Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težave z menstrualno skodelico

Težave z menstrualno skodelico

Prisegam na vložke. Če je treba, jih menjam magari na pol ure. Kot naravoslovka zagovarjam tezo, da če nekaj mora ven iz telesa, naj gre ven in ne stoji v telesu. Zakaj pa mislite, da se v tamponih ne morejo namnožiti bakterije? Če se prav pomnim, so bili prvi prava bolezenska bomba. Verjetno so sedaj prepojeni z dovolj kemije, da ni več nevarnosti. kar pa se tiče športne aktivnosti- normalno delam vse, razen plavanja. Kot oseba, ki je nagnjena k vnetjem, se držim pravila, da med menstro pač ne plavam. Tisto uro teka, aerobike, pa en extra vpojen vložek že zdrži. Ampak kot vam paše. Niti na pamet mi ne pade, da bi si nekaj rinila v nožnico po nepotrebnem, če imam druge alternative.

Točno tako! Se spominjam pred leti, v Ameriki so ženske celo umrle, ker so se zastrupile s tamponi! Tamponi ne spadajo v žensko telo, to je tujek! Na tržišču je ogromno vrst vložkov, ki se jih prva dva dneva menja bolj pogosto!

1. Sem dolgoletna uporabnica lunetke in si ne znam več predstavljati življenjea brez nje.
2. Imam močne menstruacije, ki trajajo 6 dni (2, 3 in 4 dan zelo močno in za mene zelo nadležno, ostalo manj in sprejemljivo).
3. V času M vse dni nosim še dnevni vložek, ki prestreže prve kapljice krvi, ki mi naznanijo, da je lunetka polna in jo moram izpraznit.

Sicer pa. 1, 5 in 6 dan imam lunetko in praktično ne opazim, da sem v času M, ker jo dejansko zjutraj in zvečer spraznim in je to to.

Ko pa so močnejši dnevi, takrat moram pogosto praznit. 2 ali 3 dan občasno tudi na vsako uro (ali še pogostjej), občajno pa nekje na 2-3 ure. Če sem v teh močnejših dnevih v službi ali pa je noč (pri meni iz 2 na 3 dan), si dam še en ultra-plus vložek – za vsak primer, ker pač ne želim rdečih flekov ne po hlačah, še manj po stolu. In tako, če ne morem na wc vem, da ne bo rdeče katastrofe, pa še noči so mirne, brez nočnega rovarjenja sem in tja.

Vstavljanje in odstranjevanje – pri tem moraš sodelovati s svojimi mišicami.
– torej, ko jo vstavljaš, moraš sprostiti mišice, da jo lepo daš notri (je več načinov za zložit, eni so precej bolj “prijazni” do uporabnice kot drugi – google pokaže vse), jo malo puckaš za peceljček in zavrtiš, da se popolnoma razpre (s kazalcem preveriš, ko greš okoli nje). Občasno se zgodi, da se težje razpre, jaz jo v tem primeru vzamem ven in še enrkat vstavim.
– ne smeš si jo vstaviti pregloboko, ker potem prej “pušča”, daš jo ravno toliko notri, da te ne moti več (da je ne čutiš – malo je treba skrajšati peceljček, za nekaj mm).
– ko jo odstranjuješ, pa znova mišice delajo: jo primeš s palcemem in kazalcem in s mišicami medeničnega dna, jo potisneš ven in nato le še počasi in nežno do konca povlečeš. Nekoliko zoprno, ampak ne tako moteče, da bi bilo to kak faktor. Enim pomaga, da se vsedejo na wc in potisnejo kot da gredo na “veliko potrebo”, potem skodelica skoraj sama od sebe pride ven.

Služba in praznjenje – jaz enostavno vzamem s seboj plastenko vode (0,5l). Preden grem na wc si dobro umijem roke, potem pa poskrbim, da se z roko s katero si lunetko odstarnjujem ali jo dajem notri, ne dotikam ničesar razen lunetke (in sebe). Do sedaj bp.

Stroški so se mi že zdavnaj povrnili.

DA bi šla na vložke tut slučajno ne morem pomisliti. Sem 1x vmes ostala brez, ker sem jo po pomoti vrgla proč in nisem takoj kupila nove in tako uproabljala vložke. Obup. Res. Tisto ulivanje (pa sem čisto v stiku s sabo, haha), res neprijetno no. Zoprno do skrajnosti. POleti je to sploh nemogoče.

Tamponi pa nezdravi, to že vsi vemo.

