Težave z menstrualno skodelico
KOt prvo, tema je o menstrualnih skodelicah, ne o vložkih, torej si zgrešila temo.
Ženska, ki predlaga, da med menstruacijo, ki mi traja 9 dni, opustim šport in podobne aktivnosti, je lahko samo ženska,ki ji je šport muka. Samo taki ženski se zdi normalno, da 9 dni ne športaš in to skupaj 9 dni.[/quote]
oprosti, ampak s teboj se je pa res nemogoče normalno pogovarjati…
omenjala si močne menstruacije in to,da je problem ponoči, ker vse mimo teče in nanesla je tema na vložke…pač smo lepo podleile svoje mnenje in izkušnje s teboj… in ja preživimo vsak mesec čisto normalno, ne obešamo tega na javni forum, torej se precej verjetno ne smilimo same sebi…
ti pa si zajedljiva v svojem debatiranju, pa še enkrat ti napišem, če si slučajno spregledala…ni vsa menstruacija vseh 9 dni enako močna, in potem deseti dan pa popolnoma preneha…
torej tudi ostale, ki imamo tudi različno dolge menstruacije tudi do en teden in še kakšen dan več… delamo, živimo takrat…samo se pa tiste prve dni, ko je pač krvavitev močnejša izogibamo aktivnemu športanju, kar pa spet ne pomeni, da normalne vsakodnevne in lažje športne aktivnosti odpadejo…in vse to gre in uspe brez težav… aktivno športamo pa po tem že preostanek menstruacije, ko je ta že šibkejša veselo naprej…in tudi to gre vse brez težav…
Jaz si ponoči napravim tako:
– v spodnje hlačke nočni vložek
– na štiri dele zloženo tetra plenico, tak pas
– čez še ene malo bolj rahle gatke.
Super se obnese. Odkar delam tako, lahko nemoteno spim, ker vem, da če bo šlo kaj čez, bo plenica zadržala.
Predlagal pa mi je mož, ko sva se enkrat pogovarjala, kake “težave” so ponoči. pa je super rešitev.
In kaj bi rada še slišala??
Ene so ti odgovorile, da z močno tardečo ne hodijo v bazen niti na bicikl.
Ti pa če imaš 9 dni tardečo (oooooo boh, kdo te prenaša??) boš pa za čas posla postala prava profi, kar se tiče lunete, tamponov in vložkov in plenic in spodnjih gat…….
Za začetek treniraj doma! V službi in pri šoprtu si jo menjaj vsako uro, 46 minut 17 sek!! Ponoči se pa spravi v en žakelj, “k ti pri straneh tko teče”! GROZA!
Oprosti, ampak ne polagaj mi besed v usta!! Nisem nikjer zapisala, da ne maram športa in da ne športam, zato ti resnično svetujem, da umiri konje in ne zganjaja tule cirkusa, ker resnično tole teraš predaleč!
In nihče ni govoril o tem, da se kdorkoli zapira med štiri stene – draga moja, resnično imaš zelo kratek in omejen domet dojemanja, pretiravaš na polno, vse jemlješ v ekstremih, zato ni čudno, da je cela debata krenila, tako kot je.
Svojo agresijo in aroganco nesi kam drugam – tvoje menstruacije so pa res bolane, ker takele krvavitve niso normalne. In tudi ne verjamem, da ti takole teče in teče – ker bi bila že za na urgenco.
Si ena velika drama queen, to si jasno pokazala. Če se boš malo psihološko umirila, se bo morda tudi tvoj ciklus uredil.
pa lep dan, dejansko si preagresivna za normalen pogovor.
no, no, koliko traja tvoja menstruacija?
Koliko od tega je močnih dni?
Pri meni traja 9 dni in tudi, ko je šibka, ne morem z vložkom plavati ali pač lahko? Plavam pa vsaj 3x na teden. Se naj zaradi menstruacije temu odpovem?
Ter pri meni je menstruacija 4 dni zelo močna.
