in ni najbolj mirna noč…ampak saj to je samo nekaj prvih dni – nekaj noči – kot rečeno ni vsa menstra enako tako močna vse dni…ker če je potem je nekaj narobe…
in pa kar se spanja tiče…v tistih prvih dnevih so tudi bolečin navadno večje in itak je spanje tudi že zato manj prijetno…ampak tako je žensko telo, sprejmeš in s tem živiš…je nekaj dni …ostale dni pač lahko lepo spimo v miru…
jaz to tako gledam…ne vem no…pač se mi zdi,da je potrebno poslušati svoje telo….
marny, verjamem, da ti ne maraš športa in zato ne razumeš, da ženske tudi rade športamo. Naj ti nekaj povem: tiste, ki več športamo, imamo bistveno manj težav s PMS in menstrualnimi bolečnimi. Torej se že s tega vidika splača. Drugače pa menstruacijo imam 9 in ne 3 dni. To je razlika, a ne? Torej se naj bi 9 dni obnašala kot bolnica in se sama sebi smilila? Ne, ne bom se. Ob teh dneh se da povsem odlično športati.
Da ne govorimo o tem, da rabim spanje in 9 dni res težko preživim brez spanja oz. s spanjem, kjer se celo noč premetavam, ker kri teče in teče.
Smo pač ženske, ki se med menstruacijo ne zapremo med štiri stene.
Sem radovedna, če se tule gor oglašate tudi nekatere moje nekdanje sošolke. Se spomnim enih, ki so vsak mesec sedele med telovadbo, ker one niso mogle telovaditi, ker so bile BOLANE.
Vsak mesec. Profesor pa seveda ni upal nič komentirati, ker bi ga napadle, da je moški in da nič ne ve o ženskih zadevah. Čeprav smo vsi vedeli, da so totalno lene.
Joj noooooooo, nehaj težit!! Ženske so ti podale različna mnenja, ti se pa odloči, kaj boš počela.
Ker ti niso razložile vsake besede posebej, se zdele zapenaš v ene brazvezne debate. Tečna si!”!!
Vtakni si v vagino tampon, pa še luneto. Pa en tanek vložek !!! Pol pa deli kar češ, sam nehaj utrujat!![/quote]
Spet nov nik?
Če ti tema ni všeč, jo pač ne beri, a ne?
Imaš tako prazno življenje, da moraš vse bedne teme prebrati? Če nisi sposobna normalno debatirati, imaš vso možnost, da temo preskočiš. Nihče te ne gnjavi, zato ni potrebe, da napadaš. Razen, če je tvoja obveza prebrati popolnoma vsako temo.
Uživaj življenje in preskoči teme, ki te ne zanimajo. Pa boš bolj mirno živela.
Glej – nekatere ženske vseeno nič ne boli v tistih dneh, ne čutijo nobenega posebnega neugodja (razen ko se ulije ven, ko vstaneš npr.), zato ne vidim potrebe, da bi zato morale vse dati na off. Če se ve ne počutite ok, pač bodite manj aktivne, pa je (če lahko, seveda). Kar pa nikakor ne pomeni, da bi sedaj morale vse ženske tako živeti. Enim menstruacija ne predstavlja nobene ovire, če imajo ustrezno zaščito seveda.
Drugače pa – v zvezi s sprejemanjem menstruacije in ženskosti bi nekateri imeli veliko za povedati, npr. da je ravno bolečina znak, da ne sprejemaš sebe in da nisi v stiku s svojo ženskostjo! Zanimivo, a?:-)
Aja, pa sama nikakor ne trdim tega in se zavedam, da imam srečo, da razen res močnih krvavitev nimam nobenih težav ali bolečin ob menstraciji. Zato pač lahko počnem takrat takorekoč vse, kar tudi sicer. Poznam pa ženske (starejše večinoma, najmlajša je stara ravno 50 let), ki pa v tistih dneh res predvsem ležijo in se pustijo streči. Pa niso razlog bolečine, pač pa prepričanje v glavi, da so takrat pač bolne. To mi je pa, priznam, težko razumeti…
Bravo, točno to. Začela je z vprašanjem in sploh ne sliši odgovorov razen svojih. Punca je tako pametna, da je brez veze karkoli ponujati. Pa nič čudnega, da ima menstruacijo 9 dni, če toliko športa :)))[/quote]
Koliko nikov pa boš še uporabila v tej temi?
Preberi si vprašanje v mojem prvem postu. KOliko je bilo odgovorov na to temo? Par vas s številnimi niki bleja o tem kako je gibanje nezdravo.
Odpri si temo ali je zdravo ali nezdravo migati med menstruacijo in tam komentiraj.