Tako da… meni je definitvno spremenila življenje na boljše. Dnevi M so znosni, lažji in bolj normalni (manj je skrbi). Jaz jo priporočam vsaki.

Jaz pa ne razumem žensk, ki so sveto prepričane, da je samo njihova resnica prava. Pa kaj če si druge tlačijo nekaj v nožnico? Saj vam ni treba, če vam ne paše, a ne?!? Tudi meni ne pašejo vložki, ker imam tudi jaz precej močne M ( in to v smislu, kot je zgoraj omenjeno, pa tudi pri meni ni to bolezensko), zato si jaz življenja brez tamponov ne predstavljam več. Niti približno si tega ulivanja ne predstavljate tiste, ki tega niste doživele. Če bi si, potem ne bi tako vztrajno ponavljale, da je vložek čisto dovolj. Ni, enostavno ni, ker ne more vpiti naenkrat toliko tekočine, zato pa gre mimo. Plenic pa zaenkrat res ne nameravam nositi. Vnetja se mi pojavljajo zelo zelo poredko, zato ne vidim raxloga zakaj jih ne bi uporabljala. Za te lunetke sem že slišala in ne vem, mogoče jo bom pa kupila za preostale dneve…Bomo videli.:-)

Par ur me ni in kaj vse nakokodakajo kokši. Športne kokoši. Tista športna reva, ki ima devet dni močno, kri štricajočo menstruacijo, naj se resno zamisli nad svojim zdravjem. Ker tole pač NI normalno. Jaz imam M 5 dni. Od tega je en dan in noč močen, ostalo pa bolj flekci na vložku. Pa tudi, ko imam močno, mi ne teče v potokih. Ampak tisti dan, ko imamo močnejšo, si pa vseeno priznam, da moji hormoni delujejo. Če jih ne čutite, potem ste svoje občutke uspešno zatrle in jih potlačile. Dobro, če ste s tem zadovoljne. Jaz nisem. Malo se zamislite nad tem, kako ste preparirane v to, da ste vsak dan iste. Kaj ste MAŠINE?
Šprtam pa vseeno. Plavam sicer predvsem poleti, Če pa tista dva enkrat v mesecu ne počnem glih vsega, pa to nič ne vpliva na mojo kondicijo intelesno pripravljenost. Koliko med vami jih preteče maraton brez posebnih težav? In to kljub temu, da vsak mesec kak dan malo bolj crkljam svoje telo?
Aja, pa lunetko uporabljam tudi že 13 let. Vsak mesec.

Zdej si vse povedala – sam nisi pa,,,,,,,,,,,,,,,,, kako lunetko ven pa not, pa na kok cajta, pa kako ….. da si ne umažeš hohtov? Ker baje je to cela umetnost!

To avtorico zanima, ki celih 9 dni trpi in se ne znajde! Teče (iz vagine) na šihtu, curlja ponoči levo in desno…:))
Ne upa v bazen, težave ima na piciklnu, v fitensu – saj veš ane? Kako ti luneto daš not, pa ven, ……pa na kok cajta? Pa kje? Cela štala če si na jahanju. Ali pa na večerji 🙂 RES!

Kaj si pravzaprav hotela povedati? Da je z vsemi nami, ki imamo res močne M, nekaj narobe? A bejž no? Si ti ginekologinja, da si tak hud ekspert? Čudno, meni še noben ni rekel, da je kaj narobe z mano, pa se mi res uliva ena dva dni, potem še ena dva tako, kot tebi v najhujših dneh (ti revca boooga :-)), preostalo pa je res malenkost. In glej ga zlomka, nekako tako ima tudi moja mati, pa je še komot živa, rodila tri otroke, celo slabokrvna ni… Torej kaj že bluziš? Da bi morale tisti čas samo počivat ali pa da smo uboge?!? Kaj od tega? Jaz se ne smilim sama sebi in počnem stvari tako, kot mi takrat ustrezajo. Če mi ne bi, ne bi bila aktivna. Vsa umetnost. He he, pa kolikor berem zgoraj, ne moreš, da se ne bi več oglašala, a ne? Pa besednjak je še nekako v mejah (so samo kokoši), čez čas bodo spet vse kaj drugega? :-))
Povej, si tudi ti ena izmed tistih žensk, ki v dneh močnejše M (heh, kaj je res močna M, se ti očitno niti ne sanja) bolj “počivaš”? Zakaj pa? Te kaj boli takrat? Se slabo počutiš? Si samo tečna, pa si greš na živce, drugim pa še bolj? Si mogoče samo domišljaš, da takrat ni dobro kaj početi? Je vse to tvoje v glavi oz. si ti tud podlegla pranju možganov, da mora ženska takrat samo počivat? Včasih so poleg tega še govorili, da se niti umivat ne sme.:-) Torej zakaj pravzaprav?
Glede lunetke – imam nekaj podobnega, pa je čisto ok za vse preostale dni – nekako se zverziraš in jo potem bolj enostavno vstavljaš in povlečeš ven (moja ima celo tako rinko, za katero zažje potegneš ven). Ampak to počnem res samo doma (v službi ni zraven wc školjke umivalnika, s flašo pa si tudi ne predstavljam). Če povzamem – je čisto ok za dneve, ko nimaš močne M, za ostalo pa zmagajo super plus tamponi.