Drugače pa tema je o menstrualnih skodelicah. Nisem odprla teme o vložkih. Upam, da razumeš in upam, da se oglasijo tiste, ki dejansko kaj vedo o menstrualnih skodelicah in ne tiste, ki jih ne poznate. Škoda, da ste zasmetile temo, da je šla povsem v drugo smer.
Marny, kot sem že napisala, ženska, ki ji je normalno, da se 9 dni ne športa, ji je šport več kot očitno muka. Upam, da se res umakneš iz pogovora, da bo prostor za ženske, ki so kdaj uporabljale lunetko, hvala.
Zdaj pa že težiš, prosim, odpri si svojo temo. Zakaj bereš to temo? Nimaš bolj pametnega početja? Prosim ne smetiti teme. Pokaži, da si boljša od mene in da nimaš potrebe v nedogled težiti ljudem na monu. Lahko zdržiš, da ne komentiraš te teme? Z nobenim od tvojih nikov?
Upam, da se oglasijo kakšne take, ki so kdaj preskusile menstrualno skodelico. Tiste, ki pa ne veste kaj je to pa prosim preskočite to temo. Res prosim ne smetiti, če ne veste zakaj gre.
Zakaj niso dobri navadni vložki? Sama imam izredno močne menstruacije pa kupujem temu primerne vložke, menjavam jih pogosto in nimam nobenih vnetij.
Seveda so vnetja, če brez potrebe vstavljate tampone v najbolj občutljivo žensko področje, v najbolj občutljivih dneh. Obstajajo celo zelo vpojni bombažni vložki in je ponudba vsako leto boljša. Poskusite kakšne, recimo tele:
http://ekolife.si/bombazni-materinski-vlozki-10-kom.html%5B/quote%5D
Jaz vložke tudi zaradi tega ne maram, ker tako hitro začno smrdeti. Prav voha se. Sploh, ko je vroče. Ni šans za vložke. Razpadajoča kri se takoj usmradi.
In kaj bi rada še slišala??
Ene so ti odgovorile, da z močno tardečo ne hodijo v bazen niti na bicikl.
Ti pa če imaš 9 dni tardečo (oooooo boh, kdo te prenaša??) boš pa za čas posla postala prava profi, kar se tiče lunete, tamponov in vložkov in plenic in spodnjih gat…….
Za začetek treniraj doma! V službi in pri šoprtu si jo menjaj vsako uro, 46 minut 17 sek!! Ponoči se pa spravi v en žakelj, “k ti pri straneh tko teče”! GROZA![/quote]
Tudi jaz plavam redno, tudi med menstruacijo tako, da ne se tako čuditi. Nismo vse ženske take, da bi med menstruacijo spremenile vse zadeve okrog sebe.
Meni se je prav življenje spremenilo, ko sem ‘odkrila’ tampone. Prej sem bila za kup stvari prikrajšana. Sem se pa tudi jaz čudila, da ene uporabljajo tampone. Prav nagnusno se mi je zdelo potem pa sem zadevo sprobala in ugotovila, da je to naravnost super. Ta menstruacija sploh ni več tako grozna, da se da med menstruacijo vse normalno delati. V glavnem čisto se mi je svet spremenil. Na bolje.
Marny, nisem tebe obtoževala, da menjaš nike. Menja jih tista, ki je začela z nikom obsedenke in potem par drugih na to temo. Razen, če sem ti na rep stopila, ker od začetka si bila vljudna, zdaj pa začenjaš napadat in žalit, mogoče sem se motila, ker sem mislila, da ti ne menjaš nikov? Namreč zmerjanje s katastrofo in bevskanjem ni ravno vljudno, se ti ne zdi?
Sem dala že vse to skozi, tudi čase, ko vložkov še ni bilo in smo uporabljali navadne cunje in prali na roke, pa smo preživeli. Zakaj uporabljate tampone, skodele in ostalo sranje? Kaj mislite, da to dobro vpliva na vašo sluznico. Kupite si najmočnejše vložke in najlon hlačke in je problem rešen. Ponoči pa še ene spodnje hlače po vrhu, ali pa podložite še eno cunjo! Ne delajte take tragedije iz menstruacije, no! Le zakaj je toliko vnetij? Zato, ker je to področje občutljivo in ne prenese takih umetnih stvari. Veliko zdravja in zdrave pameti želim!
Mislim, da sem povsem jasno pojasnila kako in zakaj.
Včasih tudi niste imeli elektrikte in ste uporabljali petrolejke pa to ne pomeni, da bomo sedaj še naprej vsi uporabljali petrolejke. Uporabljmo pač elektriko in el. luči.
Včasih ste tudi imeli avte, če ste jih imeli, brez ABS, brez varnostnih pasov, brez airbagov, brez servo volanov… zdaj pa uporabljamo drugačne.
Sprobala sem vse. Tiste bedne vir vložke, ki so vse skoz spustili. Obup. Always in podobne vložke sicer veliko boljši. Nisi taki kot planice, bolje držijo, vendar še vedno niso ok. Sprobala tampone in so še zdaleč najboljši. Lunett pa tudi meni ne sede. Preveč komplicirano vse to. Tamponi so mi zakon.
Ti pač ne boš odločala, kdo se bo pogovarjal in kdo ne. In ne obtožuj me menjavanja nikov, ker jih menjavaš ravno ti, je več ko očitno, od tistega tuljenja in bevskanja v ‘katastrofa’ pa vse naprej.
Raje se malo zamisli nad svojim obnašanjem in odnosom, ker si res “katastrofa”.[/quote]
Ej, kraje intelektualne lastnine pa ne prenesem – tisto je moje in ne od nezadovoljne lunetke!
Tudi jaz uporabljam skodelico v dnevih, ko nimam tako močnih krvavitev. Mimogrede – tole o močnih krvavitvah je hudo relativen pojem – meni je npr. merilo tampon o.b. super plus (ki je najvpojnejši od vseh), ki ga je treba zamenjati po dveh urah oz. še prej. Vse ostalo zame ni močna menstruacija. Verjetno bi vložke morala menjati še prej kot vsako uro. Aja, pa tudi po mnenju ginekologa to ni nič bolezenskega.
Torej – kaj bi ti pravzaprav povedala? Da ne uporabljaš lunetke? Ok, tudi prav – torej nimaš nič povedati na to temo, a ne? Razen če bi res rada povedala, da ti je to čisto mimo in fuj fej tlačiti nekaj v vagino? – Te nihče ne sili, torej?
Ti pač ne boš odločala, kdo se bo pogovarjal in kdo ne. In ne obtožuj me menjavanja nikov, ker jih menjavaš ravno ti, je več ko očitno, od tistega tuljenja in bevskanja v ‘katastrofa’ pa vse naprej.
Raje se malo zamisli nad svojim obnašanjem in odnosom, ker si res “katastrofa”.[/quote]
Ej, kraje intelektualne lastnine pa ne prenesem – tisto je moje in ne od nezadovoljne lunetke!
[/quote]
‘Intelektualne lastnine’? Šala stoletja:-))Imate pa res kriterije za idiote. Prej izbruhanega pasjega gneva. In je dokaj očitno, da sta ti in avtorica ena in ista oseba. Obe navidezni osebi se obnašata in pogovarjata kot dve podivjani psici pa raven razmišljanja je tudi tam nekje.
lep dan
Marny, ob tvoje prvem postu sem mislila, da si ok oseba, ker si pisala vljudno, koreketno, čeprav se s tvojim staromodnim mišljenjem nisem strinjala. To pa kar zdaj pišeš pa res ni na ravni normalne, dostojne ženske. Očitno sem se motila in si mogoče ti tista obsedenka, ki je obljublala, da se ne bo oglašala. Tvoj sedanji besedenjak že kaže na to.