V tej temi sem se oglasila samo dvakrat. Lahko verjameš, da je v resnici toliko žensk, ki ti nekaj dopovedujejo, ti pa tupiš svoje?!!!

Če zmoreš, malo poglej skozi očala tradicionalnih medicin (kitajske, islamske, ayurvede…) pa ti bo jasno, da take krvavitve niso nekaj čisto normalnega. Saj ti že logika pravi, da taka krvavitev ne more biti ravno blagodejna za telo.
Si pa en tak ekstremist, da mora biti težko shajati s tabo. Nisi brati tako, kot da si kaj posebno zadovoljna sama s sabo… Mogoče zato, ker nisi v nikakršnem stiku s sabo, s svojim bistvom, s svojo ženskostjo. Ker so te prepričali, da je dan enak dnevu, vse ženske tebi, ti pa mašini. Sorry, jaz nisem ti, imam se čudovito, rada se ženska, imam čudovitega moža in čudovite štiri otroke. Kičasto, če ne bi bilo res. Rada sem ženstvena in romantična in sprejemam, da vsaj enkrat na mesec kak dan posvetim svojemu najglobjemu bistvu. Temu, da sem ženska. Zame to pač ni samo tehnični problem, ki ga rešujem s super truper tamponi. zame je to blagoslov. Lepo se imej, saj razumela tega tako nikoli ne boš. Pojdi plavat, al jahat, al kaj je že na vrsti danes.

Najprej da razjasnimo – jaz nisem avtorica teme, se pa precej strinjam z njo, to pa res! :-)) Se pa ne strinjam s takšnimi “ženstvenimi” ženskami, ki si domišljajo, da je samo njihov način življenja pravilen! Meni ne ustreza tvoja “poduhovljenost” in vsakomesečno čakanje na “blagoslov” (hm, mogoče zato, da ne bi prišlo še kakšno darilo čez nekaj mesecev? 🙂 ), ne čutim nobene potrebe po vsakomesečnem meditiranju oz. posvečanju se svojemu najglobljemu bistvu v stilu “crkljanja same sebe” samo zato, ker imam pač M. Ja, imam močne krvavitve, pa kaj naj sedaj? Grem v jok pa na drevo? Da ni naravno? Seveda ne, saj niti toliko M, kot jih imamo danes ženske, ni naravno. Naravno bi bilo, če bi bile kar naprej noseče, če se že gremo to naravnost… :-)) Še to – zanimivo dojemanje ženskosti…A ko M ne boš več imela, pa ne boš več ženska? Res, plodna ne boš več, torej kakšen je potem še smisel življenja? 🙂 Eh, brezveze, res – jaz pač nisem ti, zato mi M ne predstavlja nobene ovire, niti mi to ni bistvo ženstvenosti ali celo blagoslov. Je zgolj in samo nekaj, kar je tu, me pa vseeno ne determinira. Če sem zato zate stroj, so shall be it! 🙂 Jaz samo vem, da me ne spravi s tira ena M oz. hormonska nihanja (kot po prebranem sodeč tebe), za to pa sem resnično hvaležna. 🙂
Zdaj, če ste se druge v glavi prepričale, da se morate crkljati, počivati, varovati v času M – Ja se pa dajte! Dokler tudi vaša okolica to sprejema, ni problema, a ne? Kaj pa druge, malo manj poduhovljene oz. “ženstvene” ženske, ki po vaše nismo v stiku same s sabo, počnemo v tistih dneh, vas pa ne bi smelo tako razburjati. Ker takšno razburjanje pa res ni “ženstveno” :-)))
Aja, še ena razlika je med nama – jaz ne čutim potrebe po hvalisanju! :-)) Uživaj raje še naprej v blagoslavljanju, ker tudi ti ne znaš oz. zmoreš dojeti tebi drugačnih žensk! 🙂

Najprej da razjasnimo – jaz nisem avtorica teme, se pa precej strinjam z njo, to pa res! :-)) Se pa ne strinjam s takšnimi “ženstvenimi” ženskami, ki si domišljajo, da je samo njihov način življenja pravilen! Meni ne ustreza tvoja “poduhovljenost” in vsakomesečno čakanje na “blagoslov” (hm, mogoče zato, da ne bi prišlo še kakšno darilo čez nekaj mesecev? 🙂 ), ne čutim nobene potrebe po vsakomesečnem meditiranju oz. posvečanju se svojemu najglobljemu bistvu v stilu “crkljanja same sebe” samo zato, ker imam pač M. Ja, imam močne krvavitve, pa kaj naj sedaj? Grem v jok pa na drevo? Da ni naravno? Seveda ne, saj niti toliko M, kot jih imamo danes ženske, ni naravno. Naravno bi bilo, če bi bile kar naprej noseče, če se že gremo to naravnost… :-)) Še to – zanimivo dojemanje ženskosti…A ko M ne boš več imela, pa ne boš več ženska? Res, plodna ne boš več, torej kakšen je potem še smisel življenja? 🙂 Eh, brezveze, res – jaz pač nisem ti, zato mi M ne predstavlja nobene ovire, niti mi to ni bistvo ženstvenosti ali celo blagoslov. Je zgolj in samo nekaj, kar je tu, me pa vseeno ne determinira. Če sem zato zate stroj, so shall be it! 🙂 Jaz samo vem, da me ne spravi s tira ena M oz. hormonska nihanja (kot po prebranem sodeč tebe), za to pa sem resnično hvaležna. 🙂
Zdaj, če ste se druge v glavi prepričale, da se morate crkljati, počivati, varovati v času M – Ja se pa dajte! Dokler tudi vaša okolica to sprejema, ni problema, a ne? Kaj pa druge, malo manj poduhovljene oz. “ženstvene” ženske, ki po vaše nismo v stiku same s sabo, počnemo v tistih dneh, vas pa ne bi smelo tako razburjati. Ker takšno razburjanje pa res ni “ženstveno” :-)))
Aja, še ena razlika je med nama – jaz ne čutim potrebe po hvalisanju! :-)) Uživaj raje še naprej v blagoslavljanju, ker tudi ti ne znaš oz. zmoreš dojeti tebi drugačnih žensk! :-)[/quote]

Vidim, da ne samo, da si v slabem stiku s sabo, tudi nesramna začneš biti, ko ti kdo stopi na rep in ti v obraz pove, da imaš kakšno pomanjkljivost. V resnici si en stvor, ki je po slučaju ženskega spola. če sploh. Morda si pa pol pol, če se tako težko sprejemaš in se nikakor ne moreš sprijazniti s svojo žensko naravo. V resnici me prav nič ne briga kaj ti sama s sabo počneš. Nisi pa nek zgled, kar bi rada bila, glede na to kolikorat si se že v tej temi ven vrgla. Od kje ti ideja, da me razburja kaj ti počneš, kaj čutiš in česa ne čutiš? Ma, nisi tako pomembna, veš!
Ne, tebe ne spravi s tira NIČ! Zdaj samo ne vem, ali si res skozi tako tečna in napadalna, ali pa se vendarle ne poznaš tako dobro, kot bi rada tukaj pokazala in dokazala.
Zakaj misliš, da smo se v glavi prepričale, da se moramo v času m malo bolj posvetiti sami sebi in svoji notranjosti. Ene to ŠE čutimo. Ti tega pač ne znaš več.
Mene ne determinira samo menstruacija. Tebe pa determinira v glavnem samo to, da menstruacije in ženskosti ne priznavaš. Ko je enkrat ne bo več, ne bo ničesar.
V glavnem presrečna sem, da sem drugačna od tebe, in da sem obkrožena z normalnimi ženskami. Zdaj pa brž že skoči v vodo ali na konja ali kam že danes nujno moraš iti. Jaz si bom vzela čas zase in za najine čudovite otroke. :)))), ki so res pravi blagoslov, odkar sva jih priklicala v življenje…

In ravno ti očitaš nesramnost? 🙂 Ženska, poišči ti najprej sebe, pa bodo vsi okoli res blagoslovljeni ( ne samo ti)!

New Report

Close